Автор: yyyy
Дата: 01-10-09 18:33
От наблюденията ми на десетки познати и приятели със сапунерки:
90% от "размазаните" снимки идват от неправилни действия на снимащия, а не от апарата.
Няколко прости правила
Не протягай ръцете напред.
Задръж спусъка полунатиснат секунда преди да го натиснеш до края.
Задръж апарата в положение, около секунда след снимането
Не удряй спусъка, а БАВНО и ПЛАВНО го натискай.
А за качеството при лошо осветление - няма оправия.
-------------------------
Виж сега, не падам от луната. Поиграл съм си доста с моя фотоапарат, а и имах възможността да го сравнявам с други на мои приятели.Копчето го задържам много повече от секунда преди да щракна. И въпреки това получавам доста голям % размазани снимки. Снимал съм с Лумикси, Бенк, канон и да ти кажа, както и да ги натискам винаги вадят добра снимка за разлика от моя. Да не говоря, че цветовете на другите са доста по-натурални. Иначе за нощният режим е вярно, че всички се портят, но все пак за тези пари не може да се очаква чудо. И все пак пробвал съм Лумикс ТЗ 5 в мрака вади снимка все едно е на обяд. Въобще не може да става дума за сравнение с моя който от 20 снимки през ноща ще извади 1 която да може да се каже, че е снимка. Знам,че повечето тук са професионални фотографи почти, всички съветвате за нещо по-така, но аз искам да направя сравнение в този нисък клас за да мога да се ориентирам. Не искам някаква буца, защото не ми се мъкне нещо с големината на трупче по баирите. Просто искам да си чаткам за кеф и да знам,че не съм се набутал.
|
|