Автор: d_ave
Дата: 18-09-09 14:45
Помогнете за малка промяна в обектив-ната конфигурация, че съм се видял в чудо! В момента разнасям 40д-то почти всекидневно със една сигма 18-200 ОС. За всекидневна употреба е добре, обаче само до там – и като острота и като „светлост” обектива си е нищо повече от всекидневен. Към него честичко си ползвам и 50 1.8, който ми е доволно остър и не мисля да махам. Имам обаче стабилизиран китак и сигма 70-300, която държа в общи линии заради макрото, пък и 300мм понякога си трябват, въпреки че без стабилизация малко кофти. Ще ми се обаче нещо по-качествено, по-светло. Как мислите, добре ли ще направя ако заменя стабилизирания китак поне с тамрон 17-55 2.8? А с какво да заменя 70-300? Иска ми се и качествен „дълъг” обектив, ама бюджета ми определено не покрива 100-400 например.
Честно казано мечтаната конфигурация включва 85 1.8, 100 2.8 макро, 10-22, 17-55 2.8 is, 100-400 is, ама има да си ги сънувам… кажете нещо, което достойно да замести поне част от тез бурканчета, че скоро няма да мога да се сдобия дори с половината…
относно това, което снимам - искам да направя някаква максимално универсална конфигурация, тъй като доста често си меня мнението и в общи линии не искам да се специализирам само в портретна фотография, пейзажна и т.н.
|
|