Автор: jester
Дата: 01-09-09 10:36
Абе вие в заяждането всички сте най-добри. Супер недорасъл народ, ей!
Като не ви кефи кропката, не ви кефи кропката. Стигате правили сметките на Канон. Те ще пострадат, ако не са си доклатили маркетинговата политика, не вие. Ако просто имате комплекс, че ви е малък сензора, и пред приятели не можете да се фукате с пълния си формат, това е друг въпрос.
Пазарът си има много ясна логика - кефи те - купуваш Канон 7Д, не те кефи - купуваш друг модел или сменяш марката. Толкоз - няма драми.
Според мен Канон няма толкова лесно да зарежат кроп-фактора, затова ми се струваше пълна глупост слуха, че ще пуснат наследника на 50Д с APS-H матрица. Твърде много продадени 10-20-30-40-50Д има в света, и твърде много хора ползващи ЕФ-С обективи и твърде много пари наляти в тази технология, за да я зарежат точно когато малко са изостанали от конкуренцията. Не се сърдете на Канон, че не угаждат на шепата недоволни български потребители, които дори не съществуват на тяхната карта (имам предвид, че Канон България няма нищо общо с Канон - Япония, а е някакво самозвано подразделение на Канон-Европа).
Вярввайте ми, 7Д ще е бест селър в следващата една година и харесвате или не, това ще е факт.
За мен единственото, което има значение, е картинката да е по-добра от тази на 50Д, шумът да е контролиран по-добре и меренето да го бива.
Изглежда никой не обърна внимание на това, че има нова система за мерене - за първи път от не знам колко години Канон обновиха меренето. Освен това, има разни юзър френдли екстри, които са предвидени точно за юзърите на кропките - тези, които не са професионалисти, но са ужасно запалени любители. На мен например ужасно ми харесва това, че вече има безжично управление на светкавици, че компенсацията на експозицията е от -5 до +5 единици, че вече има и решетка във визьора, без да е нужно да сменяш екрана за фокусирае (наясно съм, че всичко това е "откраднато" от Никон, но ако някой трябва да се сърди, това вероятно трябва да са Никон). А вграденият електронен нивелир, на мен поне, би ми спестил много изправяне във фотошоп. И още повече е и по двете оси.
Абе, както казах, само и единствено трябва картинката да е добра, да има детайл и по-малко шум. Другото си е заяждане.
|
|