Автор: ShotlandetsaWildlife
Дата: 01-09-09 23:47
Ivodam написа:
> ShotlandetsaWildlife А това което пише Роб, е лошо, мн лошо, но не вярвам той да снима с финална версия. Шоти, не чети глупости. Тая платена кучка, ако не се лъжа, оплю по същия начин Марк 3, и двата вида, че имали проблеми с фокуса, пък не е като да не сме имали Марк 3 да знаеме за какво иде реч.
---
Абе баш Роб се води като един от най-независимите фотографи и в повечето случаи анализите му са добри. Пак за марк да кажа, че за мен тази камера е бетон. Когато снимаш с качествени светли обективи кове и не изтърва. Фирата се увеличава значително като сложиш нещо тъмно, като 400/5.6 и се опитваш да ловиш с него духове - да тогава фира има, ма не е заради калпавото серво, а за това че обектива изключва всички крос тайп сензори и ги обръща в обикновенни линейни. Малкият опит и неправилни настройки също си казват думата, неадекватното отреагиране на ситуацията също. С тройката изснимах при всякакви ситуации над 20,000 кадъра, при тежки условия и пак твърдо заявявам че този апарат е бетон. Вчера гледах едни кадри на иво, снимахме двамата, когато един мишелов влетя ненормално по фланга, аз седях две секунди като гръмнат, защото не можех да повярвам че птицата се стрелна точно към мен, едва накрая нащраках кадрите. Иво реагира мн бързо, но като гледам сериите, обекта в рамките на 4 кадъра преминава хаотично от единия край на кадъра до другия (опит да се вкара обекта в кадър), пък апарата само на централна точка и разбира се няма ни един на фокус. След като ни облетя на 5-6 метра, мишелова зави и почна да прави планирани кръгчета - следващшите 12-16 последователни кадри бяха до един заковани! Това за марк тройката. Който не може да снима с нея да не вини камерата.
За петицата фулфрейма е друга работа. Там знаеш какво ме отказа бързо, но тя не е предвидена за екшън и репортерска дейност. Всичко останало и е ТОП!
За птички според мен абсолютния минимум е 5 кад сек, дори и те не са достатъчно често за да уловиш точния момент, но като цяло е ОК.
Новият АФ съм сигурен че е резачка и е по-добър и удобен от този ка 50Д, с повече практични опции като зоните например.
Който каквото си иска да разбравя, за мен това (7D) е превъзходна камера ... за вярните обективи, както каза иван Андонов, който много лаконично и изчерпателно резюмира ситуацията - не може да си купиш Тойота Ленд круизер и да я караш с гуми за лека кола! Това е апарат който е насочен за потребители над средния клас и си иска обективите.
Единствения ми укор е че не са направили от канон опция за прегрупиране на пикселите, за да може с това тяло да се снима на малките роу файлове, но да се използват ефективно наличните пиксели, май се наричаше pixel pitch това, не съм сигурен.
|
|