Автор: gecata
Дата: 27-07-09 23:15
tantris, хубаво е човек като дава акъл да е минал през това. Ти както се види не си, а съветваш по слухове.
Еос 1Дс е не на светлинни години, ами на парсеци напред от 5Д.
Не , че петицата е лоша, но сравняват се сравними неща.
Като начало двата апарата нямат нищо общо (освен надписа канон).
Като се почне от профи тялото -влаго, прахо защитено ергономия управление и се стигне до автофокуса, тънкия лоупас филтър, детайла и задаване на зърнеността на филма на който искаш да ти прилича картинката.
Вярно, че шумът над 400 аса е осезаемо повисок от на 5Д, но пък като щумоподтиснеш детайла остава за разлика от на петицата.
Колкото до това -тежък е , но сухо дупе риба не лови!
Ако е излузган от употреба смяната на затвор е долу-горе колкото на 5д.(виждал съм 5Д да събаря затвор на 500!!! кадъра, но не съм чувал за съборен затвор на 1дс в България - около мен има 4 колеги които ползват 1Дс като радиоточки (ако някои си спомня всеоще какво беше това - говорител дето като се включи в мрежата работи денонощно с десетилетия докат му изгние картона :))
Накрая батерията - китайските са по 70лв, но понеже са за профитяло и направата им е доста качествена така, че няма проблем да се поддържа 1Дс в България.
Да щях да пропусна най важното:
Изгасна дисплея на колега, цифровия модул не откънва, но камерата продължава да мери и да снима, невероятно!!!
При Зентекс се оказа, че загранващия блок на цифровия модул сие заминал - смяна около 160лв., но камерта е построена гениално - чистоаналоговата Еос1 камера със закачена матрица и отделно захранване за управление на цифровия модул.
Публикацията е редактирана (27-07-09 23:20)
|
|