Автор: d_ave
Дата: 20-07-09 09:51
Да кажа и другата гледна точно, като работещ именно в метро. Вярно, в офиса, не в магазин, но все пак имам доста повече информация. не че се опитвам да защитавам Метро като верига, но ако знаеш стойността на откраднатите стоки и изобретателността на крадците, щеше да се сетиш защо не пускат с раница. наистина, предложените шкафчета не са най-доброто решение, но все пак ги има, а разбиването не е от най-лесното, още повече, че е свързано с известен шум, а офраната е постоянно наблизо. относно шкафчетата мога да кажа, че случаите на откраднати неща от там се броят на пръсти и става въпрос за неща, откраднати или от незаключени шкафчета, или от оставени ключове от хора, незапознати как се борави с въпросните шкафчета (не се смейте, има и такива!), така че спокойно можеш да оставяш нещата там. в смисъл по информацията, която мога да ти предоставя от първо лице, колкото и неугледни да са, шкафчетата вършат работа.
друго което бих предложил е багажника на колата - няма как да се види какво има в него, никой няма да знае, че раницата ти е там. най-редовно съм си оставял раницата, лаптопа, други неща в багажника - не е ли видимо няма да привлече внимание. още
е повече, че разбиването на багажника е свързано отново със шум, който привлича внимание. иначе казано, много по-вероятно е да ти задигнат цялата кола от паркинга, отколкото нещо от нея или от шкафчетата:) и това напълно сериозно, по-скоро трябва да се притесняваш дали ще си намериш колата, защото напоследък случаите на откраднати коли, особено ако са спрени по-далеч от магазина, са доста.
отново казвам, че целта ми не е да защитавам Метро, а да предоставя информация от първо лице. хората в магазина са напълно в правото си да не пускат с раница, тъй като случаите на опити за изнасяне на лаптопи, апарати и какво ли още не по този начин са ежедневие. не казвам, че ти имаш това за цел, но хората не знаят, нали? за тях и ти и този, влизащ с цел да открадне нещо, сте на равно - все хора с раници.
велико търново е по-нов магазин и хората там спазват по-стриктно разпоредбите. по-старите кучета както се казва не им пука толкова, за това са те пуснали:)
а това, че не се гарантира безопасността ще ти кажа защо е - сети се от гледна точка на магазина ако гарантира безопасността, отиваш ти, слагаш една празна раница, влизаш, излизаш след половина час и се разпискваш - обрали са ме! техниката ми за 3-4к я няма! е, според теб има ли магазин, който да ти изплати обезщетение? не е само за метро, навсякъде е така!
да подскажа и нещо друго - ако помолиш охраната могат да ти сложат печат. това малко смешно звучи, защото трябва да ти наслагат стикери на всичко с печати "охрана", но ако заключиш раницата с малък катинар и ги накараш да сложат лепенка през ключалката няма да имаш проблем. нещо като пломба. трябва да си малко по-настоятелен, но става, има такива случаи.
|
|