Автор: rhyan
Дата: 15-06-09 22:57
Е, хора, ма много се газирате нещо всички. Този чеха си е писал - на него това му е работата. Как снима с марк 1дс, как обработва всеки един кадър за да получи най-естествени цветове и т.н. и т.н. и т.н. Хората обаче наистина отделят специално внимание на сватбата.
Според мен тук в България са малко хората, които не искат просто да имат снимки, а наистина да имат истински снимки...
Аз се интересувам от портрети, не толкова от сватби, но сватбената фотография според мен е един доста добър пример за отлична портретна фотография. Има една мацка, която също снима много сватби и която на своя сайт пише, че снимките ги организира предварително, няколко дни преди или след сватбата, на предварително подбрани места и тн. Т.е. фотографът цели всичко да е перфектно за сватбения албум. Няма начин да не присъства на самото събитие, но онези ултра подбрани кадри са предимно от сесията преди самото напиване.
Та, хайде сега да ми обясните колко от нашите сватбени фотографи подготвят сесия с всички шафери и шаферки, някъде из страната за да снимат перфектната сесия? И колко от младоженците са склонни също да направят такава сесия? И колко сватбени фотографи снимат с поне 1 асистент, който да играе роля от статив до носач и какво ли още не?
Бога ми онзи ден гледах един сватбен фотограф, които в едната ръка държеше видео камера, а на връта беше окичил някакъв EOS, и хвърчеше като изумен - ту с едната, ту с другата ръка...
А да ви обясня ли за фотографите дето на първия танц на младоженците дирижират- не, ръката не тук, погледа не там, тука гледай тука, малко по-нагоре брадичката.
Имаше едно време една реклама 'Невидимо присъствие' - според мен сватбените фотографи трябва да са така.
п.с. Прощавайте за правописните грешки, ама на лаптопа нещо не мога да му целя буквичките :)
Публикацията е редактирана (15-06-09 23:00)
|
|