Автор: taricate
Дата: 03-06-09 13:05
Автор: Mec
Дата: 03-06-09 12:39
"Какво да отчитам бе човек?
Слагам картата в апарата и пробвам, изкарва по едно цяло и девет десети (1,9 на бълг. и 1.9 на американски) кадъра в секунда в RAW до стотната снимка и после спира сам апарата.
По твоята теоретична сметка излиза:
макс. скорост 2,5 минус 1 равно на 1,5 кадъра в секунда, което е по-слабо даже и с по-бавната ми карта с която достига до 1,6 к/сек.
Та истинският факт е че,
ако трябваше да те послушам теб, нямаше никога да си купя по-бързата ми карта SanDisk Extreme III 30MB/s, щото ти си казал че задължително трябва да се вади числото 1 от стойноста на максималната скорост на апарата.
п.п. Полезна българска поговорка важаща и в сферата на фотографията7
"Не питай старило, ами питай патило"
Това, което съм писал е, позовавайки се на собствен опит и една ПРИБЛИЗИТЕЛНА проста сметка, която пак повтарям си е лично моя !
Никой не съм задължавал да я ползва.Ако искаш мога да ти сметна, с каква точно скорост ти записва картата, защото едно е обявена трансферна скорост,друго е максимална скорост, трето е теоретична скорост, четвърто - максимална теоретична скорост и т.н.
Втората проста сметка е : SanDisk Extreme III 30MB/s х 8 = 240 Мбит/с.
Ха сега ми намери фотоапарат с такава ПРОПУСКАТЕЛНА способност + серия от 100 кадъра и бирата е от мене
Публикацията е редактирана (03-06-09 13:07)
|
|