Автор: exile
Дата: 17-05-09 17:49
виж, като си вземеш лаптоп ще видиш, че за да работиш комфортно на бюро и както на теб ти е удобно, първо не можеш да си нагласиш екрана на нивото на очите.
ще си вземеш стойка за лаптоп.
ще установиш, че ти трябва външна клавиатура и мишка, щото със стойката...
вградените колонки няма да ти вършат работа, ще вземеш външни.
и тя ква стана, супер мобилния лаптоп взел че заел толкова място, колкото един нормален компютър.
на всичкото отгоре понеже е 17 инча няма да ти удобн да го разнасяш.
така че остави тая работа.
прецени си - трябва ли ти наистина мобилен компютър. ако ти трябва вземи един 13 или 15 инчов за 1500 лева максимум, дето да и от свястна марка като дел, сони, леново, бе каквото си харесаш и е с добър гаранционен сервиз. вземи си един външен монитор за 400-500 кинта 20 инчов, или ако имаш пари нещо свястно, дето не с ТН матрица за снимки за 1000 кинта примерно.
затваряш екрана на лаптопа, пъхаш под бюрото, вадиш външната клавиатура и мишка и имаш пълноцеце десктоп компютър. като искаш да излезеш с него само разкачаш и отиваш в парка. с 13 инчовия, или 15 инчовия си лаптоп, щото не тежат и са малки. с тоя 17 инчовия само до носене ще ти е.
пък най-добре дай 1000-1200 лева за един хубав монитор и още 500-600 за настолен компютър.
а външна видео карта не ти трябва, щото грее, оскъпява и яде батерията. моя лаптоп е с 8600гт външна карта, ама аз играя и игрички и то нови. за друго нямат смисъл видео картите.
лъптопа е инвестиция, която трябва да ти се изплати. моя ми се е изплатил в пъти, ама аз пътувам постоянно и върша работа на него. ако не беше така щях да си седя само на настолен компютър.
|
|