Автор: krist
Дата: 14-05-09 12:15
да бе, дай и цяло климатизирано помещение да му сложим на тоя NAS а, какво става като се скапат хардовете, както някой по-горе написа? аз лично за сега пека на двд-та като за по-важните неща правя по две копия..
бтв, една питанка пак по темата: като записвате финалните си шопски версии в psd на някой ваш шИдьовър, слагате ли отметката за съвместимост с по-стари версии, която реално прави плоско копие на картинката върте във файла? Аз по-рано я държах пусната, после като разбрах какво, в същност прави, реших, че само излишно ми раздува и без това огромните файлове на 16 бита и я махнах, но наскоро с изненада открих, че една от снимките, като я отворя в шопа, едни градиентчета, дето бях сложил на морето и водата, много неприятно си личи как се бият на хоризонта, докато като отворя същия файл (за щастие записан с включена отметка) в ACDSee няма проблем с хоризонта. Излиза, че шопа не отваря/записва коректно собствените си файлове, поради което се замислям да включа пак отметката или да правя винаги плоско копие на финалната версия в отделен файл..
Публикацията е редактирана (14-05-09 12:18)
|
|