Автор: ilcoin
Дата: 18-04-09 11:37
"Моето си е мое, а чуждото е общо" - един от дефицитите на нашата нация които мене специално твърде много ме дразни и се стремя да боря у хората които познавам, за съжаление с променлив успех.
Знам че тука има хора дето си купуват софтуера, работят с него и изкарват пари. Знам че има и такива които си крадат софтуета за да си оправят снимките на бебето. Знам че има и такива дето си изкарват парите с тая работа, могат да си купят всичко но не го правят. Всички обаче надават вой до небесата ако някой им "открадне" снимка, а в същия момент продължават да влачат книги, филми, музика, софтуер за хиляди долари без грам да се замислят дали и кого ощетяват с постъпките си. И след това почват от 100 кладенеца вода да носят само и само да намерят оправдание за това което са направили и да не си признаят, че по нищо не са по-различни от същите тия пирати дето им крадат на тях снимките. И тия приказки: "Ама аз ще я сваля да я прочета и после ще я купя", можете да си ги разправяте един на друг и да си вярвате на тях. Аз лично не вярвам.
Логиката на georgi.anchev за апарата е твърде вярна. И ако сте толкова навити да ви се радват хората на творчеството, вземете да си качвате снимките на пълна резолюция в мрежата - който иска да се радва, пък който иска да плаща. Щото на 800х600 основно им се радват, ама даже и да ги краднат голяма ползва няма. Пък и даже от някой сайт да се дръпне някоя снимка, се надига такъв виртуален вой, че чак лошо да ти стане. "Съди ги, тяхната м***а крадлива!", "Не сме нормална държава!" (все едно върху вашия компютър всичко е купено, даже и МР3-ките с поп-фолка дето уж не го слушаме).
Въобще - темата за доходите не оправдава кражбата по никакъв начин. То тогава и циганите дето влачат ток са ок - нямат пари да си плащат затова не плащат. И аз искам Опела ми да не е 93-та година правен, ама не съм отишъл да разбия магазина щото нямам пари да си купя нов.
Последно искам да кажа, че не визирам никого персонално и не нападам лично никой. Просто споделям мислите дето ми се въртят от много време в главата в тази тема. Благодаря за вниманието.
|
|