Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фото базар - Видео техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Продавам дигитален рекордер за видео заснемане Tascam dr07mk2
Автор: канювигй   
Дата:   19-08-12 20:10

Продавам дигитален рекордер за видео заснемане Tascam dr07mk2!
В отлично състояние, малко ползван! С превъзходни качества за видео заснемане!
Цена 235лв.
Град София

Отговори на това съобщение
 Re: Продавам дигитален рекордер за видео заснемане Tascam dr07mk2
Дата:   19-08-12 20:12

Ревю на въпросния рекордер
http://www.youtube.com/watch?v=i2N1LKpreOw

Поздрави!

Автор: scorost   
Дата:   19-08-12 22:23

Извинявай, малко не се сещам как с това нещо се прави видеозаснемане...?

Дата:   19-08-12 23:42

Предназначен е за хората, които търсят професионален аудио сигнал, когато снимат концерт, природни картини или публични мероприятия, портативните рекордели се монтират когато се снима с видеокамера или фотоапарат и директно доставят звукът за филмирането, който се записва при снимането. Вече почти неизменно се използва при снимане на сватби или други мероприятия, тъй като позволява звук с доста по-добро качество с помоща на два регулируеми като сила и насоченост микрофони. Отделно ви обръщам внимание, че когато снимате концерт, камерите се движат или ако са няколко статични то положението им е различно и звукът е различен, а чрез дигитален портативен рекордер може да се определи една оптимална точка, която да е изходна за крайния аудио сигнал при монтирането!
Ако имате въпроси моля попитайте или проверете приложението им различни.
Поздрав!

Автор: ork1   
Дата:   20-08-12 00:37

ювиги, за да има заснемане на видео е нужен поне обектив.. тук или аз съм сляп или такъв атрибут липсва.. или си оправи заглавието
иии... още дигитален .. такава дума в бУлгарския липсва казва се цифров[smilie18]
абе заглавието ти е уникално[cool] щом с два микрофона можеш да заснемаш видео...[smilie18]

Дата:   20-08-12 04:46

Това е секция за видео ,както и аксесоари към тях, включително и микрофони, благодаря ти ще го имам предвид, че не може да се заснеме видео с два микрофона, но моля те бъди истински и си спести излишното философстване!

Дата:   20-08-12 04:57

Написах така заглавието тъй като се използва от много хора, като надежден аксесоар при заснемане на концерти и мероприятия. Използва се от много видеографи при най-различни сложни ситуации при снимане, вече е неизменен аксесоар, ако се търси високо качество на аудиото.
Ако си останал с впечатлението, че може да снима, не може само да снима само, просто можеш леко да поправиш!
Аз лично разчитам много на него, в краткия период на използване и ще продължа да разчитам на подобно устройство неизменно за напред, но вече от по-висок клас за концертни записи и природни звуци!

Лека и успешна седмица на всички и успех в начинанията!

Автор: aron   
Дата:   20-08-12 16:29

Колега, канювигй, заглавието ти е некоректно и подвеждащо. Щом това устройство записва само звук- поне да беше го предложил като "Аудио рекордер", пък дали ще го използваш съвместно с видеозаснемане или самостоятелно за запис на звук- това е отделен въпрос.

Автор: pif   
Дата:   20-08-12 21:51

Това му се вика диктофон. И аз доста се зачудих и си помислих, че е устройство дето му пъхаш файър-уайър-а и то ти го пише на карта. Параметрите на това са доста по зле от повечето про камери. 92 децибела с/ш си е в графата лоу енд хоум консюмър. Няма нищо общо с професионална апаратура. Желатено е да бъдете коректен и да не подлъгвате хората с големи приказки.

Дата:   20-08-12 22:09

Добре вие подлъгвате и говорите празни приказки, изкате ли да направим тест с професионална камера ЗЕТ1 или ЗЕТ5 и микрофони ?
Моля кажете го ясно и отчетливо! Няма да говориме празни приказки!
Но ако нямате смелост, то поне бъдете коректен!

Дата:   20-08-12 22:18

На мен точно това ми е работата - да проектирам звукозаписна апаратура. Като бонус имам и звукозаписно студио и съм тонрежисьор. Казвам го като професионалист в обалстта на аудиотехниката а не като оператор или ползвател на диктофони. Каквито и тестове да направим това си остава любителски диктофон който няма нищо общо с видеото. Няма тайм код вход или изход, няма балансирани входове или предусилватели за външни микрофони - нищо реално необходимо при професионален запис. Освен това гарантирам, че след 1 час запис аудиото между камерата и диктофона ще е разминато поне с половин секунда.

Дата:   20-08-12 22:20

Има една фирма в света, от която целия свят купува и се правят ревюта и тестове, това е B&Hphotovideo

Това е първия отзив на човек, който го е купил и дал своя отзив

Great For DSLR Video (Canon 5D MK2 & 7D)
I bought this recorder because I needed to record better sound on my Canon 5D MK2 and Especially 7D due to Automatic Gain Control. Since my 5DMK2 has manual audio I tend to use my Rode Video Mic with it while I use the Tascam with my 7D. I dont plug it into the 7D, instead I attach it to the top and have the 7D recorder reference audio.
Sometimes I conceal this recorder with in the Groom for a wedding in his tux pocket while attaching an Omni Directional wired mic to it.

http://www.bhphotovideo.com
/c/product/760375-REG/Tascam_DR_07MKII_DR_07mkII_Portable_Digital_Audio.html#pr-header-760375

Моля ви, малко прочетете, хора записващи с последни модели Канон го използват, поради компактността и качествата му именно при видео.
Нито убеждавам някой, просто съм конкретен и ясен, но моля ви не се произнасяйте с по-голяма тежест, от хора, който са оценили този продукт от най-известните магазини не само в САЩ! Просто някой решава ей така да говори и да дърпа чергата на друг!

Това ли наричате колегиалност!
Спорете с хората, който го ползват, а ако имате смелост, то прочете отзиви или направете тестове!

Не съм тук да лъжа или да споря с хора, който са решили, просто да се обадят и да се запишат като специалисти!

Дата:   20-08-12 22:28

Ама пълен парадокс са ви думите! След вашите думи честно не бих ви взел и за оператор, просто нямате нужния опит, мое лично мнение, може да имате и десет студия, щом изтъквате това, че имате нещо пред другите и оспорвате опита на DSLR ползвателите с Canon 5D MK2 & 7D, който го ползват в САЩ и ясно подчертават качествата му, значи наистина може да имате много студия, но това не ви прави специалист.
Ясно и точно е описано мнението и опитът на хора боравещи със него, при какви условия го използват! Ако искате оборете тях!

Дата:   20-08-12 22:59

Далеч съм да си меря инструмента с продавачи в магазин или с "професионалисти" които снимат с диктофон. Работил съм с достатъчно професионалисти и мои продукти се ползват в едни от най големите студия по света за да тръгна да се сравнявам с продавачи или любители видеооператори. Най простото нещо е да се прочете листа с технически параметри. Нищо не пречи да се видят и характеристиките и на микрофоните му и на конверторите му. Нищо лично, но когато някой се опитва да прилага маркетингови трикове целейки заблуда на клиентите не го намирам за правилно.
Вместо аз да чета ревюта каквито съм писал и знам как се пишат по скоро бих погледнах листа с технически параметри и бих го сравнил с конкурентните продукти и с параметрите на камерите преди да се кълна колко уникален продукт продавам.
Спирам да спамя темата. Успех с продажбата.

Автор: gmir   
Дата:   20-08-12 23:01

канювигй вероятно е така, но тука кой ти снима сватба с DSLR бре. Изказванията са на хора ... дето по някъкъв си начин някакси си "вадят хляба" като таксиджии.
Новите безогледални DSLR сони снимат на 50 фул HD, но и матрицата им издържа максимум 18 минути на загряване при непрекъснато снимане, при условие че околната температура е около 22 градуса.

Дата:   20-08-12 23:21

Уважаеми ПИФ,
точно това съм направил а не маркетинговата реклама. Дал съм примери на хора снимащи с камери и търсещи високо качество. Освен това има линк на тестове сравнение на вградените микрофони на едни от най-надеждните в този клас портативни рекордери, за да може хората да преценят и нито един линк към производител! Това говори само в една посока, че бих искал този който спре на обявата да види отзиви и ревюта, сравнение с най-добрите рекордери.
Рекламата е едно, а опитът на място и отзивите на клиентите след всеки нов модел и полевите тестове на техника, тяхното сравнение са съвсем друго нещо. Това е много важно, тъй като има постоянна борба и конкуренция при внедряването на различни нововъведения.
Но вашето първо и светкавично мнение не само че не е коректно а е напълно невярно относно синхронът и параметрите на рекордерът.
Благодаря!
Успех на всички!

Дата:   20-08-12 23:28

Comparing Zoom H4n, Zoom H1 Tascam DR-100 and Tascam DR-07MkII
Сравнение между най-добрите рекордери в този клас

Автор: fucanska   
Дата:   21-08-12 01:40

уреда е страхотен...снимах една късометражка /диалога/ да не повярваш...а и цената е много прилична за работата която върши

Автор: georgiev1970   
Дата:   21-08-12 02:11

Хубаво само не разбрахме защо ни е при снимане на концерт -камерите се движат или са неподвижни и какво ще разчитаме на този микрофон да запише звука или ще разчитаме на микрофоните на всяка една камера или .....или просто има друго решение
канювигй написа:

> Продавам дигитален рекордер за
> видео заснемане Tascam dr07mk2!
> В отлично състояние, малко
> ползван! С превъзходни качества за
> видео заснемане!
> Цена 235лв.
> Град София

Дата:   21-08-12 09:41

От камера която се движи Жоро звук не може да вземеш, причината, е че звукът се променя при движението, тъй че тази или тези камери не ги включваш. От камерите, който са неподвижни, те са ориентирани оптимално да снимат разположението и гледните точки на сцената , който ти си избрал или режисьорът зад камерите.
А звукът не излиза от хората, а от озвучителната система, която има различно разположение. Ето защо записът на звук е нещо по-различно. Затова се избират няколко оптимални точки за разположение на микрофоните спрямо звукът от сцената, самата зала и публиката.
Един такъв рекордер може да се постави на такова място, като има опция да записва с двата си микрофона, който се регулират спрямо сцената, може да се регулират много неща по отношение на аудиото, като филтри и гайн, настройки не малко, а дори и повече от аудио блокът на една професионална камера. Кажи ако искаш каква камера имаш или с какви си работил и провери какви функции като контрол предлагат тези портативни рекордери.

Тоест на теб ти трябват поне два качествени микрофона, разположени както ти искаш и свързани с камерата, която да записва звукът от тях.
А един такъв рекордер предлага точно това като може да записва звукът от сцената с два висококачествени микрофона, заедно с звук от самата система на сцената ЧРЕЗ КАБЕЛ на карта в WAV (BWF)96kHz/24-bit формат. А на камерата най-малко трябва да записва на много качествен носител записа, ако примерно използваш mini DV, за мен трябва да е ДВКАМ, докато рекордерът записва на формат, позволяващ професионална обработка и качество. Не можеш да си позволиш просто да запишеш аудиото в камерата.

До преди няколко години един от най-добрите варианти беше Zoom H4n, като качество на звук от двата си микрофона и запис. Въпреки,че Tascam dr07mk2, няма XLR, не отстъпва по нищо като качество на звукът от микрофоните си.

Дата:   21-08-12 09:44

Има достатъчно информация в интернет и всеки може сам да прецени, както и кое как се използва и какво му трябва.
Благодаря!

Автор: georgiev1970   
Дата:   21-08-12 11:22

Типът видът да го наречем на микрофона си има своето някакво приложение и може да бъде полезен .....

Успех в продажбата .....
Все пак вдигнахме темата [smilie25]

Автор: didodsd7128   
Дата:   28-09-12 15:18

случайно попадав на обявата и искам да попитам дали още е валидна?

Дата:   01-10-12 17:41

Да валидна е
Поздрави

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР