Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Базар - Компютри и Лаптопи
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Продавам/заменям Intel E2160 процесор и CL5 RAM
Автор: IDA   
Дата:   17-10-11 18:27

Продавам следните компютърни компоненти за настолен компютър:

1) Процесор Intel Core 2 Duo E2160:

Технически характеристики

2) 2x1 Gb нисколатентна (CL5) Kingston KVR800D2N5/1G RAM (5-5-5-18):

Технически характеристики

Подробности в следващия пост.

Re: Продавам Intel E2160 процесор и CL5 RAM
Дата:   17-10-11 18:51

Процесорът и паметта са ползвани на домашния ми компютър с интелско дъно (DP35DP) и никога не са били овърклоквани. Процесорът се продава с оригиналния интелски охладител (много тих), като и той и охладителят са почистени от термоконтактната паста и са в идеално състояние. Процесорът е бърза и хладна бройка, като при пълно и продължително натоварване на двете ядра, температурата на корпуса не надхвърля 55 deg. C. В комбинация с паметта, машината е бърза и пъргава. Става идеално за фотообработка с фотошоп CS5 и Lightroom 3.4.

Причина за продажбата: надстройка с 4-ядрен процесор и повече RAM.

Цени:
=====
Процесор + охладител: 60,- лв.
2x1 Gb RAM: 50,- лв.
Всичко накуп: 100,- лв.

Ако купувачът е от София, може да тества компонентите в деня на закупуването. За страната, пращам с ЕКОНТ за сметка на купувача.

Моля, тези които проявяват интерес, да ми пишат на лични, на останалите ще съм благодарен, ако не спамят в темата.

Re: Продавам Intel E2160 процесор и CL5 RAM
Дата:   18-10-11 18:15

Предлагам също така замяна на процесора с

2х2 GB KINGSTON KVR800D2N5/2G RAM (2 плочки по 2 Gb)

или подобна CL5 памет с латентност (5-5-5-18)

Re: Продавам/заменям Intel E2160 процесор и CL5 RAM
Дата:   21-10-11 19:52

На тези, които се занимават с фотообработка и им е интересно да погледнат сравнителни тестове на различни процесори при изпълнението на серия от сложни манипулации (т. нар. Retouch Artists Speed Test) с фотошоп CS4, могат да погледнат тук:

http://www.anandtech.com/bench/CPU/25

От сравнителната таблица става ясно, че Е2160 от тази обява изпълнява теста за 57 с., което е само 2,7 пъти по-бавно от супер модерния и 9 пъти по-скъп двуядрен Intel Core i5-670, който се продава на цена над 500,- лв. в България:

минимална актуална цена за i5-670

Публикацията е редактирана (21-10-11 20:12)
Дата:   28-10-11 17:25

Нова цена за процесора и охладителя: 55 лв.

Предложението за замяна срещу горепосочената памет все още е в сила,(вижте 3-тия пост).
Дата:   04-11-11 17:13

[smilie25]
Дата:   11-11-11 20:25

Нова цена за процесора и охладителя: 50 лв.

Дата:   18-11-11 14:57

Предложението за замяната на процесора с памет (виж по-горе) все още е в сила.
Автор: kiselina777   
Дата:   18-11-11 16:19

Колега какви са тези 50лв за тази памет която е ВТОРА РЪКА без остатачна гаранция?!! та ти продаваш по скъпо от магазин!

http://nikem-bg.net/computer-components/KIT-2X1GB-DDR2-800-KINGSTON/ - 45лв с 36м гаранция НОВА от магазина.

Преди да пускаш обява за каквито и да било части погледни първо цените какави са и направи съответното намаление като за части бтора ръка без остатачна гаранция за да не се излагаш по подобен начин наистина е жалко.

Публикацията е редактирана (18-11-11 16:20)
Дата:   21-11-11 14:41

Благодаря за забележката, драга колежке, но когато пуснах тази обява, цените на паметта бяха много по-високи и на тази цена се продаваше само една плочка от 1 Гб RAM. Посоченият от Вас линк не ми е попадал.

При това положение, паметта от тази обява се сваля от продажба и аз продължавам да си я ползвам.

В продажба остава само процесорът на нова ЦЕНА: 49,- лв.

Автор: amber   
Дата:   26-11-11 14:58

как можеш да пишеш че този пентиум е core 2 duo ???
Дата:   26-11-11 15:16

Процесора ти е Pentium Dual Core E2160 а не Core 2 Duo колега и надявам се правиш разлика.Поздрави
Дата:   28-11-11 15:08

Специално за kiselina777 и amber, както и за всички останали, които нямат друга работа, освен да спамят в темите на хората, опитвайки се да им провалят продажбите, повтарям още веднъж молбата си от втория ми пост:

Моля, тези които проявяват интерес, да ми пишат на лични, на останалите ще съм благодарен, ако не спамят в темата.

Добавям и още нещо много простичко, на което родителите учат децата си през първите 7 години от живота им:

НЕ ПРИЧИНЯВАЙ НА ДРУГИТЕ ТОВА, КОЕТО НЕ ИСКАШ ДА ТИ ГО ПРИЧИНЯВАТ НА ТЕБ !!!

Надявам се да си спомните това правило на елементарното възпитание, когато ви се наложи да ползвате базара.

Дата:   28-11-11 15:52

А ти преди да пускаш обяви за продажба на комп. компоненти защо не се ограмотиш малко а не да се излагаш с подобни изказвания?!!
Както казах процесора ти не е Core 2 Duo а е Intel Pentium Dual Core! и ти явно незнаш каква е разликата , но както и да ее.Ако незнаеш неправилно подадената информация за продук от продавача е подвеждане на бъдещия купувач! така че оправи си темата и не ми говори за деца и тем подобни защото за разлика от теб аз пубертета съм го минал преди доста годинки!

Публикацията е редактирана (28-11-11 15:54)
Дата:   28-11-11 16:37

Виж какво Kiselina777,

В първия пост съм пуснал линк към пълните технически характеристики на процесора, директно от сайта на Intel. Всеки, който се интересува, може да прочете и да разбере, дали му върши работа или не. Направих си дори и труда да пусна резултати от реални сравнителни тестове за фотообработка и с други процесори!

В десетки сайтове този процесор се нарича "Intel Core 2 Duo E2160". Можеш да провериш в Google. Така че, никого не съм подвеждал! Опитах се да оправя наименованието в първия пост, но не стана.

Спамът ти в моята тема го окачествявам единствено като с нищо непредизвикан злонамерен акт към мен от твоя страна. А това не прави чест на човек, който твърди, че "пубертета го е минал преди доста годинки"!

Това е форум за хора занимаващи се с фотография, а неговият базар обслужва именно тях. Точно хора като теб, без нито една снимка в профила си, подбиват всякакви етични норми на поведение в базара и правят ползването му на моменти дори невъзможно от хората, за които е предназначен!

Дата:   05-12-11 18:08

Хайде още едно последно намаление: 45,- лв.

Дата:   09-12-11 16:43

[smile]
Автор: e-mil   
Дата:   09-12-11 20:34

В случая kiselina777 е права и няма защо да се палиш. Процесорът ти не e Core 2 Duo. Десетките сайтове, които споменаваш вероятно са търговски, а те често грешат имената на моделите. Според сайта на Интел, процесорът ти е Dual Core - PDF

Що се отнася до "супер модерния и 9 пъти по-скъп двуядрен Intel Core i5-670, който се продава на цена над 500,- лв. в България", той за остарелия сокет LGA1156 и мина година откакто не е на мода. Не само това, ами и от месеци вече не се предлага за продажба.
През октомври (когато си пуснал обявата) за 500лв можеше да се вземе i5-2500K.

Дата:   22-12-11 15:47

Рипни Калинке, да тропниме,
да съ пукат душманине,
да съ пукат душманине,
хем и мойне, хем и твойне!

ПРОДАДЕН

Да е честит на новия собственик и с радост да го ползва.

Дата:   22-12-11 16:16

Преди да затворя тази тема, се обръщам към Киселина777 и всички, като него, които от сутрин до вечер висят в базара с единствената мисъл да провалят продажбите на хората, оспамвайки темите им до неузнаваемост:

Киселина и сие,

ЦЕЛИЯТ БАЗАР Е ПРОПИЩЯЛ ОТ ГАДНИ ЗЛОБАРЧЕТА КАТО ВАС !!!

Аз може да не знам разликата между "Dual Core" и "Core 2 Duo", пък и като специалист в област съвсем различна от компютърните тенологии, не съм и длъжен да я знам, нали? А и не си ти този, който ще ми дава напътствия, как да се ограмотявам. На теб обаче, както и на всички злобни спамърчета като теб, ви липсва нещо хиляди пъти по-важно - възпитанието на първите 7 години от живота ви, както и чувството за елементарна етика. С това вие се излагате и тепърва ще се излагате много повече от мен.

От тук нататък не смейте дори и да си помисляте да пускате обяви за продажба в този базар. Аз и хилядите потърпевши от вашите злобни подмятания в този базар, а те никак не са малко, ТЪПКАНО ЩЕ ВИ ГО ВЪРНЕМ !!! Така ще ви оспамим обявите, че няма да можете да продадете и една капачка в базара. А когато най-сетне изпитате на собственоте си спамерски глави ефекта от българската поговорка:

"С твоите камъни по твоята глава",

тогава може би ще разберете смисъла на елементарното правило, на което учат децата още от детската градина:

НЕ ПРИЧИНЯВАЙ НА ДРУГИТЕ ТОВА, КОЕТО НЕ ИСКАШ ДА ТИ ГО ПРИЧИНЯВАТ НА ТЕБ !!!

първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.