Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Кой има опит с Asus Eee PC 900
Автор: asahi   
Дата:   29-07-08 11:12

По-специално инсталиране на ХР или МасОС?

Отговори на това съобщение
 Re: Кой има опит с Asus Eee PC 900
Автор: Георги   
Дата:   29-07-08 11:20

що не си викна msi wind pc?

от тия дни е в продажба

Дата:   29-07-08 11:27

Е ми не го викам аз, не е за мен, а и е поръчано.
Имаш ли отзиви за МСИ-то?

Дата:   29-07-08 11:28

имам ама не преки

преки ще имам след няколко дена, защото ще викнем за офиса едно такова, да не разнасяме големите лаптопи на далечно разстояние :)

Дата:   29-07-08 11:29

Обади впечатления като дойде.

Re:
Дата:   29-07-08 11:30

ок [smilie24]

Автор: n1x0n   
Дата:   29-07-08 12:03

Асахи, питай "luchoh". Инсталира какво ли не на неговото ЕЕЕ.

Автор: PeterPAN   
Дата:   29-07-08 12:19

бе и аз съм за ВиндПЦ, много се чудих за Асуса ЕйПЦ-900 ма го нямаше още и си зех един Самсунг УМПЦ ;)

Автор: autosvet   
Дата:   29-07-08 12:25

Инсталира си се без проблем от СД чрез външно оптично устройство. Гледах че нашите супервайзори го качват ама го олекотяват максимално да не тормози мишлето.

Автор: onlineivo   
Дата:   29-07-08 13:48

Преживял съм 72 часова агония докато не инстлирам ХР-то на модел ЕЕЕРС 701, така че вече не не очаквам да има тайни за мен...

Минах през инсталиране на DOS, спомних си как се пишат менюта в config.sys и autoexec.bat и за какво служи смартдрайва... и всичко само защото нямах външно CD... сега имам и външно CD което мога да ти го дам на заем за да си свършиш работа. Иначе през USB-то или със SD карта пак става, но си е играчка, имам комлпект от програмки които правят системен диск от флашката (или SD-то) и т.п. Ако си решил така, казвай докъде си стигнал и в какво си опрял и ще помагам. Иначе взимай външно CD или пиши на лични да ти дам мойто, там всичко е стандартно - само в биоса казваш кое да се буутва първо.

Дата:   29-07-08 13:51

P.S. Честито за покупката [beer] Мъдро решение [smilie24]
С мойто асусче 701 сме едно щастливо семейство и не смятам да се развеждам поне докато не излезе версията с вграден WIMAX.

Автор: stoyan_5   
Дата:   29-07-08 13:52

Кажете къде му сложихте памет, та и Вин да му вкарате?
Питам сериозно - къде се слага и каква памет?

Автор: vinse   
Дата:   29-07-08 14:04

Не може да става и дума за сравнение между Винд и ЕЕЕ 900 - Вятъра превъзхожда асуса, не само по големина на дисплея ами и по редица други неща.
ЕЕЕ 901 срещу Вятъра - ако на човек му трябва по-голяма батерия (тази на 901 издържа 4.5-5 часа) си взима Асуса, ако иска по-голям дисплей и по-удобна клавиатура и по-голямо дисково пространство - взима си МСИ (батерията на Вятъра издържа 2-2.5 часа)
ЕЕЕ 1000 срещу Вятъра - асуса е по-добрия избор отново заради по-голямата си батерия (какти и по-читавите колони за звук и това че има уаерлес Н). По-късно през годината от МСИ ще пуснат също голяма (6 клетъчна) батерия но за момента са с 3 клетъчна.
Вятъра има някакви дребни неща които дразнят обаче повечето от проблемите се решават с ъпдейт на драйвъри/фирмуеър.
Така, че извода е или Вятъра, или ЕЕЕ 1000 - в момента покупката на ЕЕЕ 901 е оправдана само заради по-добрата батерия а покупката на ЕЕЕ 900 въобще не е оправдана.

П.С Няма обявена дата, кога ще почне вноса на ЕЕЕ 1000 в България.

Дата:   29-07-08 14:05

Стояне, на мойто първо му смених рама с 1гб (няма място за втора платка, вадиш старата, слагаш нова), а после му мушнах в слота за SD карти едно 16Gb на които инсталирам всички неосновни програмки и положението си е OK. Освен това ползвам дата банката за фотоапарата ми като външен хард диск с 80гб... за моите цели си е перфектно решение.

Публикацията е редактирана (29-07-08 14:07)

Дата:   29-07-08 14:07

onlineivo - благодаря за обясненията!
Мислех, че има къде да му се вгради хард диск ...

Дата:   29-07-08 14:12

Тц ЕЕЕРС-тата за сега са без хард, Вятъра е с хард диск. Но, (отново само за моите цели) това че нмямам хард диск е ГОЛЯМО преимущество! Разнасям си го и си го размятам както си искам без да се съобразявам!

Дата:   29-07-08 14:42

onlineivo, благодаря за предложението. Като дойде машинката ще се обадя за ЦД-РОМ-а.
Усетих, че няма да е лесно и затова пускам темата предварително.

Дата:   29-07-08 16:17

http://sashoblog.net/tag/msi-wind

Дата:   29-07-08 16:31

Та този Винд ако е 849 лв. - та то има съвсем нормални лаптопи за по толкова, че и за по 700 лв.
Какъв е смисъла - може да е много мобилен, ама не е ли много скъп?

Дата:   29-07-08 17:00

Амии, въпрос на приоритети е. Аз преди да купя асусчето за 600лв., психологически се бях настроил че всяка сума под 2000лв. е достатъчно добра за нещо което е УЛТРАпреносимо и едновременно е достатъчно използваемо за моите си цели. Така че когато разбрах за ЕЕЕРС-то, покупката стана след броени часове. [smilie5] Пак казвам: въпроса е на приоритети които всеки сам си ги ранжира. Ако големия екран е приоритет или пък производителността то UMPC-то не става. Ясно е че ще трябва или стационарен или поне голям ноутбук. Иначе Асуса е [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: vinse   
Дата:   29-07-08 17:47

Абе човек може да намери за по 700-800 лева и 15" лаптопи ама не е там работата, защото въпреки, че са преносими не са компактни и тежат по над 3 кила [smilie18] Вятъра е 1 кило - супер компактен и върши страхотна работа [smilie7]

Автор: riddick   
Дата:   29-07-08 18:22

От известно време се заглеждам по този клон от мобилните. В линковете има интересни неща. Очертава се Август да е доста динамичен.
http://www.umpcportal.com/products/product.php?id=194
И
http://gizmodo.com/393815/exclusive-dell-mini-inspiron-their-first-mini-laptop

Re:
Автор: dau   
Дата:   29-07-08 18:23

асахи гледай 901 което е вече в продажба

същото като 900 само че с атом процесор [smilie24]

уинда го пипнах много приятна машинка

само 2 минуса има
- за сега няма варианта с линукс а само с боза
- харда не е ссд а е нормален 2.5" и това бая вибрира по цялото шаси на машинка и мен изобщо не ме кефи това...

Автор: terminator   
Дата:   29-07-08 18:37

Асахи, докато чакаш да дойде Асус-а, вземи си направи един "орязан" инсталационен XP - примерно с nLite може да си махнеш всичко излишно като игри, ненужни драйвери, сървиси, неевропейски езици и клавиатурни подредби и всичко което се сетиш. След това си печеш бутващо XP CD и от външното CD у-во си инсталираш Windows. Не е лошо на една флашка да си изтеглил и съответните драйвери от сайта на производителя. Аз преди 3-4 мес. направих така на едно ЕЕЕ 700 и все още работи, около 370 МБ зае инсталирания Windows. После може да си мушнеш една 16MB SD в слота или най-добре един външен 20-40-80 GB диск през USB-то.

Автор: mravunko   
Дата:   29-07-08 19:02

Асахи,
в арената оня ден гледах инсталационно СД за ЕЕЕ PC, което се качва на флаш памет и се инсталира оттам. може и да ти свърши работа.
LINK

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.