Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 !!! Как да се държим в интернет форум! :)
Автор: ffwd   
Дата:   04-07-08 13:32

http://www.videojug.com/film/how-to-behave-on-an-internet-forum

https://photo-forum.net/joro/emoticons/intheclub.gif

Отговори на това съобщение
 Re: !!! Как да се държим в интернет форум! :)
Автор: angie_   
Дата:   04-07-08 13:36

[smilie5]

Автор: Frida   
Дата:   04-07-08 13:42

Изкефи ме британския му говор. :) Заради него обаче не разбрах всички изрази.

Дата:   04-07-08 13:59

Да помагам? [smilie6]

Аз пък припознах доста съфорумски типажи..[smilie18]

И да - правилото за споменаването на Хитлер да се чете като правило за споменаване на 85/1.2 L [smilie18]

[smilie18]

Автор: Safira   
Дата:   04-07-08 14:05

[smilie18] [smilie5]

Дата:   04-07-08 14:49

Мирър на форумския живот/ни

По поста им ще ги познаете…
Това е описание на различни видове, обитаващи форумите.
Всички прилики с действителни хора и събития са случайни.

Админ – в съзнанието на форумци има същата функция като Господ в съзнанието на религиозните. Той е всесилен, всеопрощаващ и е виновен за всичко, което се случва в и около форума. Админа никога не спи, чува всичко, вижда всичко и може всичко. Най-разпространените реплики са “господи, защо ме изостави!”, “защо аз, господи” и “няма бог!”.

Вечната опозиция – това са стари хипита, комунисти-революционери, бойци срещу всемирното зло. Тази група, разбира се иска да детронира бог .. пардон админ и да го лиши от божествения му образ. Това са богомилите-еретици на форума, които проповядват на масата да глътне червеното хапче и да провиди матрицата, в която се намира, за да се освободи от всевластието на машините.

Параноя – те лесно могат да се объркат с горната група, но те не персонализират врага в админа. За тях всичко е лош знак. Рейтингите, насилието, голотиите, цветята, арта, философията, кирилицата, българите, европейците – всичко е доказателство, че света отива на зле.

Drama queen – това са хора, които обожават да си правят публични харакирита. Нека някой направи някаква промяна, противоречи им, спомене ги някъде или не ги спомене … и шоуто започва. Те пишат тема, в която пространно описват допусната несправедливост и няколко дни дебатират с останалите прави ли са или не. Следва тема, в която заплашват, че ако не бъде призната и поправена тази несправедливост, този дълбок прорез в обшествената тъкан, те ше напуснат форума завинаги! След достигане на неколкостотин поста, темата се сменя с трета, в която те заявяват, че напускат форума и го напускат в продължение на още няколко десеки поста. Те ще се върнат тихомълком с други никове или със същите, за да напуснат пак.

Ексхибиционистите – Това са хората, които се показват разбира се. За тях албума е тесен. Те искат още внимание и пишат тема “вижте къде бях днес”, “вижте кой снимах снощи”, “вижте какво стъкло си купих”. Те са заобиколени от красиви жени, изтънчени ястия и скъпи предмети, но кефа от тях е никакъв, ако не се похвалят с тях.

Новаците – те естествено се появяват всекидневно и всеки от тях пуска тема от рода на “здравейте, аз съм вашата леля и обичам фотографията”, “кажете какво да купя”, “кажете как да снимам”, “кажете как да сваря раци, че съм обещал романтична вечеря на една моделка”. Естествено те са пушечно месо за старите форумци и естествен клапан, през който се изпуска напрежението, породено от големите несправедливости на админа.

Поетите – това са цветята на форума (понякога са пластмасови, ама карай). Под снимките пускат коментари от рода на “ще чакам да дойде нощта” или “жестокостта ти ме сломи”, заглавията им са по вълнуващи от кадрите, а темите им са пълни с линкове към буквите, словото и литернет.

Селския идиот – в случая е един, соре, въпреки известни опити да бъде свален от поста си, той остава единствен и неповторим. Пуска снимки с покапала лига и коментари от рода на “ааа, верно ли, копеле, ти си машина за оплождане на бичета, хахахаха” и “искам точки, да си ги турим у буркани”. В къщи е генийче математиче, но използва форума, за да бичува обществените недъзи и да маже с мехлем собствените си противоречия.

Профешънъл спам скуад – това са мили досадници, който пускат по хиляда майтапа на ден – от смешни снимки на котета, до не толкова смешни лафове на диалект. Те са принудени от работното си време да стоят с часове пред монитора и пълнят всячески безкрайните минути с емотикони и всякакви интернет екстри и изгъзици. Никога не говорят за сериозни неща, ако ги нападнете или обидите, ще ви залеят със слонове, мишки и всякакви смайлита. По принцип са положително настроени към всички.

Неразбраните – еми артъджии им викат в определени кръгове, те разбира се го смятат за просташко. Провокират “обществото” като снимат задните си части или пускат изрезки от снимки във форума и после се смеят презрително, ако наберат скорост в рейтинга, ако не наберат също се смеят презрително. Наименоват снимките си със непонятни знаци и букви, може и китайски йероглифи, изобщо всякчески се стремят да получат неразбиране, за да могат да се изсмеят в лицето на всички и да кажат “вие нищо не разбирате!”

Старите майстори – смятат цифрата за просташка, а себе си за артисти и майстори, защото разчитат на класическите процеси. Ако само им споменеш, че снимаш на лента, ще те заринат с любов, вайкане накъде отива фотографията и всевъзможни изостанали хартии, обективчета, ванички и джаджи. Подобно евреите са на мнение, че са изчезващ вид и трябва да се поддържат взаимно. Апропо, имат и сапунерки, но не казвайте на никой.

Новата вълна – (ударението е на последното “а” хехе) това са дизайнерчета, който живеят в шопа и всякакви други редактори. Смятат, че ако нямат снимка на пейка под ръка, винаги могат да си измайсторят една. Понякога успяват, често не.

Профитата – те снимат двайсетте ни известни манекенки за трите ни модни списания, смятат форумите са пълни с неудачници, а себе си за сериозни бизнесмени. Естествено те са също така и богове на китайското студийно осветление и ретуша, е нищо сега, че режат ръчички и пържат челца, нали са хванали мъникенката в подобие на емоция, а това си струва да се отбележи.

Тва е старо, ама се сетих за него. Към днешна дата се сещам, че съм пропуснала:

Мерудия - потребител, който винаги се изказва компетентно по всички въпроси и е под всяка снимка и всяка тема. Специалист е по изкуства, науки, мода, политика, кулинария, може да се ползва като пътеводител във живота, вселената и всичко останало, ако не ви лази много по нервите.

Репортер - не разбирам много от репортажна фотография, но само знам, че това са съвсем друга порода хора. Падат си малко камикадзета, адреналин джънкис. Готови са да бъдат почерпени с един коктейл молотов за добрия кадър.

Селф еротика - това е подвид на ексхибиционистите, задължително от женски пол, на възраст около 18 години. Характерни черти: нова камера и много свободно време, ентусиазъм и желание за изява. Ще ги познаете по голите селфове на нощна лампа, с които е пълен профилът им. Тези потребителки бързо добиват широка популярност, висок рейтинг и скоро биват полазени от следващия вид:

Хиената - това е всеяден вид. Напада всичко, което се движи, стига да е от женски пол. Предлага актови снимки на всичките три хиляди петдесет и девет и половина потребителки в сайта. За този вид е измислен вица "поименно, колега".

Ако съм забравила някой, допълвайте … нали е петък

Автор: angie_   
Дата:   04-07-08 14:50

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: chill   
Дата:   04-07-08 14:55

[smilie24]

Автор: vladomatev   
Дата:   04-07-08 14:59

[smilie25] [smilie25]

Автор: ALBIREO   
Дата:   04-07-08 14:59

Фрида [smilie24] [beer] [shtrak]

Автор: Lalinda   
Дата:   04-07-08 15:14

[smilie24]

Сещам се, че когато в един фотосайт ми спряха ОТГОРЕ възможността да коментирам останалите автори (можех да коментирам само себе си, което и преди правех, несанкционирано), написах един наръчник за разпознаване на различните видове юзъри из фотосайтовете...

Гледам, че и досега, година по-късно, си остава актуален... Мога да го пусна тук (unplugged - никой не го е виждал и чувал), но с малко редакции и актуализации.

(В интерес на истината, в него се дефинирах като юзър-крокодил).
[smilie7]

Дата:   04-07-08 15:21

[smilie18] [smilie24]

Лалинда, дай го! [beer]

"юзър - крокодил" [smilie5][smilie24] .. В тесен приятелски кръг "крокодил" носи същия смислов заряд като "(д)звер" отнесено към дама.. Е, аз съм по-толерантен. [smilie25] [beer]

Автор: tycoon   
Дата:   04-07-08 17:45

Забравен е един от основните типажи:

"Приятелка на фотографията"

Характерни черти:
Навърта се около когото трябва. Не може да снима, но си мисли, че разбира, защото около нея се прави/говори за това.

Иначе пише - статии, коментари, дава акъл, но си запазва правото да каже, че нейното мнение не е миродавно;))

Има "нежна душа обсебена от див хазарт";)))
Иска да спаси света, но ако може под рамото на "големия" към когото се е прикрепила.
Лошите момчета са на прицел;)
[smilie18]

Re:
Автор: danbi   
Дата:   04-07-08 17:57

tycoon, потърпевш? [beer]

Автор: tycoon   
Дата:   04-07-08 18:42

Хич въобще;)

Просто се сетих едно време докато свирех как имаше тип "Приятелка на музиката";)))

Автор: Kanonir   
Дата:   04-07-08 19:23

Frida [thankyou] [thankyou] [thankyou] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [beer] [beer] [beer]

Автор: sunnyshot   
Дата:   04-07-08 22:41

А ми... най-добре е да се държим ето така. И не само във форума...

[smilie25] [smilie25] [smilie25]

Публикацията е редактирана (04-07-08 22:44)

Автор: Matheya   
Дата:   04-07-08 23:01

душица... [smilie2] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   05-07-08 14:27

Леле, как готино се гушка. Като котка.

Автор: bobihot   
Дата:   05-07-08 21:59

Като Фрида...[ezik] [beer] [shtrak] [thankyou]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.