Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Най-готината религия
Автор: n1x0n   
Дата:   02-07-08 12:49

Понеже религиозните теми много палят фитила на Зоната, та реших да попитам: според вас, коя е най-готината религия?

В крайна сметка това е един важен избор - християнство, мюсулманство, хиндуизъм... да не говорим за будисти, бахайци, растафарианци, сциентолози и всички останали....

п.п.
Въпроса, коя е "единствената и истинската и правилната" - моля да не го засягаме, щото е абсурден.

Отговори на това съобщение
 Re: Най-готината религия
Автор: itilien   
Дата:   02-07-08 12:51

Едва ли хората са запознати в детайли с повечето религии, за да определят коя е най-готина :)

Автор: Marillion   
Дата:   02-07-08 12:52

Нито една :)

Автор: Amigo   
Дата:   02-07-08 12:52

[smilie5] [smilie5] абе гптина няма, това е моето мнение [smilie8] [smilie8] макар, че индусите са най-добре в това оотношение -прераждане, това-онова [smilie8] [smilie5] [smilie5]

Публикацията е редактирана (02-07-08 12:54)

Автор: _alice_   
Дата:   02-07-08 12:53

най-готината - в смисъл най-забавна за хората, които я изповядват ли?

Автор: cicomanco   
Дата:   02-07-08 12:53

Marillion [smilie24]

Re:
Автор: gdulev   
Дата:   02-07-08 12:59

Marillion [smilie24]
или тази ,която те прави добър...

Дата:   02-07-08 13:03

Не говорим за "забавна". Макар темата да изглежда шеговита и макар аз да не вярвам в никой бог - намирам този въпрос за абсолютно сериозен.

Говорим за религия, която бихте избрали не като даденост, стоварена ви по териториален, ентически или семеен признак, ами като манифестация на свободния ви дух.

Автор: IvoZafirov   
Дата:   02-07-08 13:04

абе правилна религия няма. Религиите са измислени от обществото като регулаторен механизъм на някои шашави идеи. Щото иначе всеки почва да мисли по своему и да върши каквото на него му харесва, а така контрол над обществото няма. И някои религии според мен са ужасни. Визирам основно две - християнство и мюсулманство.

Само будизма ми импонира донякъде. Моята житейска философия най-се доближава до него. И според мен будизма не е точно религия. По-скоро е вид житейска философия и то такава, която най-много се доближава до природните закони. Тук не става дума за разните секти и изгъзици естествено. Там има големи простотии.

Уважаваш всичко одушевено и неодушвено около себе си. Не се бъркаш и намесваш и на теб не ти се месят. Спокойствие или по-точно душевен покой и баланс. Всяко живо същество се стреми към това. Само човека търси стреса

Иначе съм атеист. А и как да не съм като съм биолог. Няма как да си наясно с еволюционните процеси и да вярваш в господ. някакси не се връзва.

[smilie21]

Автор: lumix   
Дата:   02-07-08 13:05

...аз съм атеист, ...но ако трябва да избирам ще е нещо от рода на богомилството...[smilie5]

Автор: heavyrockin   

ФОТОГРАФИЯТА! :)

Автор: nsirakov   

"Дай ми боже добро храносмилане, за добра храна и хубаво вино сам ще се погрижа" своб. прев. на лат. молитва

Дата:   02-07-08 13:10

Няма как да си наясно с еволюционните процеси и да вярваш в господ.

Има и такива хора, които намират вариант да съчетаят двете неща...

В крайна сметка концепцията за невидима и всемогъща сила, която се манифестира в произволен момент и по произволен начин - може да бъде вмъкната във всяка наука, ако човек се понапъне малко.

Дата:   02-07-08 13:12

този избор на най-готината религия може да стои само пред човек, който не е религиозен. а и за да го направи човек трябва да е достатъчно добре запознат с възможностите, да знае достатъчно за всички религии, за да избере най-добрата за себе си. Доста трудна задача ми се струва. [smilie8] [smilie8]
когато става дума за религия и вяра е трудно да се говори с обективни аргументи, според мен поне.

Автор: jivkojj   
Дата:   02-07-08 13:13

Нудистите [ezik]

Иначе готина религия няма. Има само лоша, по-лоша, най-лоша, ислям.

Автор: Danisima   
Дата:   02-07-08 13:14

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: J0R0   
Дата:   02-07-08 13:14

Древногръцката.

Нищо не ти вменява, нищо не те задължава.
Боговете им са едни такива - съвсем човечни, понякога помагат, понякога пречат на хората, понякога правят секс с тях, а понякога хората им натриват носовете и ги правят за смях...

[smilie18]

Re:
Автор: gdulev   
Дата:   02-07-08 13:15

........никсон,единствения проблем във всички религии според мен е,че ограничават правото на личния избор,като налагат догми...а и често пъти ограничават желанието ни за знания...

Автор: name   
Дата:   02-07-08 13:17

такива неща не се избират, а се случват [smilie3]

Дата:   02-07-08 13:17

този избор на най-готината религия може да стои само пред човек, който не е религиозен

Защо смяташ така? Религиозните хора препрограмирани ли се раждат, според теб?

Според мен никой не се ражда религиозен - тоест би трябвало да има момент, в който той да се изправи пред избора, който коментираме.

Автор: djogata   
Дата:   02-07-08 13:21

Joro [smilie18] [smilie18]

Пък гръцките богове и между тях си правят едни такива интриги и т.н. [smilie18] [smilie18]

Иначе за "модерните" монотеистични религии - въх, хич не ме кефят. Прекалено изкъсо контролират хората, промиват мозъците и формират личността по тяхно си усмотрение. В това отношение си мисля, че протестантският вариант на християнството е най-малко задължаващ и духовно ограничаващ. Католицизма и православието са много брутални.

В България православната църква (и слава Богу бих казал) е абдикирала от ролята си и не ни промива мозъците чак толкоз, така че религията е повече въпрос на личен избор, отколкото на насадена принадлежност. Да, официално се водиш православен християнин, но пък решението дали да си наистина такъв или не, си е лично твой избор и не ти се натрапва. Поне аз така го виждам.

Дата:   02-07-08 13:24

Не религията, вярата е важна.

Тук съм много съгласен, НО... много хора смятат, че без религия вяра не може да има. Някои от тях са още по-категорични. Смятат, че извън тяхната религия вяра не може да има.

Затова въпроса за избора ми се видя интересен...

Автор: pmartinov   
Дата:   02-07-08 13:24

Заслужава си да се прочете...

Дата:   02-07-08 13:25

просто когато вече си възпитан в една религия, първо трябва да се откажеш от нея и след това да избереш друга. ако от дете си научен да бъдеш християнин, мюсюлманин, или някакъв, тогава кога за теб е бил момента на свободен избор на религия? като възрастен и осъзнат човек вече си "натоварен" с дадени релгиозни разбирания и изборът ти не може да е свободен.

както ежко твърдеше във вчерашната тема за религия, дадена религия е толкова вплетена в разбиранията ни за света, че отказването от нея и започването на чисто е доста трудно. не казвам, че е невъзможно, просто за мен би било трудно.

Автор: Danisima   
Дата:   02-07-08 13:28

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.