Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Малко образователно [smilie5]
Автор: magnifico   
Дата:   26-06-08 19:27

Бе, банално става вече с тия забележки за правописа, но просто изникват постоянно някакви такива тъпи грешки по нета, които масово се разпространяват... дори извън интернет пространството... неприятно е[smilie23]

Пример:

Да не ми се изтрие поста ще кажа, че предаването тогава си беше баш за изборите
така, че си говоря баш по темата

Да не ми се изтрие поста ще кажа, че предаването тогава си беше баш за изборите,
така че си говоря баш по темата

ТА, запетая се пише преди "така че", а не между "така" и "че" [smilie19]
Естествено, има и вариант да бъде и по първия начин, но смисълът на изречението напълно се обърква, което масово се прави и никой не го осъзнава....крайният резултат прилича на изречение, съставено от китаец- първи курс по български език [smilie19]

Примерът не е от нашия форум. Случайно попаднах на него, някъде из нета, та се сетих за тая поредна, масово разпространяваща се глупост, подобна на Й в думите от множествено число ... купих си две батериЙ и компания

Отговори на това съобщение
 Re: Малко образователно [smilie5]
Автор: ALBIREO   
Дата:   26-06-08 19:31

Ще го имаме изподнадпредвид [smilie24] [smilie7]

Автор: darksorrow   
Дата:   26-06-08 19:33

незнам що се палиш толкова.

пука ти кои как пише.

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Публикацията е редактирана (26-06-08 19:34)

Дата:   26-06-08 19:34

Хах, албиреов, тук в наше село/форум/ положението е сравнително нормално...ама като прегледах разни други "форуми", та се подсетих и трябваше някъде да си излея мъката...надявам се повече хора да я споделЯт, щото нещата са тръгнали на кофти [smilie6]

Дарксорол, бе честно казано, пука ми...гледам да си затварям очите, но си идва един момент, в който вече твърде много ти се набива това.
Веднъж съм се хващал да правя подобна грешка, не точно от гореспоменатите/за да направиш такава, трябва да си не знам какъв/, тааа...така...кофти е, да те залива отвсякъде [smilie25]

Публикацията е редактирана (26-06-08 19:39)

Дата:   26-06-08 19:36

а сериозно по темата - неграмотността е страшно нещо и не мисля, че има изобщо тенденция да се ограничава, а напротив.

горното "незнам" имам чувството, че скоро ще стане книжовна форма, наред със събратята си там "немога" и т.н...

ае '*ало си е майката [smilie5]

Дата:   26-06-08 19:44

Много често се допускат подобни грешки от невнимание. Особено, когато човек мисли за няколко неща и се опитва да пише нещо по форумите. Но това не трябва да е оправдание за никого. Трябва да се стремим да пишем правилно.

Автор: tonevjr   
Дата:   26-06-08 19:45

Аз лично никога не поглеждам какви глупости съм написал[smilie8] Признавам си,че ме мързи да внимавам всеки път,а и често пиша поста и бързо бягам да свърша нещо друго[smilie5] За съжаление на български пиша само и единствено ТУК. Вече тругно си пиша името на кирилица(на ръка) без да сбъркам[smilie8] [smilie5]
Иначе елеметарната грамотност е задължителна[smilie24]

Re:
Дата:   26-06-08 19:48

ТоневЙр: "Иначе, елементарната грамотност е задължителна."

Примерно, като да слагаш точки в края на изреченията си [smilie18].
Емотиконката НЕ е точка [smilie7].

Дата:   26-06-08 19:49

Албирео, ами всички сме хора, всички допускаме грешки...но на повечето не им пука особено. Аз лично, това го намирам първо за неуважение към самия себе си, да пишеш като с краката си, второ е неуважение и към тези, които те четат, а ти очакваш да получиш смислен отговор от тях/за справка някои от форумските ни теми/. И после, тоя същия индивид, почва да се репчи и да изисква [ezik]
Бе, едно е сериозно и последователно[smilie18] да си пишеш тъпизмите, за които споменах в първия си пост/и каквито има още десетки/, друго е да правиш малки грешчици от бързане...вторият случай поне автоматически се разбира от този, който те чете, и не прави кофти впечатление.

Публикацията е редактирана (26-06-08 19:55)

Re:
Автор: tutttifrutti   
Дата:   26-06-08 19:53

мен пък ме дразни конструкцията "стига викал".
Струва ми се, че е правилно да се каже "стига СИ викал" или "стига вика"[smilie8] Незнам[smilie5] защо толкова масово се употребява първият вариант.Май и той се е превърнал в норма?!

Дата:   26-06-08 19:54

Тъкмо си мислех за запетайката след "иначе"!Съвсем честно![smile]
Иначе, точките се слагат след изречението,не след емотикона ! [smilie5] Ако си правиш труд,де.[smilie18]
[beer] [beer] [beer]

Re:
Дата:   26-06-08 19:57

[shtrak] Емотиконата си е емотикона. Та не зависи от препинателните знаци [smilie25]. [smilie25] [smilie21]

Важното е човек да си оправя грешките. Същинският проблем е, когато не искаш или не можеш да ги поправиш. [smilie3]

тутибарути - нимой рука [smilie3]
Т'ва е същото, като "стига вика", ама по аскувски [smilie18]

Дата:   26-06-08 20:04

я малко извадки от родни видео сайтове и форумчета:

--LELELE kak moje nqkoi hora da haresvat mariq PO TUPA OT MARIQ PROSTO NQMA NIKADE KAK MOJE TAQ KURVA DA VI HARESVA LITA E PROSTA VARHA NEVEROQTNA ZAPOMNETE.NIKOQ OT TIQ DIVI NQMA DA E KATO NEQ MARIQ TUPA GROZAN KUCHKA UUUUUUUUUU DEBI OVCATA TUPA UU ZA M

--trish e nai-dobrata! taq selska krava lita e tolkoz tapa !lita e nekva mangalka padnala ot mars!tatuirana kato selska pa4a!6te mi hodi v ke4a taq slaba4ka ne struva koito e za neq e dolu ,ama koito e za trish e nai dobriq! trish e nai dobrata pak taq tapata bet i tq sa6to ne struva ! abe ako nqkoi smqta 4e trish e nomer edno i toi sa6to e varha kato neq!

--ama kurva na4ukana q vuri da ti 4ukat dupen4eto 6te go kaja are kam 6ti zabbiq edin i 6te sednej da si subiraj zubite ma putko qvno nejto si mnogo otforena da ti razporqt putkata dano ma vujko takova skapano ime kat tvoyto ne sum vijdala ma lesbi otka4ena dano kato omrej edin muj da vleze v kov4ega ti da te naebe dano po vreme na svdbata ti da te iznasilqt pred o4ite na vsi4ki ako te namerq i kosum nqma da ti ostvq derekno 6tette obiq tam ma 6matko uli4ni4e sto puti si mi napisala edno i sujto 6toto nqmaj kvo da kajej nali ma as se opitvam da te ospokoq ti si iskrvaj zubite ama nali ti kazah ot edin 6amar 6te sednej da si subiraj zubite ma svinyo stiga si se fukala s mur6aviq ti guz ma putkkooo kosmata kakto si izlqzla ot na mayka ti putkata taka i 6te vlezej ot edin 6amar nqmajprstava kolko me opla6i ma as puk ot edin yunruk znaej li kade jte otidij pri izvunzemnite da te ebat vuri da lijij pi6kata na onzi dt haresvaj ma da ti napruska bqloto nejto v ostata dokat provurnej dano mravka da ti liji putkata da ti vleze i da ne mojej da q iskaraj ma pa4a ama mlakni ma pa4a 6toto 6te ti odarq edin 6amar i 6te ti posinee buzata zatvarai si tapata 4ovka 4e 6te ti kaja koi 6a te ebe pred tapiq ti grob dano da te izqdat 4eveite АМА ЕЙ ПУТКО РАЗКЪРТЕНА ТОЛКОВА СИ ПРОСТА ЧЕ СИ ИЗМИСЛИЛА ВЪЗМОЖНО НАЙ-ТЪПИЯ НАЧИН ДА СЕ ПОКАЖЕШ НА СВЕТА!!!!!ЩОТО ШЕ ТЕ НАКАРАМ ДА СЪЖЕЛЯВАШ ЧЕ СИ СЕ РОДИЛА!!!!! ПРОСТО,НЕЩАСТНО,ЖАЛКО И СМОТАНО ПОДОБИЕ НА ЖИВОТНО - ЕТО ТОВА СИ ТИ!!!!!! МАМА ТИ ДА Е**T ПТИЦИТЕ!!!! ПРОСТА КУРВА СМОТАНА!!!! ПАЧААААААА!!!!!!! ДАНО ДА ПУКНЕШ МА МУМИЯ ПРОКЛЕТА!!!!!! КОЗА НЕЩАСТНА!!!! !!!!!!!!!!!! ПАТКА ГРОЗНА И МРЪСНА!!! ДА СИ Е**Ш МАЙКАТА МА КУРВО МЪРШАВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДА ТЕ Е*Е КУЧЕТО НА ЯН БИБИЯН А ТИ ДА ЛИЖЕШ ОНАА РАБОТА НА МАЙКА ТИ НАЛИ ОТ ТАМ СИ ИЗЛЯЗЛА!!!!!!!!! ЕГА ДА СИ СЕ ВЪРНЕШ ПАК ТАМ!!!!! ПРОКЛЕТА МРАВКА!!!! БЕГАЙ ДА СЕ ГРЪМНЕШ 6toto ako ne se gramne6 ti az 6te ti gramna tapia mozak proklet ako izob6to ima6 takav ma mravka tapa!razbrali me ma pa4aa tapa!6toto 6te ti razbiq munzata tapa!i 6te prili4a6 na Мътьори в лицето dano 4ervei da vlezne v putkata ti posle da se opita da izlezne ama samo polovinata mu tqlo i ti kato si hodi6 horata 6te te pomislqt za penio 2 6toto ima6 ui na mom4e a lice i tqlo na momi4e! i 6te si kajat:-gleite vijdame penio 2 daje e o6te po grozen!i posle vsi4ki 6te ti se ismeqt v liceto i 6te ti kazvat penio 2 penio 2

Re:
Дата:   26-06-08 20:06

Дарк - едва стигнах до втория ред... Ни моа пойчи [smilie8]

Дата:   26-06-08 20:07

ае такъв хейт и тук няма, да ти кажа, струва си...

ето линк, че утре е петък:

http://trishilita.dir.bg/_wm/diary/diary.php?did=24639&df=46&dflid=3

Дата:   26-06-08 20:09

ух, КЕЧ [smilie18] Същата работа като Чалга [smilie18] Феновете им са от едно семейство, така да се каже [smilie6]

Публикацията е редактирана (26-06-08 20:10)

Re:
Автор: tutttifrutti   
Дата:   26-06-08 20:17

Нямам търпение да го чета...
(моето прегрешение е, че в повечето случаи ме мързи да натискам shift...[smilie8] )

Re:
Автор: paperdoll   
Дата:   26-06-08 20:29

след препинателните знаци се оставя интервал, а преди тях - не. :Р
в частиците за степенуване по- и най- няма интервал преди и след тирето, докато голямото тире е между два интервала.. :)

и аз много се дразня от правописни грешки, но не мисля, че тези, които ги допускат ще се оправят някога.. някои неща се учат в училище, но повечето са до усет :)

Дата:   26-06-08 20:32

"но повечето са до усет"

Като главните букви в началото на изречението, нали? А може би не ти работи шифт-ът? [smilie5]

Дата:   26-06-08 20:40

хехе :) знаех си, че някой ще се закачи за това :)

и мен като тути ме мързи.. а и приеми, че е по-добре от "фекалий" примерно :) звучи като бог [smilie5]

Дата:   26-06-08 20:47

Мързелът също не е основателна причина да не се пише правилно. [smilie3] [beer]
Но всеки сам си решава с какво да се оправдае. [smile]

Дата:   26-06-08 20:53

Не Е хубав български, когато изречението започва с "НО" или "И".[smilie25] [beer]

Публикацията е редактирана (26-06-08 21:00)

Дата:   26-06-08 21:00

мда... [smilie3] [smile] [beer]

Re:
Дата:   26-06-08 21:02

"нехубав"! :) И там няма запетайка, а тире :)[beer]

хехе, Тонев [smilie24] [beer]
след редакцията ти, тоя постинг изглежда доста глупаво [smilie10]

Публикацията е редактирана (26-06-08 21:22)

Дата:   26-06-08 21:16

Тонев, също така със "значи" [smilie24]Но тава са вече неща, които са мноооооого далеч от хората, които правят грешките, за които си говорихме в началото на темата...[smilie6]

Публикацията е редактирана (26-06-08 21:18)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.