Автор: Императорът.
Дата: 26-05-08 23:11
Дианедимов - мога да си позволя кола, но мразя да карам, камо ли в такива задръствания. А и ако всички, които все още се водят на транспортът се качат в коли, движението в София ще стане абсолютно невъзможно !!!
Simpleman - и в какво се състои гриженето им за себе си и изпълняването на поръчки - да скитат по цял ден из София? Някои от тях все още работят - което значи, че получават двоен доход !!! Други просто си правят разходки за кеф - чуло някое бабе от Дружба, че на Кооперативният в Люлин доматите две стинки по-евтини и се дига натам !!! Ако знаеш само какви разговори съм чувал, до каква наглост достигат - не е истина !!!
Навремето работех по строежите и един ден се наложи да разтоваря сам почти камион тухли - тръгвам си с работните дрехи, смазан от изтощение, пльосвам на седалката и на другата спирка до мене се изтъпанчват две дъртофелници с боядисани в синьо и червено козини и следват реплитике "Де отиваш , ма, муцка?" "Ми чух, че на тоя трамвай му сменили маршрута и рекох да се разходя след обяда, да видя де отива и да ми се смели храната... ама ми се ще да поседна, че ми тежи от зелето..." и ме ръга - "Я, стани, младо момче, да седне старата жена..."
Е, казвам ти - ако имах поне грам останали сили, щях да скоча, ама не за да и отстъпя мястото, а да и разбия напудросаната дърта морда !!! Наскоро пък две други подобни коментираха, че 5 кинта за картата било много - 1 лев да станело за месец - а младите да плащали повече и повече да работели...
Да не говорим как докато нормалният и плащащ пътник се продупчи билетът, гратисчиите (пенсии и цигани) вече са се разположили като генерални директори на всички свободни места и гледат нагло...
Уф, стига толкова, че побеснявам...
|
|