Автор: abyser
Дата: 30-04-08 19:37
Хм, оказва се, че има разни, дето живеят мирно и кротко (може би, но не съвсем) и само съмнително поведение на ПЦ-то може да предизикат ровенето ми почти 1/2 ден за ги хвана. Принципно ги усещам, изненадан съм от новите технологии.
Последни ъпдейти на АВ програми не ги хващат. Поне не тези антивирусни прогр., които съм пробвал. Мога да ви сложа нейде файлчетата да си проверите защитата - ако при download и save антивируса не ви изреве... пътник си! Последен AdAware също ги подминава.
Файловете по принцип са скрити в windows\system32 и наоколо, ама наистина скрити, не само за вин експлодера. Дори от cmd->dir не се виждат. Като процеси естествено ги няма. В произволна директория правя текстов файл с името на единия вирус, пиша някаква глупост-текст, давам save и файлът изчезва от всякакви файл мениджъри. Едит на името го отваря обаче, барабар със сторнатия текст. Абе постарали са се хората.
Единствения признак за заразата е в
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
В ключа System не трябва да има нищо, а там ми се мандахерцаше някакво kdlht.exe. По никакъв начин няма намиране на такъв файл в/у хдд-то. А той си е в system32, ама яко скрит. Дори и в Safe mode. Спасението е само буутване с някаквa Live дистрибуция, примерно Windows PE.
Погледнете си за всеки случай този key.
Това цялото нямаше да го пиша тук ако по време на борбата ми - при един рестарт - Виндовса не ми ми поиска активация... Имаше някаква такава тема наскоро, май с хепи енд, но все пак ...
Ей тука слагам съмнителните файлове, нарочно не го пускам като линк:
http://212.95.175.15/warning_viruses/
Ако ги дръпнете и save-нете без проблем - значи антивирусната ви не работи. Препоръчвам тези файлове да не се стартират, а направо да се делкат със shift.
Ако при някой антивирусната изреве/изпищи/изквичи - да каже с каква е.
|
|