Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Как да кажа ,че напускам работа?:)
Автор: EndlessDark   
Дата:   20-03-08 07:56

Има ли безболезен начин?!!!![smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Как да кажа ,че напускам работа?:)
Автор: Стоев   
Дата:   20-03-08 07:58

Пий две ракии няколко пъти, направи скандал и ще те уволнят дисциплинарно[smilie7]

Автор: abyser   
Дата:   20-03-08 08:10

Имам ефектен вариант как да стане това, но трябва да съм нацелил 6 цифрен джакпот от тотото [smilie5]

едит: пфу, не могам да смятам [smilie22] 7 цифрен джакпот, като вероятността да го направя е право пропорционална на стойността на първата цифра.

Публикацията е редактирана (20-03-08 08:16)

Автор: boreto   
Дата:   20-03-08 08:25

Погледни си първо трудовия договор, какъв ти е срока за уведомление при напускане по собствено желание. Депозирай с входящ номер молба за прекратяване на договора ти колкото трябва преди напускането.

Автор: Phoki   
Дата:   20-03-08 08:30

Вземи си неплатен отпуск[smilie24]

Автор: asahi   
Дата:   20-03-08 08:34

В общия случай можеш да напуснеш с едномесечо предизвестие. Напиши си предизвестие до работодателя и го депозирай в деловодството. Не е зле да си вземеш полагаемия годишен отпуск или поне 3/12 от него до месец март. Не е необходимо да изтъкваш мотив. Ако шефа те кефи можеш да споделиш с него. Трябва да съдействаш колкото можеш на фирмата при решаване на възникващия кадрови проблем (пожелателно). Вземи си сертификатаи за преминали обучения, препоръки от работодателя и всички дължими суми.

Автор: lumix   
Дата:   20-03-08 08:35

Човек влиза в кабинета на шефа си, забива му един шамар, качва се на бюрото му и започва да танцува.
В този момент влиза негов колега и му казва:
- Стига бе Тошко! Пошегувахме се, не си спечeлил джакпота...

Дата:   20-03-08 08:35

Мой колега наскоро напусна, а при нас стриктно се спазва кодекса на труда и всякакви разпоредби и е 100% бюрокрация. Че шефа му е казал да напише в молбата за напускане "...по взаимно съгласие..." за да се избегне подробността от едномесечно предизвестие и изчезна буквално за по-малко от седмица.

Дата:   20-03-08 08:39

Като стана дума за полагаемата платена отпуска - някой знае ли точно как стои въпросът при напускане? Особено ако се е понатрупала за 2-3 години? Самосиндикално ли зависи от работодателя дали да ти я плати или не, или си има някакъв закон по казуса?[smilie8]
И на мен скоро ми се очертава подобна ситуация [smilie25] - да знам дали ще паднат от небето някакви парички за убектифче или телце [shtrak] [smilie5]

Публикацията е редактирана (20-03-08 08:43)

Дата:   20-03-08 08:48

Или трябва да ти я осигури - т.е. да те пусне в отпуск и да ти плаща трудовото възнаграждение, или да ти я плати. Работодателят има последната дума според нуждите си. Ако си много ценен с работата си предпочитат да работиш и да ти платят отпуска отделно.

Автор: zaiko   
Дата:   20-03-08 08:50

По принцип останалите отпуски трябва да се изплатят. Сериозните фирми го правят. Иначе за предизвестието - има 2 вида напускане:

1: По взаимно съгласие, без спазване на 1-2-3 месеца предизвестие - т.е. можеш да си тръгнеш още на следващия ден.

2: Подаваш си предизвестието и си доработваш месеците (ако шефа не иска да те пусне преди това)

туйто

Автор: dinkoff   
Дата:   20-03-08 08:56

Като отидеш на работа ухилена до ушите питай: "Ко прайте бе, педали?" и така ще им намекнеш, че ще напускаш [smilie7]

Дата:   20-03-08 08:57

Шефе, ти си гъз.
Гъз си ти, шефе.
(по Лафазанов)

Автор: Brummaker   
Дата:   20-03-08 08:58

аз напуснах като им дадох едномесечно предизвестие, но то беше толкова едномесечно, колкото арменски поп би те изслушал [smilie5]

бях до 07-ми отпуска и им заявих, че от 08-ми ме няма в България за 7 дена и повече няма да работя при тях - да се оправят [smilie18]

и те му намериха колая - пуснали ми били неплатен и сега скоро само ще трябва да отида да си оправя обходния лист и да си взема докиментити, щото им заявих и че да ме уволнят - малко ми дреме - следващият работодател съм си аз и определено няма да се самонакажа, като ми пише "дисциплинарно уволнен" [smilie21]

Автор: slivenski   
Дата:   20-03-08 09:03

Напиши:

Молба

Свободен текст. Отказвам се.

Подпис: [smilie21]

Автор: dobriquet   
Дата:   20-03-08 09:03

Разговор с Шефа...първа стъпка, оттам насетне са ти го казали-с предизвестие или по споразумение веднага. Ако се опъват ,а ти трябва да започнеш спешно на друго място-болничен. Болничния се смята към месеца предизвестие.

Дата:   20-03-08 09:13

Уау, ценна тема, мерси на всички! [smilie24] [beer]
Някой може да я боцне най-отгоре като "важна тема" [smilie5]

Наскоро бях свидетел на обратния вариант - когато работодателя иска да уволни някого. Предизвестява те едномесечно за намеренията си, дава ти кинтите за този бъдещ месец, но не иска да ходиш да му работиш. То ясно как ще бачкаш този месец, затова по-добре да не ходиш на работа [smilie5].

Автор: Brummaker   
Дата:   20-03-08 09:14

много важно :

при напускане - НИКОГА НЕ ЗАПОЧВАЙ С молба ! ти не се молиш на никого, ти ги уведомяваш [smilie21] [smilie21]

Автор: Gruyu   
Дата:   20-03-08 09:24

Бъди хиперпозитивна до края и обясни на всички истинските причини за напускането ти.Кажи им, че това са най-хубавите години в кариерата ти и, че е било чест за теб да работиш точно с тези колеги и началници.В последния работен ден организирай скромна почерпка... и така. Точно преди година напуснах голяма държавна структура, в която мислех да се пенсионирам[smile]

Автор: dobriquet   
Дата:   20-03-08 09:25

В сериозна фирма, когато си на постоянен договор работодателя не може да те уволни току така.Далеч няма да се размине с една заплата.

Автор: dobria_starec   
Дата:   20-03-08 09:27

Brummaker[smilie24]

Автор: Todd   
Дата:   20-03-08 09:31

Бах ти и дилемата , на мен ми се е случвало два пъти до сега да напускам и все по един същ начин съм го правил....

- Аре чао , извинявайте че се срещнахме !!![smilie19]
Единия път имаше и "бе деба вашта мама " ама това е в реда на нещата .

Кво ги мислиш толкоз ???? Да се оправят, не са малки !!!!

Ти ги мислиш все едно ще ги трепеш !!!

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: fff   
Дата:   20-03-08 09:36

Една от темите с най-много сериозни отговори е "как се напуска работата" [smilie18]

Автор: cicomanco   
Дата:   20-03-08 09:42

Любезен начин за да съобщиш намерението си е например фразата" По вашите думи и условията които предлагате , излиза че вече не можем да си бъдем полезни!".Така топката остава в тях!

Дата:   20-03-08 09:46

Абе няма топка в тази работа. Пазарът на работна ръка е динамичен и който работодател не си пази стадото ще се бори с текучество. Има си и добри страни - опресняване на екипа, нови идеи и т.н.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.