Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Абе вярно ли е, че...
Автор: icikonti   
Дата:   07-03-08 09:14

Спасилите се от подпаления влак, вместо да се втурнат да спасяват затворените пътници- снимали огъня, а пък други си търсели багажа???Един полицай го каза и се възмущаваше човека!
Каква е тая "журналистическа страст" в нашего брата българина?Ако това е вярно, що за хора сме?
ТРАГЕДИЯТА

Отговори на това съобщение
 Re: Абе вярно ли е, че...
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   07-03-08 09:26

icikonti
изглежда, че е вярно.
Проверих доста източници, така е.
мислех да пусна тема, но си ме изпреварил.
Паралелно с процеса на разнародоняването ни върви обратно пропорционално със същата сила процеса "всеки плебей-творец".
Докато едните са се пържели вътре зад незнаино защо заключените прозорци - до един, други са цъкали отвън безпристрастно с....ГСМ-ите си.
Гнусна картинка [smilie23]

Автор: tnt   
Дата:   07-03-08 09:29

[smilie2] [smilie8]

Автор: heavyrockin   
Дата:   07-03-08 09:30

http://dnes.dir.bg/2008/03/05/video2738589_0.html
Думите и интонацията на видеото за съжаление доста потвърждават написаното от вас...

Публикацията е редактирана (07-03-08 09:36)

Автор: asahi   
Дата:   07-03-08 09:37

Сигурно е вярно.
Едни могат да помогнат и искат.
Други могат, но не искат.
Трети не могат, но искат.
Четвърти нито могат, нито искат.
В една такава цитуация по-добре 2,3 и 4 да стоят назад и да не пречат.

Много хора са помагали. Някой може и да е загинал в опитите си. Не всички обаче са родени за герои - има и обикновени хора.

Дата:   07-03-08 09:42

Имало е и помагащи -да.

Всеки сам си преценява възможностите и обстановката.

Но чуваш ли го тоя възторжен цървул?
Той се радва на гледката!
Това не е човек, а закърнял бус...егоист до края на дебелото си черво.
ТОВА Е СТРАШНОТО !

- Яко.
- Това един път в живота се вижда! (възторжено-радостно).
- Ех, как си не взех и аз апарата.

[smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: мара   
Дата:   07-03-08 09:42

асахи...героите са обикновени хора, ма добре научени и възпитавани...[cool] много често пимощта може да е "безвредна за нашето здраве", но колко се тези, дет пробват...? за другото- не ми се коментира...

Автор: ALBIREO   
Дата:   07-03-08 09:47

Човек като се паникьоса и започва да прави глупости понякога. Т'ва е нещо, което трудно се контролира в подобни ситуации, а и не всеки "живее в екшън филм", че да има тренинг.
Бил съм свидетел и на по-големи глупости в далеееч по-невинни ситуации.
Сигурен съм, че една част от хората, снимащи с GSM-ите си, след като е преминал шокът са съжалили, че не им е хрумнало или не са намерили сили да помогнат.

Дата:   07-03-08 09:47

Изпитал съм го на гърба си, и го споделих с вас преди две години.

Когато ми се запали колата в движение, и аз не слязох....а я закарах до място дето да мога да я отбия настрана, и едва се измуших.....вместо да ми помогне някои, всички се разбягаха на такава дистанция, и ги чувах как безпристрастно си клюкарят, и говорят.

- Сигурно има газ, ще гръмне сега.

А аз нямам глас да им викна, че няма газ.

Помогна ми само един таксиджия
После го нямаше, като го потърсих да му платя.
Спрях до автомивка....оттам с кофи влачех вода. Тоя на автомивката обаче после взе парите, които му дадох.

Та лично съм се отвратил до дъно от нашенеца.....но има и свестни.
Никога не бих помогнал на цървул....но как да ги различиш.
Не мога да си отговоря още на тая дилема....а и не искам. [smilie7]

Автор: мара   
Дата:   07-03-08 09:50

МОБИ...няма как. затва се помага наред, па после не е късно пак да го утепеш кат излезе цървул[smilie18]

Дата:   07-03-08 09:52

Не не не,
не говорете за пост-съзнателни съжалителни процеси в тая измет.
Ако имаше и зачатък на такива, ако имаха поне и грам срам...не биха пуснали тоя запис със тоя звук в нета.
А сигурен съм, че нета гъмжи от такива.

Това е новият продукт на новото време!
Списание "Егоист" и прочие [smilie7]

Дата:   07-03-08 09:59

Моби, колкото и да си отвратен, пробвай да не бъдеш толкова краен... Е да! Горзно е, нечовешко е, нехуманно е, тъпо е, гадно е...
Но в това, което каза Албирео, има нещо вярно. В кризистни ситуации хората реагират различно. Като че ли повечето се парализират и се дистанцират...

Автор: volokin   
Дата:   07-03-08 10:03

"Списание "Егоист" и прочие"

Парфюмът на Шанел "Егоист" също [smilie25]

НЕ е лесно да се съдят хората така. Може би са дебили, но може би просто ги е страх, да изгориш е страшно нещо.

Аз също имам един случай с блъсната кола, спейки в колата с която се блъскаме се събуждам по време на въртене, точно преди София става. За късмет автобусната спирка в която се блъскаме не се прорязва в кабината. Когато излизам от колата не смея повече да се доближа до нея. Три дни след това не смеех да вляза в друга кола, някакъв вид клаустрофобия ме хвана, дотогава не можеш да си обясня какво е това чувство и винаги ми е било загадъчно хората които го изпитват. Е, след този случай...

Човекът който караше колата беше без колан, след като се удари, въпреки моята прегръдка от задната седалка в стъклото, изпадна в нещо като шок, започна да псува ченгетата и да им се кара, като че ли те са виновни. На мен искаше да ми дава пари затова, че ми бил причинил това и т.н. На практика нищо му нямаше, една цицина дори не му излезе, но шокът си е шок, това са защитни реакции на организма, страх и т.н. не са случайни. Дори женската параноя има логично обяснение, ама тов ае друга тема.

ТА не е лесно да се съди от място далеч от събитието.

Дата:   07-03-08 10:12

Понякога собственика на изгорялото излиза със секира срещу снимащите - и това съм го виждал тинти. И не пита дали са сейрджии, журналисти, експерти....дали работят за неговият интерес или против него....в паниката и яростта си.
Всеки сам да си реагира както иска -то си е за него. Но ако ти реагира така както по-горе и не си краен....то си е за тебе.
Горе няма никакъв страх и паника в тия хора ако не забелязваш - напротив. Не си мисли, че са излезли от горящите вагони.

Дата:   07-03-08 10:18

за съжаление, съм съгласна с теб...просто търся и някакъв "оневиняващ" мотив за такова поведение, Моби.

:)

Публикацията е редактирана (07-03-08 10:44)

Автор: volokin   
Дата:   07-03-08 10:22

не коментирам снимащите Моби, а тези от влака. Снимащите може би пък не знаят изобщо, че във вагоните има хора.

Ако знаят нещата се променят. Но ти пък от къде си сигурен какво знаят и какво не знаят тези които снимат?

И още нещо, спомням си скачащите от ВТЦ-то в Ню Йорк през прозорците на високата сграда, та явно някои предпочитат да скочат, отколкото да изгорят, макар да знаят, че шансовете им са малки да оцелеят, особено ако никога не са скачали от там досега.

Публикацията е редактирана (07-03-08 10:24)

Автор: e-mil   
Дата:   07-03-08 10:36

Както гледам, снимат в момент, когато:
1. и пожарните и полицията са вече там
2. огънят и в двата вагона е толкова силен, че трудно биха се приближили до него, камо ли да влязат и да спасяват.

Пък и в този момент да спасяват кого? Стана ясно, че пожарна и полиция са закъснели достатъчно, за да се помогне на когото и да било от загиналите.
Ако някой от възмутените форумци знае с какво са се занимавали авторите на видеото нека каже: "Аз бях там и ги видях, че са страхливци." Или: "Чух от очевидец, на когото вярвам, че тия копелдаци гледаха безучастно как хората умират."

В противен случай нещата изглеждат така:
- не знаем дали снимащите са помагали на някого преди снимките;
- не знаем дали нямат близки наоколо, за които трябва да се погрижат;
- не знаем дали не са дали дрехи на голите и босите край тях.
- не знаем дали полицията им е забранила да пречат на пожарната (което е редно да се направи);
- знаем, че ако има начин да се укрие част от истината за дадена трагедия, то някой заинтересуван ще се опита да го използва.
- знаем, че само по свидетелски показания не винаги може да се установят важни факти за следствието. Затова през последните сто години, който очевидец има фото, кино или видео снима. Това не е "журналистическа страст". Това е защитна реакция на пострадали - има я по цял свят.
- знаем, че който е бил герой или подлец е бил преди да се разгори огънят. В момента на снимките са просто едни хора, които мръзнат в тъмното изхвърлени от влака. Някои може би са изгубили ценен багаж, други сигурно имат някакви наранявания, трети може да закъснява да види умиращ близък. Просто са хора. В този момент единственото, което искат е да научат е: "Кой ми причини това?"

Не са тръгнали да продават видеото на телевизиите - пуснали са го за свободно ползване. Много ви е удобно да си седите пред монитора и да раздавате правосъдие. Еми, не сте прави, момчета и момичета. [smilie23]

Автор: e-mil   
Дата:   07-03-08 10:39

Гледам че други разумни хора са ме изпреварили.
Има надежда за този свят.

Дата:   07-03-08 10:46

Много адвокати се навъдиха!

Хубаво...аз знаех за масата с ГСМ-и още отпреди тоя запис от свидетелствата на доста възмутени очевидци - случаини пътници или по склужба там, които в тоя момент са се опитвали да разбиват стъклата отвън например

"e-mil
Дата: 07-03-08 10:36

Както гледам, снимат в момент, когато:
1. и пожарните и полицията са вече там
2. огънят и в двата вагона е толкова силен, че трудно биха се приближили до него, камо ли да влязат и да спасяват."

Никои не оспорва хипотетичните ти доводи.
Може и така да е - безмислено вече да помагат. Нека снимат!(още повече....такива снимки често после се оказват полезни за следствието - като дата , час, горящ участък например) Но и когато снимаш има значение как и защо го правиш.
Ноооооо.....ти виждаш ли в гласа им и в разговорите им нотка на съпричастие, съжаление, жал....! Това е най-гадното.

" volokin
Дата: 07-03-08 10:22

не коментирам снимащите Моби, а тези от влака. Снимащите може би пък не знаят изобщо, че във вагоните има хора. "

И ти си лесно оборим.
Дори да е така....да допуснем.......после, когато са пуснали записа в нета вече със сигурност са знаели, колко хора са изгоряли вътре.
Трудно ще ги защитите [smilie23]

Автор: boni   
Дата:   07-03-08 10:48

e-mil, от коментарите по време на видеото аз чувам много добре, че снимащите се КЕФЯТ на гледката на горящия влак. Техните възгласи не са "Боже, какъв ужас" , "Дано да няма пострадали" , "Колко ли хора са останали без багаж" и т.н.
Аз чувам възглас с радостна интонация, дори с примес на смях:
"Яяку...Тва един път в живота се вижда бе!Глей кво става ся!"
И другия "Ей как не си взех и аз апарата"

[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]
За какво говорите изобщо? Я си пуснете пак филмчето и слушайте внимателно.

Публикацията е редактирана (07-03-08 10:50)

Автор: icikonti   
Дата:   07-03-08 10:48

Вчера пак по една от телевизиите, някакъв експерт по националната сигурност каза:"По неофициални данни, пак повтарям по неофициални данни, казани ми , но непотвърдени от официален източник/имаше предвид, че са му е казано от специалистите от ДОТИ1 извършващи повтория оглед на влака/, огнищата във влака са 2."
Ако е така- това е атентат.

Дата:   07-03-08 10:53

Атентат е най-вероятната, най-първата и най-възможна версия....по множество факти.
Престъпление ще е, ако тя не е била приоритетна. (може да е била, но по оперативни съображения това да не се казва....или по политически)
Това е работа на ....дознателите - те са оторизирани с това сега.
Държавата определи тях да се занимават с това!
Да, виждам....не един експерт КРЕЩИ вече във медиите възмутено, но....[smilie2] така реши скоро законодателят.

Дата:   07-03-08 10:55

просто девизът "Спасявай се поединично" и сеирджийството са се превърнали в начин на живот за много хора... [smilie2] [smilie23]

Дата:   07-03-08 10:57

Е да ама какъв е смисълът на един атентат ако атентаторите не го обявят? Целта на хората правещи атентати е, да се знае, че това е атентат, тъй като атентатите са свързани с организации, които се борят за нещо, имат някакви искания и т.н.

Дата:   07-03-08 10:58

По-скоро ако е умишлен палеж, е с цел прикриване на друго престъпление.
В тая връзка може би трябва да се обърне внимание и на неща свързани с работата на загиналия професор.

Публикацията е редактирана (07-03-08 11:00)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.