Автор: e-mil
Дата: 07-03-08 10:36
Както гледам, снимат в момент, когато:
1. и пожарните и полицията са вече там
2. огънят и в двата вагона е толкова силен, че трудно биха се приближили до него, камо ли да влязат и да спасяват.
Пък и в този момент да спасяват кого? Стана ясно, че пожарна и полиция са закъснели достатъчно, за да се помогне на когото и да било от загиналите.
Ако някой от възмутените форумци знае с какво са се занимавали авторите на видеото нека каже: "Аз бях там и ги видях, че са страхливци." Или: "Чух от очевидец, на когото вярвам, че тия копелдаци гледаха безучастно как хората умират."
В противен случай нещата изглеждат така:
- не знаем дали снимащите са помагали на някого преди снимките;
- не знаем дали нямат близки наоколо, за които трябва да се погрижат;
- не знаем дали не са дали дрехи на голите и босите край тях.
- не знаем дали полицията им е забранила да пречат на пожарната (което е редно да се направи);
- знаем, че ако има начин да се укрие част от истината за дадена трагедия, то някой заинтересуван ще се опита да го използва.
- знаем, че само по свидетелски показания не винаги може да се установят важни факти за следствието. Затова през последните сто години, който очевидец има фото, кино или видео снима. Това не е "журналистическа страст". Това е защитна реакция на пострадали - има я по цял свят.
- знаем, че който е бил герой или подлец е бил преди да се разгори огънят. В момента на снимките са просто едни хора, които мръзнат в тъмното изхвърлени от влака. Някои може би са изгубили ценен багаж, други сигурно имат някакви наранявания, трети може да закъснява да види умиращ близък. Просто са хора. В този момент единственото, което искат е да научат е: "Кой ми причини това?"
Не са тръгнали да продават видеото на телевизиите - пуснали са го за свободно ползване. Много ви е удобно да си седите пред монитора и да раздавате правосъдие. Еми, не сте прави, момчета и момичета.
|
|