Автор: boni
Дата: 03-03-08 23:00
Това, че не съм писал да диалектен език, не означава, че съм се докачил Напротив - показах обратната страна на медала(защото медалът винаги има две страни, нали така) и като че ли някои хора се подразниха от този неоспорим ФАКТ![[smilie3]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie3.gif)
Между другото, този изказ "ши гледам ся другите ко праят" е толкова далече от Чудомировия, колкото Кондьовия от Елин Пелиновия:)
Ето това е Чудомир:
Една госпожа пък не си харесва половината лице. Дотук, кай, съм аз, ама оттук нататък - цяла влашка циганка! Не ти чини, кай, фотографията. Повредена е нещо.
Бре убеждавах я, бре разправях й, че това е специално осветление, че половината лице нарочно е поставено в сянка за ефект, най-после й направих отстъпка и едва се съгласи да вземе снимката.
Занаят пусти! Професия! Всеки се мисли за мис Европа и иска по-хубав да излезе, отколкото е. Мъчно се изтрайва. Ти да си на мое място, вика, ще те хване кроткият бяс. Ами! Я си представи казва, че тая жена ме накараше да й режа половината лице и да й лепя друго, по-бяло? Какъвто таласъм беше, де ще й търся прилика, че да я глася да се схожда нос с нос, уста с уста и т.н. Дотегна ми, дума, не е за работа вече. Ей сега ще пристигне друга една пък. Пет пъти се мъча да й фотографирам келеша гол. Носи една стара снимка, на баба й ли е, на прабаба й ли е, когато е била пеленак, и иска да го снема в същата поза. Инак, да речеш, позата не е много мъчна: в три четвърти седи детето, разкрачено е срещу обектива, с лявата ръка държи палеца на левия си крак, а дясната му е вирната нагоре, сякаш лови мухи. И се хили насреща като идиот.
Правихме-струвахме, научихме го да си дига дясната ръка, ама нали не ще да си хване палеца на крака с лявата, а я тегли все по-нагоре. Какво го не мъчихме - не ще и не ще! Дърпа я към корема и вместо да се смее, реве на поразия.
Ще дойде след малко жената, ама не ми се вярва да излезе нещо пак. Без хирургия няма да мине. Ще се реже я крак, я ръка, я цялата долна половина на тялото от старата снимка и ще се лепи на новата, ама питам те, кажи ми, как ще стане тая работа, като детето там е женско, а това - келешът му с келеш - е момче, а?
Препечатано от "Словото"
Публикацията е редактирана (03-03-08 23:21)
|
|