Автор: Amigo
Дата: 26-02-08 18:46
А това е за българския 112 - кво става или по точно не става, като го набереш
Умряла котка и телефон 112
26 февруари 2008 / Стоилов, София
На 24 февруари, неделя, в 09:00 часа позвъних на тел. 112 и помолих да изпратят хора да махнат трупа на една умряла котка от пътното платно пред спирката на автобус 404 до 163-то училище в жк Дружба 2.
Обясних, че оттам минават много деца, за да отидат на училище. Съобщението беше прието любезно.
В 21:00 часа същия ден умрялата котка беше все още там. Пак позвъних на 112.
Сутринта в понеделник около котката се събираха деца и родителите обясняваха, че тя не спи, а е умряла. Вечерта трупът на котката беше още там. Във вторник сутрин умрялата котка пак е атракция за децата от 163 основно училище.
Вчера пуснах е-мейл до пресцентъра на Министерството на бедствията и получих ценен съвет да се обърна към общината, защото 112 не отговарял за умрелите котки. Цитирам: "Уважаеми г-н Стоилов,
Случаят, за който ни сигнализирате, следва да отнесете към общината, откъдето ще решат проблема. Той не е обект на спешния телефон 112. Успешен ден!”
Този телефон струва на нас – данъкоплатците милиони левове. Говори се, че трябват още милиони левове. Защо администрацията не си създаде система за контакти със съответните служби и с едно обаждане да се решават въпросите. Длъжен ли съм аз като данъкоплатец да звъня цял ден и да издирвам кой трябва да загроби труповете на животните из София. Ами ако има зараза като птичия грип! Пак ли котката ще се разлага на тротоара или ще чакаме да стане храна на бездомните кучета или плъховете. Ако Емел Етем (министър на политиката по бедствия и аварии - бел.ред.) и нейните чиновници си представят, че този телефон е само за изригване на вулкани, земетресения, атомна война и др. апокалипсиси, значи сте хвърлили парите ни на вятъра.
Това е резил и ме е срам, че изобщо плащам данъци и храня такава администрация! И още нещо – на българския чиновник трябва да му се набие в главата, че той трябва да работи, а не да дава акъл на гражданите как да си свършат сами работата.
|
|