Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Да помогнем на Мануела
Автор: chitsujo   
Дата:   09-02-08 19:24

18-годишната Мануела Горсова все още е в кома - цели 6 месеца след трагедията, причинена от Максим Стависки. Момичето пострада тежко при катастрофата по пътя Приморско-Бургас.

Днес в предаването на Мартин Карбовски - "Отечествен фронт" направиха интервю с майка й и баща й. В момента Мануела е във Военна болница. Преди трагедията тя е тежала 48 кг при ръст 170 см, а сега е едва 36. Всеки ден я хранят с пасирана храна и я повиват с космически памперси, които не оставят рани. За да се възстанови и се налага операция в Израел, за която разходите на ден при престоят са по 2000 евро. Майката на Мануела не пожела камерата на предаването да влезе в стаята й, защото по нейни думи детето й прилича на онези деца в Могилино. Тя обаче позволи на Мартин Карбовски да я види. Не зная дали да повторя думите му, но е страшно. Момичето е с остригана до кожа коса, с извити китки, отворена уста, а отляво на главата й фрактурата на черепа е толкова дълбока, че можеш да си пъхнеш юмрука. Това е цитат. Аз не съм видяла...
Открита е набирателна сметка в лева и евро. Предполагам, че ще ги обявят официално, аз няма да ги пиша, за да не стане някоя грешка. Сметките са в Пиреос Евробанк

Отговори на това съобщение
 Re: Да помогнем на Мануела
Дата:   09-02-08 19:27

Идеята на всичко това е: "Нека да оставим шума и коментарите по процеса и да направим каквото можем, защото това можеше да се случи на всеки един от нас."

Автор: chiphead   
Дата:   09-02-08 19:31

мдам ... нека - ние да правим квот можем, щот "великите" - дет са с кинтите - и са виновни им е през оная работа, на съда - също ...

сори, ама - така звучи ... щото - аз - ако завия на червено и говоря по жисиема, ще ми вземат книжката (по точки)... иначе - ако си некой - можеш да си убиваш - срещу условна ...

та така ... гледах предаването, ще видя, ако ми позволяват средствата - да пусна нещо (минимално) - сметките - сигурно утре - ще ги има на сайта на НТВ ...

Автор: ALBIREO   
Дата:   09-02-08 19:35

Глей ся, прокурорът няма да остави случая току-така да му се изплъзне [smilie3]

Колкото повече се врем в тази случка, толкова по-лошо, защото никой от нас не е запознат на 100% със случая. В крайна сметка, независимо от пътя по който ще се мине, трябва да се случат две неща:
1. Ефективна присъда за ставински
2. Момичето да се възстанови по възможност изцяло (но едва ли...)

Т'ва е. Друго мен не ме интересува. Колко го боляло Ставински, колко съжалявал, как бил звезда, как видиш ли нежната му психика била наранена, колко плакала баба му... [smilie8]

Дата:   09-02-08 19:36

Точно така е чипи, ама виж, че на държавата не й дреме за никой и за нищо... Силните винаги са били най-отгоре [smilie2]

Автор: Amigo   
Дата:   09-02-08 19:42

Очевидно травмата е страшна [smilie2] [smilie2] Защо тук не могат да й помогнат обаче, при положение, че има много добри хирурзи [smilie11] [smilie8]

Автор: chiphead   
Дата:   09-02-08 19:42

така е, Иве, ама - на мен ми е писнало - некой да се наиграе, и аз да му поемам негативите (щот съм човек) ... не, че не продължавам да го правя ... винаги съм гледал да помагам, ама - държавата почва да ми идва в повече ... е, не може неколко да лапат, да правят квот си искат, а през тва време - аз (ние) - като по-низши - да страдаме. иначе - навсякъде - силните са най-отгоре, ама - навсякъде (в капиталистическият свят - включително и италианската мафия - през цялото й съществуване) - силните са се грижили за слабите - щот знаят, че те им изкарват парите, и са гледали - да няма несправедливости ... за такава - като тази - не коментирам - тва просто - не може да се случи ...

Дата:   09-02-08 19:53

Амиго, не зная, сигурно крият нещо, но нали не изнасят току-така инфо и ми е трудно да разбера всичко.

Албирео - ако/дано се събуди. Тя майката го каза. Това не е като по филмите. Събуждаш се, ставаш от леглото и тръгваш по живота. Човекът е променен, макар и малко. По-добре малко, отколкото да е някой друг и да не познае оконите. Абе, ужас. Ако го мисля още малко съвсем ще се разстроя...[smilie2]

Автор: nilak_bg   
Дата:   13-02-08 23:48

Тази вечер по ТВ-то казаха, че израелците искали по 90 000 евро на ден за лечението. Не знам аз ли не разбрах добре, но ако е така - нямам думи. Това обезсмисля изобщо смисъла на парите по дефиниция: "парите са всеобщ еквивалент". Ама за таква сума на ден, с извинение към мъките на момичето, тези израелци трябва да могат да я "направят наново". При това за 2 дни.
Има ли смисъл да се споменават подобни суми - ами ако искаш да откажеш някого от нещо - кажи, че не става, не можеш, не искаш да свършиш работата. Не се ебавай с мъката на хората. Не говорим, че за БГ представите са много пари - много са в световен мащаб. Така днес ще се напъне някой за 2-3 случая защото всеки иска да живее, утре тези ще искат по 300 000 на ден, и така до безкрай. Тази цялата работа мирише лошо. И това, че БГ лекарите подкрепят тази идея нещо не е наред.
Не е редно така да са поставени нещата в този свят.

Дата:   13-02-08 23:50

а чевените бандюги ще летят в космоса с "честно" заработените си пари при съсипаното от тях здравеопазване [cool] [smilie23] [smilie23]

Автор: bdin20a   
Дата:   13-02-08 23:56

90 000 евро!!!!А гаранции,има ли гаранции или..???А за помощ от наша страна съм ЗА!!![smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   13-02-08 23:58

bdin20a написа:

> 90 000 евро!!!!А гаранции,има ли гаранции или..???А за помощ от
> наша страна съм ЗА!!![smilie24] [smilie24] [smilie24]
> [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

гаранция за човешкото здраве никой лекар не може да ти даде - това не е механична машина [cool] може да направиш най-доброто, на което си способен, но пак да не може помогнеш [smilie2] [smilie8] [smilie21]

Дата:   14-02-08 00:02

Да,за жалост си прав.Нека опитаме все пак,а??[smilie24]

Дата:   14-02-08 00:14

МАМА каза да си плаща Максим, а не - цитирам "някакви дечица" да събират пари за чужди грешки. [smilie10]

Дата:   14-02-08 00:20

Тоя тулуп ще му потърсят сметка от"горе"....[smilie23]

Дата:   14-02-08 00:34

малко встрани от темата, но вижте това например:

Глад за медицински специалисти в Русе
13 февруари 2008 / News.dir.bg

108 специалисти липсват в здравната мрежа на Русе, съобщи доктор Цветан Данев, директор на Регионалния център по здравеопозване.
По думите му в района няма кадри в редките специалности на различните видове лаборатории, преададе БГНЕС. Най-голям недостиг има в стоматологията, където от 4-ма хирурзи, трима са на възраст около 70 години.
За този факт доктор Ета Доганова е алармирала няколко пъти Министерството на здравеопазаването, откъдето трябва да обяват конкурси за Русе. Остра необходимост от лекари има и в Спешна помощ. Там липсват между 12 и 14 лекари, за да се допълнят екипите, които работят денонощно. Директорът доктор Пенка Бахчеванова официално помоли специалисти от Русенската болница, които могат да работят при екстремални условия, да сключат втори договор за почасово дежурство.
[cool] [cool]

и това да е само в Русе... [cool]

Дата:   14-02-08 00:37

Даа,не е"розово".Ко прайм ???[smilie11] [smilie11] [smilie11]

Дата:   17-02-08 09:00

Ето и линк към набирателната сметка за Мануела http://www.ntv.bg/productions/show_productions.php?id=42

Богатите също плачат, но не влизат в затвора. Бедните умират лесно и трудно излизат от кома. Опитайте се да поспорите за тия неща.

Сметка за набиране на средства за лечението в Израел:
Мануела Красимирова Горсова
BG 71PIRB80504601716534 BGN
BG 12PIRB80504601716529 – EU
Клон „Витоша” – Пиреос Банк

Автор: тьма   
Дата:   17-02-08 10:33

А за останалите, които са в кома и никой не събира пари, защото не ги е блъснала известна личност[smilie2]

Дата:   17-02-08 10:36

Все от някъде трябва да се започне. Да ходим по реанимациите предлагам аз и да поведем кампания за всички в кома! Който не го е страх да тръгва с мен, а не само да критикуваме защо така и защо иначе [smilie11] [smilie8] [smilie9]

Автор: mitaka   
Дата:   17-02-08 11:15

Все от някъде трябва да се започне ,но не така!Трябва да потърсим парите за всички болни ,за всички в кома от тия които ги откраднаха от нас!!От политиците!И понеже пак някой ще каже ,че само приказваме ,аз предлагам да спретнем един национален протест срещу всички политици и производните им ограбили държавата![smilie24]

Дата:   17-02-08 12:53

митака и как мислиш да го организираме [cool], то си трябва хора за тази цел? Вместо да плюем кой крив, кой прав може едно по едно нещата да се правят и нещо да се свърши, иначе да сочим с пръст един или друг е най-лесно. [smilie21] [smilie7] [smilie8]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.