Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Флуорна "профилактика"
Автор: tnt   
Дата:   18-12-07 10:34

http://www.grazhdani.eu/nachalo.php

Отговори на това съобщение
 Re: Флуорна профилактика
Дата:   18-12-07 10:35

Автор: slavinai
Дата: 18-12-07 09:51

Вече има ПЕТИЦИЯ срещу проекта за флуорирането (сайта още се разработва)
http://www.grazhdani.eu/nachalo.php

Ето от тук започна инициативата http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=226790.0

Ако имате идеи, информация или просто сте съпричастни, ще се радваме да се включите [smilie3]

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=48&i=702210&t=702210&phorum_uriauth=

Автор: kaiser.soze   
Дата:   18-12-07 10:57

вече избягвам и паста за зъби съдържаша флуор и съединенията му.

http://www.theneempeople.com/miswaktoothpaste(1).htm

Автор: marchello   
Дата:   18-12-07 11:52

да турат малко ракия у водата ........ [smilie21]

Автор: stoyan_5   
Дата:   18-12-07 11:53

Не мога нищо да кажа, тъй като не съм запознат с вредните последствия, а доколкото зная има само положителни ...

От сайта в първия пост не става ясно кое е точно вредното.
Разкажете ми повече!

Автор: Amigo   
Дата:   18-12-07 12:32

ТНТ, Моля те, сложи кавички на тая "профилактика", че някой ще вземе да си помисли, че наистина става дума за нещо добро [cool] [smilie8] така съм им набрал на тези продажни и тъпи гадове [smilie9] [smilie9] [smilie9] понеже след Чернобил издържахме, сега е ред на новия токсичен експеримент [smilie23] [smilie23]

Автор: d256h   
Дата:   18-12-07 12:33

Въпроса е кой пие още от чешмата? В големите градове водата е толкова гадна и миризлива от водопровода, че повечето хора преминаха на минерална вода! Съществен е и въпроса "по абсолютна стойност" колко вредно е това. Примерно:
100% увреждане се приема гарантиране на заболяване... и тогава в този смисъл да речем:
-цигарен дим 25%
-алкохол ХХ%
-наркотици 40%
-електромагнитни излъчвания 25%
-автомобилни газове 25%
-промишлени газове 50%
-автомобилна катастрофа 100%
и т.н.
Както знаем вредностите се събират според условията, в които се живее...
Да вземем за пример София, ми вече през 300м са монтирани по покривите на сградите, клетки за мобилни телефони, ако знаете това колко РАК бълва във всички страни..... та въпроса е Флуора, колко процента гадост внася в човешкото тяло... иначе само си приказваме за вредности...дъра-бъра..

Дата:   18-12-07 12:35

stoyan_5 написа:

> Не мога нищо да кажа, тъй като не съм запознат с вредните
> последствия, а доколкото зная има само положителни ...
>
> От сайта в първия пост не става ясно кое е точно вредното.
> Разкажете ми повече!

Ето тук съм писал за вредата [cool] Полза няма! [smilie23] [smilie23] Влез и виж на сайта, който е посочен ето тук например [cool]

Автор: slavinai   
Дата:   18-12-07 12:40

е ако никой не пие от чешмата - защо да харчим 15 млн лева ГОДИШНО (пари от бюджета, т.е. ги даваме ние) и да замърсяваме околната среда!

Дата:   18-12-07 12:49

Амиго, не искам да те дразня, но на този сайт няма нищо конкретно за вредата. В замяна на това от там става ясно, че носителя на Нобелова награда е фармаколог, което иде да ни подсети и за разни други неща. Аз разбирам от химия и синтез на органични съединения и мога да те уверя, че в сайта няма нищо конкретно не случайно. Преди години фармацефтичните компании предприеха огромна кампания срещу Аспирин-а. Смехотворно подражаване направиха и нашите "специалисти' в България. Заклеймиха Аспирина и въздигнаха Парацетамол-а. Пълна простотия, като се има пред вид от какви отрови се синтезира Парацетамола. Времето мина, кинтите от подмяната на препаратите се натрупаха и постепено случката отшумя. Ако сега погледнем на пазара ще се види, че 40% от населението над 50г, в развитите страни, ползват 50-100млг Аспирин за съдова профилактика. Моето твърдение е, че известния нобелист работи в полза на някоя фармацефтична фирма предлагаща продукт за подобряване на водата, това според мен е ГОЛАТА ИСТИНА.

Дата:   18-12-07 12:51

Нямам много време да пиша, затова накратко:
1. Флуорните съеднинения са изключително токсични Направете си сметка, щом ги позват за да тровят плъхове с тях за какво става дума! [smilie23]
2. Обезвреждането на тези съеднения, които са основно продукт на тежката промишленост е изключително скъпо и освен това те са биологично необезвреждаеми! А гадовете ви лъжат, че зъбите на децата ще станат по-здрави и хем си пробутват токсините и си плащаме за тях, хем няма да дават пари да ги обезвреждат [smilie23] [smilie23]
3. Невъзможно е точно дозиране на съединенията на флуора във водата и има описани няколко масови натравяния в САЩ, която е една от много малкото страни в света, където се флуорира водата, и то не навсякъде!
4. Съединенята на флуора са доказано токсични в много ниски дози!
-канцерогенно действие - 7 пъти повече заболявания от рак на костите при момчета във флуорираните области, преди няколко години го пунликуваха в Харвард![cool]
- уврежда дори в ниюожни количества основни ензими в клетката
- причинява зъбна и скелетна флуороза - невзъвратими дефекти, второто е много сериозно нелечимо заболяване.
- причинява по-чести фрактури...
още има, но сега нямам време да пиша [smilie8] [smilie21]

в Европа водата не се флуорира!!!

Публикацията е редактирана (18-12-07 12:52)

Re: Флуорна
Дата:   18-12-07 13:02

Моята версия за сегашната кампания е:

Въведение - ще кажем на хората, че ни трябват 15 Милиона за флуориране, дори ще докараме нещата до там да се одобри проекта и да се предвидят пари (само на хартия).

Същина - след като 'подготвим нещата' ще направим кампания за вредата от флуорирането на водата. Хората ще скочат, обикновено хората обичат да са против!

Епилог - ща предложим на хората вместо флуориране да се закупи "специален продукт на фирмата ХХХХХХ", който не е токсичен, но... малко по-скъп, само 45 Милиона.
===============================================

Аз така виждам колеги фотографи, този казус със флуорирането!
П.С.
Нека не забравяме, че едни от най-комерсиално настроените хора в работата си са стоматолозите и фармацефтите, аз отдавна не им вярвам и предпочитам сам да преценявам продуктите които ползвам!

Публикацията е редактирана (18-12-07 13:03)

Дата:   18-12-07 13:17

Разходих се още по сайта дето е посочен с линк и какво да видя? Там, в сайта има линк към сайта Горичка на Малееви. Колко странно нещо е живота! Малееви ще пазят горите и дърветата! Преди години, когато отивах на работа, минавах през парка с колелото и гледах как работници с леко плах поглед, стискайки моторни резачки, здраво изсичаха рехавата гора зад Софияленд. На Общината беше обещано, че няма да се отсече нито едно дърво! На поляната до увеселителния парк хората си разхождаха кучетата, децата ритаха топка, зимата строяха снежни крепости, но после се появи 'ТенисКорт' на Малееви, същите тези, дето сега ще защитават природата... Интереса клати феса! Това го разказвам, защото не трябва да се вярва наивно на някои спасители на природата... Малееви са унищожители, а не спасители, но това е друга тема. С този пример за линк в сайта за флуора искам да накарам всички да се замислят, зомбитата са се сдушили, манипулират ни в свой интерес!

Публикацията е редактирана (18-12-07 13:28)

Дата:   18-12-07 13:18

d256h хубава теория на конспирацията, но на кой етап ще разбереш че е правилна[smilie18] при положение че проекта за флуориране вече е приет и сега се чакат средствата за реализирането му.
Забележи че е лансиран в обществото като програма насочена към децата, даже се казва „Национална програма за зъбна профилактика на децата”

добре де, ако ти искаш да пиеш флуорирана вода, а друг не – защо например не пуснат бутилирана вода и който иска - да си купува такава.
Между другото, след като разбираш от химия, честно – ти ще пиеш ли такава вода?

ПС сайта в момента се разработка - предстои качването на информация за вредите, изследвания, дооформяне на дизайна и т.н. Трябваше да се реагира бързо, преди да е станало съвсем късно

Публикацията е редактирана (18-12-07 13:23)

Дата:   18-12-07 13:23

slavinai, събери етикети от различни марки минерална вода и се зачети там. Ще видиш, че някои си съдържат флуор по естествен път. Тази вода токсична ли е?
За едни 'теория на конспирацията' са глупости, за други кинти..

Re: Флуорна "профилактика"
Автор: tan4o   
Дата:   18-12-07 13:27

Мдаааа, намират средства за всякакви глупости, но не и за нещата, за които трябва.700 семейства в България имат близнаци, 17 семейства имат тризнаци...за тях обаче няма средства, но пък има за нашите мили народни представители, които за пореден път си гласуваха увеличение на заплатите[smilie23]

Автор: explorer   
Дата:   18-12-07 13:31

Някаква масова кампания е това за флуора, в световен мащаб. Имам чувството, че нашето родно правителство чете какво става по света и постоянно се опитва да го копира тук.

Официалните медии в САЩ:
http://www.msnbc.msn.com/id/22261665

И нещо, което според мен си струва да се прочете:
http://www.uk-water-filters.co.uk/fluoride_information.html

Дата:   18-12-07 13:32

d256h не искам да задълбаваме в тази посока, защото имам различна гледна точка. Примерно ако консумирам 10 вредни неща и имам възможност да отстраня едно - няма да се чудя[smilie5] но се чудя на хората които си казват 'където 9 там и 10' [smilie18]

и по принцип пия само изворна и чешмяна. Ежедневна употреба на минерална вода (пише го и в сайтовете на производителите) може да има много негативни за здравето последици. не случайно се казва МИНЕРАЛНА [smilie3]

Все пак не каза ще пиеш ли вода обогатена с флуор [smilie7]

Публикацията е редактирана (18-12-07 13:33)

Дата:   18-12-07 13:32

Така или иначе предпочитам да си "профилактирам" зъбите с традиционни средства като пасти, води, конци и прочее, а не да ми тровят водата.

Дата:   18-12-07 13:36

Ми няма да се стигне до флуориране, защото българските водни инсталации са трагични и няма да може да се използва флуора правилно. А като стана дума за пастите, какво, и тях ли ще спираме, щото във всички има флуор, къде да протестираме за спирането на пастите?

Дата:   18-12-07 13:37

Този, който евентуално има интерес от това, е някой производител на торове. В Америка водата се флуорира с хидрофлуоросилициева киселина, отпадъчен продукт от производството на фосфорни и фосфатни торове.

Дата:   18-12-07 13:40

точно поради тази причина има точка в петицията за наушаване правото на избор - никой не ти доставя пастет у дома и те кара да го ядеш
Нека направят бутилирана флуорна вода и никой няма да пише петиций.Който иска да се трови

Дата:   18-12-07 13:40

Абе, няма ли кой да ме наеме за ПР? Такъв проект, кампания, ще му спретна? Тъкмо брега и земите около Шабла и Дуранкулаг са купени, ще бастисаме дюните и езерата, птиците...и ще направим център за защита на пясъчните дюни и птиците, ще участваме по разни програми за кинти с проекти за защита на природата... насааааам, хайде - "Теория на конспирацията"

Дата:   18-12-07 13:43

В България конспирация няма, всичко се краде явно и нагло.

Дата:   18-12-07 13:46

explorer, ааааа има, има!
Направленията са две:
-Финансови съветници и финансисти съвсем законно правят неща дето, като станат се чудиш дали това е законно;
-Бивши мутри, трансформирани в инвеститори, които, бавно и постепено се учат да действат не силово, а по-завъртяно, но... трудно се учат!

Публикацията е редактирана (18-12-07 13:47)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.