Автор: NeDDRaG
Дата: 07-12-07 10:15
Боб по хайдушки. Супер. А иначе - смилянския е като другия. Аз боба го обичам на фурна с ориз. Слага се боба в студена вода. След като заври, водата се изхвърля и се налива друга. Слага се боба, ако искаш слагаш и други зеленчуци, и се вари. Може да се сложи и малко олио. След като боба уври, слага се сол на вкус. (Ако се сложи преди това, боба увира по-трудно.) След като е поврял малко със солта, се прави нормална запръжка, като за бобена чорба. След това се нарязва малко лук, леко се запържва, слага се измития ориз и той се запържва, докато се оцъккли. Следкато е готов ориза, всичко се слага в една тава и се пече, докато остане на мазнина. Става освен като основно ястие и като гарнитура за кютета,, кебабчета, скара...
|
|