Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Корупцията
Автор: explorer   
Дата:   03-12-07 22:51

Едно малко сравнение между средновековна Франция и съвременна "демократична" България.

Наредба на Св. Луи, крал на Франция:

"We, Louis, by the grace of God King of France, do ordain that all our Bailiffs, Sheriffs, Provosts, Mayors and all others, be they who they may, and be the matter what it may, do take oath that so long as they shall hold office or bailly, they will do justice to every man without exception of persons, to poor and rich alike, to stranger and friend alike, and will maintain such usages and customs as are good and tried. And if any matter occur in which the bailiffs or sheriffs or others such as sergeants or foresters act contrary to their oaths and be attained of so doing, it is our will that they be punished in their goods and in their persons, according as the offense demands, and the bailiffs shall be punished by us, and the rest by the bailiffs.
...
They shall accept no bribe directly nor indirectly. Henceforth they shall swear that they will not take nor receive, neither in person nor through others, gold, nor silver, nor perquisites, nor anything else, unless it be fruit or bread or wine or other gift not exceeding the value of ten sous. Moreover they shall swear not to accept any gift whatever for their wives or children or brothers or sisters or any other person in any wise connected with them; neither permit them to accept such gifts, and directly they shall find that such gifts have been received they shall cause them to be returned as soon as possible. Henceforth they shall swear not to keep any gift whatever from any man of their bailly."

Практиката в България:

Полицейско "Порше", подарено на МВР от вносителя на "Порше" в България:
https://photo-forum.net/static/forum/2007-12/hqyo7513.JPG
http://www.segabg.com/online/IMG/2014/0142.jpg

Преди няколко дни видях полицейски джип "Шевролет Каптива", на който пишеше "спонсор - Дженеръс Ауто" (това са вносителите на "Шевролет" в България").

А днес научаваме, че трима български министри ходили за няколко дни в Монако на разноски на частна фирма! Съжалявам че не мога да цитирам дословно министър Петков - току-що гледах наглото му изказване по телевизията и направо онемях, тия вече съвсем започнаха да се подиграват с хората.

Отговори на това съобщение
 Re: Корупцията
Автор: Amigo   
Дата:   03-12-07 22:57

Много е интересна ситуацията у нас: корупция има, корумпирани нема [cool] [smilie7] И здраво се борят с корупцията пияните престъпни пикльовци из фонтаните, изпълняващи по съвместителство разни министерски длъжности. [cool] [smilie7]

Автор: biso   
Дата:   03-12-07 22:57

бах мааму

Автор: джъмбо   
Дата:   03-12-07 23:00

искам да ме корумпирата [smilie2] [smilie2] [smilie2] [smilie2] по изборите никой нещя да ми купи гласа а го продавах изгодно

Дата:   03-12-07 23:00

мдааа... [cool]

Автор: Cristinel   
Дата:   03-12-07 23:01

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   03-12-07 23:02

джъмбо написа:

> искам да ме корумпирата [smilie2] [smilie2] [smilie2] [smilie2]
> по изборите никой нещя да ми купи гласа а го продавах изгодно

Джъмбо, следващият път се постарай да изглеждаш по-мургав [smilie18] [smilie18] [smilie19] [smilie19]

Дата:   03-12-07 23:02

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: equinox   
Дата:   03-12-07 23:09

Главпрокурорът набеди гражданите за корупцията

13 ноември 2007 / News.dir.bg

Гражданите, за разлика от държавата, не проявяват в нужната степен нетърпимост към корупцията.

Това каза главният прокурор Борис Велчев, който участва във втория ден на форума "Напредъкът по пътя към утвърждаване на България като европейска правова държава", предаде БТА.

Много ми се искаше да има повече хора, които подават сигнали за корупция, но за съжаление все още в българския обществен живот, за разлика от държавата, която проявява нетърпимост към корупцията, гражданите не проявяват такава нетърпимост в нужната степен, малко са сигналите за корупция и това обективно пречи на работата ни, заяви главният прокурор.

Велчев отбеляза, че са разработени редица документи, които да гарантират, че е налице ясна и категорична държавна политика в тази посока. Създадени са редица органи, комисии, които анализират и изработват мерки за противодействие на корупцията по високите етажи на властта. Заложени са като механизъм за координация между отделните антикорупционни звена в изпълнителната власт, мерки и планове, които тепърва трябва да бъдат разработени за 2008 г., допълни главният прокурор.

Велчев каза още, че прокуратурата започва проверки за достоверността на имотните декларации на висши държавници, подавани в Сметната палата. При доказани несъответствия ще бъде търсена наказателна отговорност. МВР и прокуратурата ще наблюдават и работата на новоизбрани кметове и общински съвети, там където има съмнения, че са купувани гласове, за да бъдат пресечени корупционни практики.

[smilie8]

Дата:   03-12-07 23:11

Автор: Avi   
Дата:   04-12-07 10:45

тва е аЛуди бре, не порш [smilie5]

после шса окаже, че не било подарено, ми било конфискувано... после че било откраднато от монако, накрая, че кобурготски е крадец [smilie5]

изобщо... не били компютри, а компоти :)

Автор: carl_cox   
Дата:   04-12-07 10:50

направо да ми се дощя да извърша някое дребно пръстъпление за да ме повозят полицаите на порше или
ауди тт :)

то пък в тези купета има ли място за повече от двама души? [smilie8]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   04-12-07 11:05

Корупцията е в душата на българина

Ако никой не дава няма кой да взима...

Просто и ясно

[ezik]

Автор: Brummaker   
Дата:   04-12-07 11:10

да си чувал за рибата от къде се вмирисва ? от главата .

проста сметка защо в Германия например няма корупция при катаджиите :

ами катаджията там/добре де, полицая/ взима около 2000 евро заплата [smile]

за да те пусне, трябва да му оставиш най-малко 350 евро, с 50 няма да стане номера - отделно че има и камери в колата и това е доста сложно нещо [smilie3]

да, ама с 350 евро немеца си пълни хладилника 1 месец [ezik] дали ще кара без колан или в нарушение като знае че месечната храна заминава ...

само да добавя - драстични санкции и уволнения за подкупни ченгета, пък да видим !

Публикацията е редактирана (04-12-07 11:13)

Дата:   04-12-07 11:12

Автор: volokin   
Дата:   04-12-07 11:40

"Гражданите, за разлика от държавата, не проявяват в нужната степен нетърпимост към корупцията. "

Е това е много "мъдра" приказка. [smilie23]
Тоя дали му е ясно, что е това държава?

Какви псета ни управляват, тъпи, неуки и смрадливи на мърша [smilie23]

Дата:   04-12-07 11:44

На мой приятел един бивш министър преди години му поиска 100 бона, за да му уреди придвижването на напълно законна бизнес процедура, която иначе нали разбирате... [smilie23] [smilie23] Калашников, Калашников за такива идиоти [cool] [smilie7] макар че в мините е по-добрия вариант [smilie5] [smilie5]

Публикацията е редактирана (04-12-07 11:45)

Дата:   04-12-07 13:02

Avi, наистина по грешка съм пуснал снимка на полицейско Ауди ТТ, но има и Порше Карера 911, в бяло и синьо, и наистина е подарък на МВР от вносителя на Порше. Аудито май беше от митниците (конфискувано).

Автор: n1x0n   
Дата:   04-12-07 13:07

И порша е конфискуван.
Да не говорим, че е от времето, когато Порше нямаха официален представител у нас.

Дата:   04-12-07 13:08

За Поршето съм го чел в някакъв новинарски сайт, сигурен съм.

Автор: Avi   
Дата:   04-12-07 13:09

има няколко порша, има няколко мерцедеса кабрио, има и още няколко екзотични коли.

в италия има ламборгинита и ферарита...

не виждам къде (по принцип) е проблема с подаряването на коли - дали за полиция, армия, бърза помощ или пожарна - че непременно да е корупция.

аз не се наемам да съм адвокат на никой, ама ми се струва, че проблема с корупцията е много по-дълбок и много по-голям в други сфери, не при няколко коли за милиционерите :)

Дата:   04-12-07 13:13

Просто го давам като пример. Не може частна фирма да прави "подарък" на полицията или на министър. Иначе най-страшната корупция е тази, за която не се говори в новините и не се пише по вестниците, тя си остава скрита.

Ето го и Поршето:

https://photo-forum.net/static/forum/2007-12/fwax5287.JPG
http://www.segabg.com/online/img%5C2004-10-29%5Ci021401.jpg

Автор: vladomatev   
Дата:   04-12-07 13:32

"Не може частна фирма да прави "подарък" на полицията или на министър" - на полицията може ...никакъв проблем, даже е масова практика...

Автор: АНЧО   
Дата:   04-12-07 13:35

Explorer,

Моите извинения, но този крал е бил ФРЕНСКИ а не английски крал.
И моля престани с това тотално преекспониране на английския език !!!

Дата:   04-12-07 13:49

АНЧО, не съм аз виновен че най-разпространеният език е английският. С удоволствие бих го пуснал на български, ако го бях намерил.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.