Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Maлко математика или диференциални уравнения
Автор: sakuraki   
Дата:   16-12-12 14:32

[smilie5] Значи утре съм на изпит по Диференциални уравнения и ми остана да реша една задача от гадната контролна, но има едно нещо, което ме обърква и не мога да я реша [smilie5] . Самата задача е линейно уравнение, но има едно +е на x-ста, което ми бърка цялата работа. Ето я https://photo-forum.net/static/forum/2012-12/uchf1946.JPG
http://alfa.kachi-snimka.info/images/bfi1355661056t.JPG

Y-ците знам как да ги направя, но това е съм изключил изобщо и не знам. Който се сеща да помага [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Maлко математика или диференциални уравнения
Автор: lumix   
Дата:   16-12-12 15:45

Неперово число или Ойлерово число се нарича ирационалното число е= 2,718281828459...
То е основа на естествените логаритми и представлява заедно с пи една от най-важните константи в математиката.

Автор: bgprinter   
Дата:   16-12-12 15:51

полагаш е-то с някаква константа и после решаваш спрямо нея. т.е. у' на квадрат и уу' от едната страна са равни на някаква си константа. Съответно е на х-та също е същата константа със знак минус. Не знам разбра ли ме, но нямам математични знаци на компа сега, че да ти го изпиша.

Автор: bgprinter   
Дата:   16-12-12 16:00

split май му се викаше на тоя метод ;-)

Автор: sakuraki   
Дата:   16-12-12 16:28

Абе мисля, че те разбрах и написах там нещо, но ще разберем утре [smilie5] , а за метода си нямам представа как се нарича [smilie18] . Мерси много!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.