Автор: Щурче
Дата: 02-12-12 15:39
Започвам със Spam е добре дошъл, дайте да си поговорим неделно, та да видим какво ще се получи :)
Вън е студ и дъжд, аз съм се увила в одеало, пийвам чайче, хапвам мандарински и ви поздравявам с four seasons in one day http://www.youtube.com/watch?v=W9sem05RHnM
Това май се очертава да е дълъг пост... За Нова Зеландия мисля да попитам, но почвам малко по-отдалеч.
Покрай темата на Никсъна се замислих за мечтите като цяло, и че реално повече смелост не достига да се мечтае смело, отколкото нещо друго. Заприказвахме се с две мои колежки кой какво смята да прави след завършване, оставане в УК или друго, изобщо кой къде мисли да си кара магистратурата, дали предпочитаме да се остановим тук и т.н. Колкото и да го мисля, все стигам до извода, че още ми се пътува. Искам да видя и други места и култури.Вече съм се отпуснала като "емигрант", в смисъл, спряло е да ми е болно и криво, че не съм заобиколена от приятелите от детинство в бг, че говоря на друг език и т.н. Интересно ми е с какви хора се срещам, харесва ми че са от цял свят и от всеки има какво да научиш.
Онзи ден примерно, на един от семинарите се запознах с едно бяло момиче от Намибия, разказваше за Африка, за африканския език, за Германия, където е прекарала няколко лета и т.н.
Та, пътува ми се.
Началото на третата и последна година (тук бакалавара е три), което е след няколко месеца, трябва да започна да кандидатствам за магистратура. Мислих много къде ми се ходи, то май навсякъде, но все на нещо трябва да се спра. Сега, не ми се смейте, но откакто изгледах Властелина на пръстените, съм решила, че някой ден ще ида до Нова Зеландия, ако ще и за 10тина дена А защо не и за магистратура. Позагледах университетите там, таксите по-специално Не е малко, но и непостижимо не е. Та реших да питам за мнения относно страната, може пък някой да има наблюдения.
Изобщо, света е толкова голям и шарен, само трябва да се замислиш къде ти се ходи...
И за Австралия и Канада съм си мислила. С френския се оправям, макар че ако ще е Канада, ще търся Бритиш Колумбия... Имам приятели канадци доста, даже от моя курс, дошли тук за магистратура. Страхотни хора. Отворени, свободомислещи, крайно приятни. Представителната ми извадка не е малка. Мисля, че би ми харесало там.
От друга страна Австралия. Макар голяма част от бритишите да си мечтаят за емиграция там (в общи линии човек е номад... всеки се опитва да се махне от където е, на всички им се ходи другаде :)), аз съм малко резервирана. Там се е събрало почти всичко най-отровно и най-опасно де що го има по тая земя...
Сега, знам че вероятността да ме блъсне кола е мнооого по-голяма от тази да ме изяде крокодил/ухапе змия/отровен паяк или изяде бяла акула, ама много научно популярни филми съм изгледала Та си ме е страх ![[smilie8]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie8.gif)
Ииии стигам пак до Нова Зеландия. Мечтаех си да дойда в УК, дойдох. Защо пък да не мога да ида и в Нова Зеландия :) Някой някакви наблюдения?
И изобщо, ако се получи една тема за интересни места по света, всеки който иска да разкаже нещо, моля да се чувства поканен.
Какво правите в неделя? (ако някой е стигнал до тук с четенето, де
|
|