Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Въпрос към професионалните фотографи тук !
Автор: Nushenceto   
Дата:   06-11-12 19:19

Тук не съм влизала от безобразно много време.Дори нямам идея, дали изобщо хората които познавах и познавам влизат все още тук.

Въпросът ми е може ли да ми дадете малко инфо относно професионална фото сесия за една приятелка, която понеже знае, че уж познавам и познавах много от Вас , колко пари ще и струва и какво влиза в цената...

И само да кажа, че прибегнах към писане тук (дори паролата си бях забравила ) , защото множеството уж професионални сайтове ,които прегледах са толкова объркани, че и аз да съм клиент и да ми трябва нещо подобно няма при никакви обстоятелства да искам да си направя снимки при хора ,които пишат адски много суперлативи за себе си, а не са написали елементарното, колко ще струва това и онова и какво покрива услугата.
Оставете снимките сами да говорят за вас, а не една камара фермани !

Мерси предварително...
Надявам се някой да ми даде инфо.Вече получих от някои такова, но аз все пак трябва да и дам избор и тя сама да си прецени, като види и снимки. [smile]
 Re: Въпрос към професионалните фотографи тук !
Дата:   06-11-12 19:28

За да не правим излишна реклама, която до колкото си спомням беше забранена тук.Може на лични да ми пратите инфо по въпроса.Много ви благодаря от нейно име.
Автор: ejel   
Дата:   06-11-12 19:31

Наскоро имаше тема за полупрофесионалисти[smilie5]
Автор: alsash   
Дата:   06-11-12 19:34

чалдъка бе

Дата:   06-11-12 20:16

Пропуснах да напиша, че девойката е в София :)
Дата:   06-11-12 20:19

Ежел,нямам време да преглеждам една камара теми.Нямам време за нет,каму ли да преглеждам всички теми.
Автор: C41   
Дата:   06-11-12 20:21

То фотографи няма и във фотографската част. Ти търсиш у зоната...[smilie8] [smilie21] [smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   06-11-12 20:33

професионална фотосесия софия
Дата:   06-11-12 20:44

Асахи,много оригинално - признавам ти го...
Според теб дали тази работа не е свършена????

Просто си представи, че има хора които се доверяват на други хора, а не да си губят времето в търсене на сайтове...[smilie3]

П.С
И определено като казвам, че има адски странни и объркани сайтове си е така...

Публикацията е редактирана (06-11-12 20:49)
Автор: MarinY   
Дата:   06-11-12 20:48

Чудя се, как може да си избирате фотограф чрез цената!!!

Харесай си стила, внушение, резулт и пиши на лични. Последващият въпрос за цената, ще конкретизира избора ти.
[shtrak]
Дата:   06-11-12 20:53

Не е мой избор,а на моя приятелка...Цената в днешно време е много важена и има значение...И да ти кажа,честно има много надути цени,а като погледнеш фотографиите нищо особено...То за това има голям избор от фотографи и пазара е направо налят...
Вече съм дала предложения за две доста добри фотографки ,които са и тук и ,които са на достъпни цени, но ми се искаше да дам още малко предложения.Все пак момичето иска професионална работа,а не прехвалена. [smilie3]
Дата:   06-11-12 20:56

Нуше, колко от тук пишещите са си правили професионална фотосесия, мислиш? В София. И ще ти кажат колко пари ще и струва на приятелката и какво влиза в цената? Не миисля, че ще стане.

В сайтовете има форма за контакт или мейл. Написваш си въпросите, разпращаш ги до всички и по времето за реакция и стила ще разбереш кой как си гледа бизнеса. Половин час работа в конкретната посока. Иначе аз мога да ти препоръчам 2-ма 3-ма, ама нито им знам сайтовете, нито цените, нито съм сигурен, че ще се занимават с твоята приятелка.
Автор: ejko   
Дата:   06-11-12 20:58

Абе цената си има значение, аз колко пъти съм мислел нещо да правя и като чуя цената и въобще не съм се занимавал... Все пак не е на живот и смърт тая работа дето са я намислили...
Имаше навремето съфорумци дето за без пари щяха да направят перфектни неща за портфолио, но вече са на друг хал, а новите не ги знам и аз много...
Автор: J0R0   
Дата:   06-11-12 21:01

Нуше, "професионалната" фотосесия не зависи само от професионализма на фотографа, защото неговата работа преди всичко е да подреди осветлението.
Ако твоята приятелка си мисли, че с едно добре наредено осветление ще стане сесия като от списанията, жестоко се лъже.
Защото зад една такава "професионална" снимка, стои труда на добър фризьор, добър гримьор, добър подбор на тоалети и аксесоари (с лилави гащи и зелена тениска, колкото и да е профеионален фотографа, крайния резултат няма да е "профеионален")... и куп други допълнителни условия, преди да се стигне до снимането.
Автор: DidiAndreeva   
Дата:   06-11-12 21:05

Ето ти конкретна цена, и точно какво получаваш срещу нея. Кое е толкова трудно ... не знам [smile]
Дата:   06-11-12 21:07

ми тя затова пита за цена..., аз не знам какви са тези професионалните фотографи, дето правят фотосесии, а не работят с фризьори и гримьори... Все веднъж ти се е налагало и си намерил някого.
А и честно казано то си зависи каква е идеята на снимката...! Ако ще са като на Кубето фотосите няма нужда да ги фризира и гримира преди снимките... Един бръснач да си теглят предишния ден и са готови [smilie18]
Автор: HP   
Дата:   06-11-12 21:08

Нуше, качи снимка на приятелката и те уверявам, че при определени условия ще се намерят професионални или най-малкото ПОЛУпрофесионални фотографи, които ще изявят /евентуално/ непреодолимо желание абсолютно фриЙЙЙ да направят сесиЙ[cool]
Дата:   06-11-12 21:09

Жоро,аз тези неща ги знам,а и съм и ги каза още когато тя ме попита познавам ли хора, които биха направили професионална фото сесия и то на прилични цени.
Ясно ми е ,че когато става въпрос за екипна работа и цената скача и ми е пределно ясно, че от всяко дърво свирка не става, но щом си плаща и фотографа ще се постарае да стане нещо от снимките [smilie3] ...
Иначе аз прегледах доста сайтове от които нищо не разбрах на практика за някаква ориентировъчна цена.То е ясно,че когато и препоръчам някой, тя ще си направи труда да седне и да разгледа снимков материал на конкретния човек, ако той е достъпен.
Но за Бога хора оправете си сайтовете да са по-достъпни...Адски странни и много объркващи и прехвалени сайтове с надути до безобразие цени има...
Благодаря ви за съветите май ще си остана само на тези две фотографки, за които поне знам детайли, гледала съм снимките им и конкретно, когато зададох въпроса: Срещу какво какви пари, те кратко и ясно казаха цената, без много обяснения...
Чиста работа и ясна.
Пари,качество,услуга- без суперлативи- снимките достатъчно говорят и за двете,а и моите думи в случая и това,че харесвам работата им ще е от значение за нея.[smilie3]
Автор: promis   
Дата:   06-11-12 21:14

Аха, ясно за какво е тази тема.
Дата:   06-11-12 21:15

Ето на Илка сайта е ОК, пише си цена и е сърцато момиче, предполагам, че няма да се притеснява приятелката ти с нея...!
Дата:   06-11-12 21:16

Пише си в първият пост.
Може някой просто да сподели на лични,като съм написала,а и както имаше няколко предложения и аз просто да и дам право на избор между няколко човека [smile]
Дата:   06-11-12 21:23

Зае§и я тази, ми кажи ходи ли в Тунис, снимки нещо, пътеписче?
Дата:   06-11-12 21:30

Бях там две седмици изкарах си прекрасно и много емоционално,първа среща с братовчеди и роднини,снимки има адски много [smile]

Много благодаря на всички, които ми помогнаха с инфо.
Автор: Tonidi   
Дата:   06-11-12 23:57

ето примерна фотосесия , съответно стил и атмосфера на работа. Времетраене до 2 часа на цена 150лв.
Питате - отговарям, ако го сметнете за реклама - delete

Автор: exo99   
Дата:   07-11-12 02:06

Автор: MarinY
Дата: 06-11-12 20:48

Чудя се, как може да си избирате фотограф чрез цената!!!

Харесай си стила, внушение, резулт и пиши на лични. Последващият въпрос за цената, ще конкретизира избора ти.
===========================================================

Естествено, че се избира според цената.
Всичко се избира според цената, включително и фотосесия.
Може да искаш да те снима и световноизвестен фотограф[smile] , но като каже цена 1000 евро, а ти мажеш да дадеш до 200 лева ???

И аз искам да карам чисто ноо BMW X6, но нямам паричния ресурс.
Затова съм си купил един таралясник за 5 бона.

Харесват ми работите на Илка, цената за фотосесия е съвсем поносима / 150 лева/ и скоро ще и пратя една клиентка.

Може да се еГавате с Нушето, но е права - повечето сайтове на професионални фотографи са тромави, препълнени с излишни неща и въобще не помагат на фотографа да представи себе си и цената на това, което предлага.
Не виждам какво е толкова трудно да напишете конкретни цени /базови/ за определена работа.

Сайтове като този на Илка са доста по-ясни, конкретни и предполагам, че клиентите по-лесно работят с нея.

А неразбраните гении ще ходят гладни.[smile] [beer]
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.