Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Малко унгарско-немска музика
Автор: seuret   
Дата:   22-10-12 00:54

201 години от рождението на Ференц Лист
http://www.youtube.com/watch?v=ZJjq9aqljTQ&feature=related

Re: Малко унгарско-немска музика
Автор: tonitka   
Дата:   22-10-12 01:04

[smilie24]

Публикацията е редактирана (22-10-12 01:07)
Дата:   22-10-12 01:09

http://www.youtube.com/watch?v=xWVTWJkpnmM

Автор: ivodam   
Дата:   22-10-12 11:26

seuret:

Малко си закъсняла, имаше тема миналата година послучай 200-годишнината на австрийския композитор Франц Лист, а в музикознанието няма такъв термин, унгарско-немска музика. [smilie2] [smilie23]

[smilie7]
Дата:   22-10-12 21:56

ivodam написа:

> seuret:
>
> Малко си закъсняла, имаше тема
> миналата година послучай
> 200-годишнината на австрийския
> композитор Франц Лист, а в
> музикознанието няма такъв термин,
> унгарско-немска музика. [smilie2]
> [smilie23]
>
>
> [smilie7]

Въобще не съм закъснял! Всяка година си го отбелязвам(само на 200 години ще ми е трудно, пък кога е имало тема хич не ме интересува), а наистина през миналата година имаше доста прояви по повод кръглата годишнина. Относно унгарско-немската музика, имах предвид неговия произход! Накрая, много си отворен, само се чудя, откъде толкова много комплекси. Човек, прави секс, моля те, стига с тези пилета. Ще ти мине злобата, обещавам!
Автор: ivodam   
Дата:   23-10-12 10:48

Абе и аз се чудя почти всеки ден откъде се взима толкова простотия и неграмотност във форума, и още не съм разбрал.
В произхода на Франц Лист несъмнено има много немско, но няма НИЩО унгарско.

Айде, със здраве.

[smilie7]
Дата:   23-10-12 11:07

Що да няма унгарско Иво?

На 22 октомври 1811 г. в семейството на Адам и Анна Лист се родил син. Това се случило в унгарското селце Доборян (днес в Рединг в Австрия), тогава в пределите на огромната Австрийска империя, както и цяла Унгария. Католическото кръщение го нарекло, разбира се, на латински – Францискус, но през целия си живот той бил известен с немската – Франц, – или с унгарската форма на името си – Ференц. Баща му бил от т. нар. “немски унгарци” (Ungarndeutsche) – немски говорещи малцинства в Унгария. Служел при известната унгарска аристократична фамилия Естерхази и редовно участвал в концертите организирани в имението им в Айзенщад, тъй като бил добър пианист и челист, макар и аматьор. Анна Лагер (по баща) била австрийка.

По-добре сподели повече подробности, ако има такива, които не са ни известни.[smile]
Автор: tonyf   
Дата:   23-10-12 13:48

Невежи, невежи хора... Няма ли кой да ви каже, че истинското име на Адам Лист е Даме Листовски, а?
Дата:   23-10-12 13:49

ivodam, няма да се повтарям. Вече съм ти дал препоръка.
Относно произхода на Лист, отделно на фактите, най-красноречиво е неговото собствено отношение към Унгария, унгарците, унгарския фолклор. Не на последно място и факта, че към края на живота си е преподавател в унгарската консерватория.
Дата:   23-10-12 13:49

tonyf написа:

>
>
> Невежи, невежи хора... Няма ли кой
> да ви каже, че истинското име на
> Адам Лист е Даме Листовски, а?

Хахахахха, да :)
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.