Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 ТуршиЙ & ракиЙ
Автор: asahi   
Дата:   12-10-12 10:06

Имам в градината доста камби. Какво да ги правя? Някакви туршийки?

Отговори на това съобщение
 Re: Туршии
Автор: victory13   
Дата:   12-10-12 10:17

само с гамби не стаа... виж порови за моркофче нещо, зелице, може и в ргб да е [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Туршии
Автор: evelinster   
Дата:   12-10-12 10:19

нарязваш ги по-едро и на добитъка [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Туршии
Автор: Todd   
Дата:   12-10-12 10:24

Без чукундур нищо не става !!!!

[cool]


Отговори на това съобщение
 Re: Туршии
Автор: asahi   
Дата:   12-10-12 10:26

ВТФ чукундур? Репа?

Отговори на това съобщение
 Re: Туршии
Автор: El_Fuego   
Дата:   12-10-12 10:27

Цвекло.

Отговори на това съобщение
 Re: Туршии
Автор: niagara   
Дата:   12-10-12 10:40

чукундура - главно за оцветяване на зелито.

а камбичките - може дюс, може мешано, стига да станат хрупкави...ммммм[cool]


Отговори на това съобщение
 Re: Туршии
Автор: asahi   
Дата:   12-10-12 10:40

Цвекло не съм сял.
Чета разни рецепти из нета, ама ми се иска някоя кръшна домакиня да каже някоя от нейните технологични тайни.

Отговори на това съобщение
 Re: Туршии
Автор: niagara   
Дата:   12-10-12 10:44

похвалиха ми една НАДУПЕНА ТУРШИЯ

скоро я опитвах гастрономически лично, екстра е [cool]

ако ми попаднат повече чушки и зарзавати, ще опитам и да я направя.


Отговори на това съобщение
 Re: Туршии
Автор: Славов   
Дата:   12-10-12 10:47

Щом има надупване, няма начин да не е добро....... [cool]

Отговори на това съобщение
 Re: Туршии
Автор: asahi   
Дата:   12-10-12 10:50

Че тя много лесна бе!

Отговори на това съобщение
 Re: Туршии
Автор: АНЧО   
Дата:   12-10-12 11:49

Асахи,
Никакви аспирини не ти трябват.
Въпреки, че не съм кръшна домакиня ще ти споделя моята туршия, която правя вече над 15 години.

Доза за буркан от типа 1,5 литра:
- 200 мл. оцет
- 2 супени лъжици сол
- 4 супени лъжици захар
- 1 супена лъжица мед
Бърка се яко до образуване хомогенна течна смес.
След това буркана се пълни с любимите зеленчуци (никога не съм правил само с камби, а слагам морковчета и особено много карфиол). Накрая се допълва до ръбчето с хладка чешмяна вода.
Бурканът се затваря и обръща десетина пъти с капака надолу и обратно за да се смеси долятата вода с другата смес.
Оставя се 24 часа с капака нагоре, след това се обръща с капака надолу за 24 часа. Това се повтаря 5-6 пъти. След приключване на обръщането се оставя в нормална позиция още 8 - 10 дена и след това може да се консумира (препоръчително с ракия).



Публикацията е редактирана (12-10-12 12:50)

Отговори на това съобщение
 Re: Туршии
Автор: asahi   
Дата:   12-10-12 11:56

Това ще е сладка туршийка [smilie5]

Карфиолът излезе ли, че аз не съм сял?

Отговори на това съобщение
 Re: Туршии
Автор: elrisha   
Дата:   12-10-12 12:12

ох, аз онзиден си спретнах зелена туршийка..имам още ден и половина и зопочвам претакането![smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Туршии
Автор: nastradin2   
Дата:   12-10-12 13:45

И аз щях да ти препоръчам подобна, като Анчо, но аз слагам и по два аспирина в буркана(тип омния).За по-големи буркани се увеличава е количеството на подправките и аспирина. Стават по-хрупкави зеленчуците. Аз не слагам мед...
Можеш да сложиш в туршията и 5-6 зрънца чер пипер и целина - едро нарязани листа и кубчета от главата. Чесън също можеш да нарежеш за вкус. Става много лесно и е вкусна![smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Туршии
Автор: bleki1   
Дата:   12-10-12 14:04

Я напълни камбите със сирене. Тури ги в буркан със зехтинец и босилек и да постоят така некоя седмица. Глей кво мезенце става. Ама това е ако са ти малки камбите. [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Туршии
Автор: janini   
Дата:   12-10-12 14:19

Днес правих. Литър вода, половин литър оцет, по 135 грама захар и сол и 2 лъжици мед - общо взето това е съотношението. Бъркаш хубаво да се разтвори и заливаш зеленчука. На дъното слагам дюлеви листа, а накрая кръстосвам лозови пръчици, за да не изплуват. Купих само карфиол, останалите неща са от градината - камби, моркови, люти чушлета, зелени домати, корнишони и целина. С една дума - с каквото разполагаш. Мислех да пъхна и брюкселско зеле, но още не ми е станало [smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: Туршии
Автор: sunnyshot   
Дата:   12-10-12 14:23

мразя захар в туршиите!


Отговори на това съобщение
 Re: Туршии
Автор: Todd   
Дата:   12-10-12 14:39

Аз по принцип харесвам само зеле с карфиол,моркови и зелени домати .

Чукундур и кирвиз задължително . [cool]

Разни други не ги ям много ....да не кажа почти не.


Отговори на това съобщение
 Re: Туршии
Автор: asahi   
Дата:   12-10-12 15:31

Като си помисля после, че ще трябва и да ги ям тези камби [smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: Туршии
Автор: ценослав   
Дата:   12-10-12 15:38

Автор: asahi
Дата: 12-10-12 11:56

Това ще е сладка туршийка

Карфиолът излезе ли, че аз не съм сял?



Сей земеделецо Сей! Карфиол не се сади, ми се засажда, разсажда. [cool] [cool] [cool] [thankyou] [thankyou] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Туршии
Автор: asahi   
Дата:   12-10-12 15:41

И засаждане и разсаждане не съм правИл.

Отговори на това съобщение
 Re: Туршии
Автор: АНЧО   
Дата:   12-10-12 15:41

Ми то карфиолът всъщност е цвете !

Отговори на това съобщение
 Re: Туршии
Автор: bairi100   
Дата:   12-10-12 15:43

Сурова туршия: 3 литров буркан,3сл сол,3сл захар,3сл оцет,1 аспирин,нафърляш вътре кво има зеленчуково,зелце,карфиолец, доматки,и зелени,лук ,,5 зърна чер пипер ,кориандър,чесън,целинка листа или корен,разтварят се разбира се тия тия твърдите,сол ,захар,аспирин,затваря се кпачката с машинката и се оставят на стайна темп или мазе.Става за 10 дена(ако пропуснеш аспирина) и не мое спреш да лапаш[cool] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Туршии
Автор: riddick   
Дата:   12-10-12 16:54

Това с надупената туршия е някаква шашма. По авторовата логика всички туршии в килера ми трябва да са надупени[smilie21]

Ама хич и не ми пука[cool] Довечера ще тествам бялото винце, че тъкмо спря да ври.

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.