Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Нова тема ...американска :)
Автор: TODD   
Дата:   14-10-12 19:56

https://photo-forum.net/static/forum/2012-10/opze2363.JPG

САЩ ПРИЗНА! Пилешкото месо причинява РАК! Вижте КАК?

След години на укриване, Агенцията по храните и лекарствата в Америка (FDA) призна истината. Всеки е чувал конспиративната теория, че месото, което ядем, всъщност не е толкова “органично” и здравословно. Най-накрая, след години на укриване и заобикаляне на истината, Агенцията по храните и лекарствата в Америка (FDA) призна, че пилешкото месо в САЩ съдържа опасното и причиняващо рак вещество арсен. Във високи дози арсенът е смъртоносен. А ние го ядем в продължение на повече от 60 години. И така, въпросът за 1 милион долара е: Защо и от къде идва този арсен в месото, което ядем?
Оказва се, че той се дава пилетата във фермите. Този факт беше съобщен на масовия потребител отдавна, но Агенцията по храните и лекарствата отказваше да признае, че химикалът не се изхвърля с изпражненията на птиците, а остава в месото им. Тази теория, че месото е чисто, се подкрепяше от FDA и, естествено, птицевъдите в продължение на повече от половин век. Тъжният факт обаче е, че арсенът се прехвърля в месото, а от него – и в нас.
Но защо им е на птицевъдите да тровят пилетата? Тази „практика” се прави, естествено, за повече пари и заради масовото производство. Давайки им арсен, птиците се развиват по-бързо и стават по-големи за по-кратко време. Тъжната истина на пазара и икономиката е, че в крайна сметка това е крайната цел – повече печалба, за по-малко време и с по-малко усилия и ресурси.
Другата “полза” от даването на арсен на пилетата е, че той помага за контролирането на чревно заболяване, което се казва кокцидиоза.
Но конспиративната теория не свършва до тук. Името на компанията, която е виновна за даването на арсен на пилетата, е Roxarsone. Но Roxarsone всъщност е дъщерно дружество на Pfizer. И ако това не ви говори нищо, ще напомним, че същата фирма (Pfizer) прави ваксини за деца и за различни видове болести. Сега Roxarsone ще изтегли от пазара на арсеновите пилета, но само в САЩ. От компанията са заявили, че няма да изтеглят своите продукти от другите държави, освен, ако от регулаторните органи в отделните страни не ги принудят да направят това.

Ах .....[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Нова тема ...американска :)
Автор: alsash   
Дата:   14-10-12 19:58

...едно време зъболекарите убиваха нерва с арсен [cool]

Автор: ценослав   
Дата:   14-10-12 20:00

С умиление за ония клйощави вкусни пилета на грил едно време от "Златното пиле". Каквото си търсихме, го намерихме. Важното е да живеем в "демократично" общество под сянката на мироопазващата армия на УСА.[cool] [cool] [cool] [beer] [beer] [beer]

Автор: arakiss   
Дата:   14-10-12 20:02

забави се цели 4 минути, бре цено [smile]
спиш на пост,ама ха [smilie25]

Автор: stzz   
Дата:   14-10-12 20:08

Еееее, до сега се ядосвах, но след тази новина ще се радвам, че панираните пилешко което си поръчах днес, беше 70% панировка и 30% пилешко!
[beer] [cool] [beer]

Дата:   14-10-12 20:12

arakiss написа:

> забави се цели 4 минути, бре цено
> [smile]
> спиш на пост,ама ха [smilie25]

Кви пилета мислиш че похапваме сега в БГ-то. Родно производство??!!! Знаеш ли че сега има и разни химикалЕ, дато ако ги дават на бебе, за една година ще придобие полова зрялост??! Иначе си се смей. [cool] [cool] [cool] [beer] [beer] [beer]

Автор: C41   
Дата:   14-10-12 20:14

Какви пилета? Гледай нашенеца какви ги прави...

Автор: attempt   
Дата:   14-10-12 20:29

TODD, може ли източник на информацията?

Автор: sunnyshot   
Дата:   14-10-12 20:31

TODD-ре [smilie5]

Ама арсен има и в европейските индустриални пилета, де [smilie5]

Дата:   14-10-12 20:38

Автор: attempt
Дата: 14-10-12 20:29

TODD, може ли източник на информацията?

http://doctorbg.net/%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%BA/

Автор: attempt   
Дата:   14-10-12 20:43

Да, намерих го още на няколко сайта. Опитах да потърся дали този roxarsone се предлага в България. Не намерих, но го открих в този списък:

СПИСЪК НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ НЕПАТЕНТНИ НАИМЕНОВАНИЯ НА ФАРМАЦЕВТИЧНИТЕ СУБСТАНЦИИ (DCI), ОПРЕДЕЛЕНИ ОТ СВЕТОВНАТА ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ, КОИТО СЕ ОСВОБОЖДАВАТ ОТ МИТА

Автор: Jim__Beam   
Дата:   14-10-12 20:48

.. Съни , искрено се надявам това да те успокоява , де ... [smilie7] [smilie7]

.. Иване , знаеш ли че жена ти се ебе с Киро !!
- Знам , Пешо .... твоята пък я пръцаме цялата махала ....
[smilie3] [smilie3] [smilie3]

.. съдейки по един българин заминал преди 10 години , уж нормален , за Лас Вегас ...... и виждайки сегашното му състояние .....

.. явно нещата не са много добре ...... удря и в мозъка ..... надявам се да е имало такъв преди заминаването ..... [smilie8] [smilie8]

Дата:   14-10-12 21:34

Малко ще разширя темата, нали е американска, с една интересна статия:

Какво ядат американските президенти

Защо големите подръжници на генетично инджиниърд храни, вкарват в семейната си кухня само органик продукти? [cool]

______

Jim__Beam, не пиши изтъркани глупости. На американския пазар има много повече пилета без арсен, отколкото в която и да е безпарична държава.

Но не само химикала на Pfizer е отрова, пилешките храни от ГМО царевица + ГМО соя са също проблем.

Автор: J0R0   
Дата:   14-10-12 22:07

Аз па не мога да разбера защо баш Тодор и Цено са се закахърили за тия пилета.
Вие нали си гледате пилетата и марулите по дворовете.
Да се кахърят гражданята, дето се тъпчат всеки ден с отрови.
[cool]

Дата:   14-10-12 22:10

Язе ручам свински врат ... е току що .... [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21]

Ама го видех нейде па тук нали са все еколози и неядящи нищо оти ги е страх да не умрат та затова го показвам ... да стане диспут .

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   14-10-12 22:31

Жоро, мъжете знят защо![cool] [cool] [beer] [beer]

Автор: Myth   
Дата:   14-10-12 22:37

Автор: J0R0
Дата: 14-10-12 22:07

Аз па не мога да разбера защо баш Тодор и Цено са се закахърили за тия пилета.
Вие нали си гледате пилетата и марулите по дворовете.
Да се кахърят гражданята, дето се тъпчат всеки ден с отрови.
[cool]

Е аз пък не мога да разбера, какво толкова ги защитаваш тия американци, чак в култ си ги издигнал. Пъ за това не били виновни, пък те не напдали арабеските заради петрола ми раздавали демокрация, пък те това, пък онова. Ама кога се напише нещо подобно, казваш е какво пък толкова. Не те разбирам честно.

Автор: georgi969   
Дата:   14-10-12 22:50

ми те с Цено са огледални образи-единият е за безгрешният СССР другия за безгрешните САЩ.Няма лошо. В природата има равновесие.[smile]

Автор: ejko   
Дата:   14-10-12 23:18

Myth, навремето бях един от анти американски настроените във форума и не е било без причина. Но от десетина година има някаква кампания, която прехвърля вината за щяло и за нещяло върху Америка и аз дали от софизъм, дали от определен сантимент по един отминал период от живота ми и някак все се озовавам в ролята на защитник...
Важно е да се разбере- ние тук американски пилета не ядем. Може някоя порода бройлер да е американска, но антибиотиците и арсена, който им се дават, не го дават американците, а ние си ги даваме..., на нашите си пилета.
Та..., много е хубаво сега- хванаха ги американците с пилетата и сега ще ядем чисти пилета! Да- ама не... Ние тук нито сме признали, че даваме нещо на пилетата, нито нищо! Да се оправят американците, аз не мога да ги мисля и тях... Но за мен е по-важно ние да се оправяме...
Та какво става тук с контрола по пилетата?
Тук някои признал ли е нещо?
А и балъците американци като дават отрови на пилетата си, то ние, защо го правим..., под заплаха ли?

Другото, което е хубаво да си дадем сметка е че тези проблеми с храните и лекарствата за пилетата, кравите, та дори и ГМО-то не съществуват от 10-20 години. От стари хора, занимавали се с такива неща, навремето през комунизма знам, че това се прави още от 70' години и дори ние сме били някакви ударници на Соцблока... Така че...

Публикацията е редактирана (14-10-12 23:25)

Дата:   14-10-12 23:33

Бе в Русия дали животните и пшеницата са от ГМО??!!! Там такова нещо няма щото не са напреднали като САЩ. Ма що така рускините по нашето черноморие пращят от здраве и Убавило??!!![smitten] [smitten] [smitten] [smitten] [beer] [beer] [beer]

Автор: ejko   
Дата:   14-10-12 23:46

Руснаците Юни месец разрешиха ГМО-то в страната, но някакво тяхно си ГМО и дори го обявиха за "необходими за да се защити общественото здраве, храна и екологичната сигурност." Та дотам с "няма такова нещо". А това беше само признание за ГМО-то там, защото преди това си се прилагаше, но уж беше незаконно по някакви стари закони...!

Автор: Orlin   
Дата:   14-10-12 23:48

Цено...
То щото пълни със здраве рускините, та затова там продължителността на живота на жените там е ...
... с 4 години по-малко от този в САЩ и с 6 от Канада.
Умишлено имам предвид жените, щото на мъжете е с 14 (четиринадесет) по разбираеми причини.

Ама не те упреквам, то и уклона ти е по разбираеми причини.

Дата:   15-10-12 02:55

Американски пилета на селския панаир преди 2 дни [cool]

https://photo-forum.net/static/forum/2012-10/dnnq9296.JPG
http://imageshack.us/a/img21/8260/dsc0462rr.jpg

Автор: diandimov   
Дата:   15-10-12 02:55

Ааааа, сега разбрах защо едно време в бегето пилетата посиняваха!
Колко пъти съм зимал пиле на грил от спирката, и на другата сутрин пилешкото беше синьо.

Не само това - и картофите посиняваха.
Посиняваха около 15 минути след като го разрежеш, суров.

Приказно синьо беше и езерото което виждахме аз и моите братовчеди по- натам от нашата вила. Искахме да ходим там, но ни казаха че е пълно с арсен. Пълнеше го комбината, който тровеше всичко наоколо, и заради чиито отровен пушек ни прибираха за 2 часа сутрин към 10.

По тая логика аз сигурно съм изял килограми арсен със сините прчени пилета по пазарите, защото явно тази добавка е добре известна в бегето.

Автор: Стоев   
Дата:   15-10-12 03:10

ЕЖК : "Синята слива" извлича с килограми арсен и затова посинява..[smilie21] [smilie21] [smilie21]
Консумацията на отлежала домашна сливова ракия в САЩ е сведена до нула, с цел ограничаване натрупванията в средният американец....[smilie21] [smilie21] [smilie21]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.