Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 За ученическите униформи
Автор: ellisaveta   
Дата:   03-09-12 22:43

И ето наближава 15 септември, децата тръгват на училище, родителите хукват да поръчват униформи. Това направих и аз днес, отидох в определения за училището фирмен магазин да поръчам униформа. Равносметката: 2 ризи (памук и полиестер) по 22 лв, пуловер (вълна с акрил) за 25 лева, вратовръзка за 14 лева... ами спрях до тук, защото трябваше да останат и 75 лева за учебни помагала. Отделно още 50 лева за тетрадки, моливи, фулмастери и прочие. И това за едно дете.
Поръчката щяла да бъде готова след месец. Както и да е.
Всъщност цените въобще не ме смущават, но отворих един английски сайт да видя как вървят тамошните униформи и се изненадах от цените честно казано.
Ето на!
ризи и панталони по 5 паунда, ризки с къс ръкав по 2 паунда, сако за 10 паунда, сукман за 4 паунда... ами това не е ли малко унизително за родителите на българските ученици или си въобразявам?

Отговори на това съобщение
 Re: За ученическите униформи
Автор: marchello   
Дата:   03-09-12 22:53

[smilie2] направо ми е тъжно за всичко ставащо тук [smilie2]

Автор: asahi   
Дата:   03-09-12 22:55

Що не заръчахте английски униформи? Не че ги шият англичани, ама цената е добра. Можеше и китайските да погледнете.

Дата:   03-09-12 22:56

Ами можеше ама на, пак се минахме :)

Автор: georgi969   
Дата:   03-09-12 22:58

Асахи-евала ти прайм.

Автор: Стоев   
Дата:   03-09-12 23:00

Хубаво беше навремето с униформите - сега едно дете има маратонки за 330 лева, друго чепици за 15, защото не всички родители могат да си позволят...[smilie8]

Автор: ценослав   
Дата:   03-09-12 23:01

Ми нали получаваме сега големи заплати??! Кво ревете? Тати и мама през плизката 1972 година, при ония ниски заплати ми купиха черна ученическа униформа - панталнон, сако, ризи, вратовръзки обувки /зимни и летни/, ученически шинел и ФУРАЖКА! Мммм???! Бях последния випуск в ТМТ-тои след нас дойдоха на мода сините униформи БЕЗ фуражки. А в първи клас, даскалицата като измисли за момчетата униформа от черен парталон и черна рубашка от брилянтин лиму викаха, що ли, по руски модел препасана с червен шнур с падащ пискюл от страна, като на казак. А момиченцата с черни роклички и ония белите дантелени престилки. Ревете, кво ревете?!!! Па срещнеш даскал и със сваляне на фуражката викаш "Добър дееен".

Публикацията е редактирана (03-09-12 23:04)

Дата:   03-09-12 23:03

И аз поръчвам разни обувки и парцалки от Спорт Дайрект. Днес дойдоха обувки за фамилията, а за мен качествени тишърти по 5 паунда.

Дата:   03-09-12 23:07

Хе, Цено, рубашка и аз съм носил, някъде трябва и снимки да имам...[smilie18] [smilie18] [smilie18] [beer]

Автор: Jim__Beam   
Дата:   03-09-12 23:08

.. Асахи , от тебе не го очаквах ........ да помпаш чужди капиталистически икономики ..... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Дата:   03-09-12 23:10

То на Асахито и цомпутера не е български.... долу Асахи..[smilie7]

Дата:   03-09-12 23:15

Жиме, като се замисля - онзи хубав боб си го варил у вносна тенджера и на вносен котлон, с вносна газ, докарано с капиталистически автоНобил, и солта вносна...[smilie21]

Автор: Jim__Beam   
Дата:   03-09-12 23:21

.. Солта уж наша ...... ама кат се замисля .... те чужденците пикат у нащо море .....

... та , начи и тя е фносна един вид .... [smilie8] [smilie8] [smilie8]

.. А , бобъ ..... Родопчанка - тип Смилянски - произход Полша ..... вносител Байхуй ...... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   03-09-12 23:21

Помпя аз некой китайски гараж, ама нейсе.

Автор: doofy   
Дата:   04-09-12 12:45

ellisaveta ,и малкото дзвер като дръпне с 10 сантиметра до Нова година кво прайм?Питам,защото имам вече личен опит с дръпването на сантиметри и униформите,та от тази година униформа ли?Я у лево...[smilie25]

Автор: menthol   
Дата:   04-09-12 12:53

ти не гледай "ризки с къс ръкав по 2 паунда, сако за 10 паунда, сукман за 4 паунда", а питай колко им струват емблемите на даскалото, които после трябва да зашият по 2-пандовите ризки.

един познат с 3 деца в италианско ми се оплакваше че 120Е за емблемките, ама не разбрах за 3-те или на калпак

Дата:   04-09-12 13:06

Покрай емблемките някой яко гуши и това не е производителят им.

Автор: djfroggy   
Дата:   04-09-12 13:29

Ми да зашият емблема - реплика. Предполагам, лесно се копира.
От униформите смисъл няма, но от някакъв контрол на облеклото на учениците - да.

Автор: alsash   
Дата:   04-09-12 13:37

вратовръзка за 14 лева.....Господи!....за първокласник!!!

Публикацията е редактирана (04-09-12 13:38)

Дата:   04-09-12 14:05

Принципно съм ЗА униформите, то дет ще даваш пари за дрехи, нека е униформа, хем няма да се чудиш с какво да го облечеш, хем то ще се чувства ученик. Но примерно комшийката ми, дето по цял ден бърше дупета в една детска ясла и взема 230 лева, има две ученички, къде ще й излезе края. Честно казано ми е много тъжно като гледам родителите с какъв ужас и притеснение стягат децата си за училище, не знам за София как е, но в Северна и особено Северо-Западна България положението е много зле.
Особено пък тия учебни помагала, освен да компенсират безплатните учебници, не виждам смисъла от тях. На времето в първи клас отивахме с по един буквар и една тетрадка и пак се научихме да четем и пишем, сега не можеш му вдигна чантата от бумащина.

Автор: Marillion   
Дата:   04-09-12 14:06

Такааааааааа... цялата ситуация понамирисва на една добре организирана корупционна практика.

Какво означава "определения за училището фирмен магазин" и къде, по дяволите, отиде свободата на избора, конкуренцията и т.н.? Тази фирма с конкурс ли е определена?

Лично за мен, директорката взима процент от тия униформи. Вярно, че е трудно доказуемо, но е лесно да се предположи. 22 лева за риза?! Аз си купувам редовно ризи, костюми и вратовръзки и мога смело да кажа, че качествените български ризи за възрастен човек са около 20-25 лв. в обикновен магазин с нормална търговска надценка. Не зная как цена за риза, при положение, че се шият поне 2000 бройки, може да е толкова висока?

Дата:   04-09-12 14:15

Ами нямаше конкурс, направо ни упътиха на посочения адрес за униформи. Нито модели сме избирали, нито фирма, нищо. Това още преди 4 години, когато ни въведоха униформите. Качествено са ушити дрехите, но толкова. Нито моделите са хубави, нито цвета, нито материите. Зимата не мога да разчитам на пуловера, той е почти прозрачен :)

Автор: lillia   
Дата:   04-09-12 14:34

Не искам униформи...представям си как гладя някаква ликьосана детска ризка и плисирана пола и без тва сутрин нямам време за нищо, камо ли вечер[smilie10]

Пък и мойта никога няма да облече толкова неудобни дрехи..[cool]

Автор: ценослав   
Дата:   04-09-12 15:18

Спомня ли си някой, какви хубави мастилници имаше едно време???! Треснеш другарчето до теб с чантата, мастилницата се счупва и всичко в "синя топлина"! Много чанти съм сменил! Тати го заболяваха ръцете да ми обяснява![smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie18] [beer] [beer]

Автор: Todd   
Дата:   04-09-12 16:42

Аз съм писал с перодръжка ... и два пъти съм я забивал на някой пред мен в гърба !!!

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

А униформата трябва да я избира училището !!!

Кой ще я произведе е друга работа .

И Андрешковците си се клатят един друг .Та нима тия униформи не са от Китай ???

Съмнявам се . Най-малкото китайски плат е [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.