Автор: mitku
Дата: 08-08-12 10:36
J0R0 написа:
> Някой знае ли къде в София могат да
> ми монтират модул, който
> автоматично да пали фаровете 15-20
> сек. след запалването на
> двигателя?
-> Автосервиз Alex_devil AUTO
Аз съм също с подобен DRL (daytime running light) модул, който е поставен пак там. Самият модул струва към 40-ина лв. (не знам кой модел е наличен в момента и колко е точно) и още към 50-ина лв. е за поставянето (ако си майстор, може и дам да си го сложиш).
Модулът по принцип се поставя на дългите светлини и е програмируем от потребителя (програмира се чрез ръчката за дългите светлини в кой режим да работи) и има възможност да се настрои след колко време да светнат светлините след запалване (моят съм го настроил да светне 10 сек. след запалване); колко секунди след изгасване на колата да угаснат светлините (моите са настроени да светят 30 сек. след като изгася колата); настройва се дали да светят само предните светлини или да светят и габаритите отзад заедно с тях (моите светят и отзад, макар и не всичките, защото имам 4 габарита отзад, а съм пуснал 2 с DRL-а за през деня). Най-съществената настройка е, че се настройва с колко процента да светят предните светлините между 10% и 100%, което е важно като се слага на дългите светлини, защото някак си не върви да изцепиш дългите на 100%, дори и в най-якото слънце. Затова обикновено се ползва се на 30% да речем. При мен обаче, понеже съм с ксенон и на дългите, и на късите, който не може да свети на нищо друго освен на 100%, DRL-ът е сложен на късите и си ги светка тях (на 100%), но туй е частен случай... въпросът е, че всичко може и е въпрос на изисквания.
Това е общо взето. Много е удобно... не мисля изобщо за светлини - сами си светкат и сами си угасват. ![[smilie7]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie7.gif)
Публикацията е редактирана (08-08-12 10:57)
|
|