Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Отново за фаровете - въпрос за монтаж
Автор: J0R0   
Дата:   08-08-12 09:26

Някой знае ли къде в София могат да ми монтират модул, който автоматично да пали фаровете 15-20 сек. след запалването на двигателя?

Отговори на това съобщение
 Re: Отново за фаровете - въпрос за монтаж
Автор: elrisha   
Дата:   08-08-12 09:43

Майсторът, който ми постави алармата, поставяше и такива системи..мисля,че около 80-100 лв струва, но аз отказах,понеже си имам навика да включвам сама фаровете. Ако искаш, по-късно ще потърся координати.

Автор: Marillion   
Дата:   08-08-12 09:45

100 лв? [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Автор: scarecrow   
Дата:   08-08-12 09:48

Незнам в София къде могат да монтират но не струва повече от 30-40 лева самия модул. Монтажа е около 20лв. На мен ми го монтираха в сервиз за автоаларми.

Автор: elrisha   
Дата:   08-08-12 09:49

Ми не помня точната цифра,бре! По-скоро е 80 лв,ама знам ли..[smilie7]

Автор: Krassy   
Дата:   08-08-12 09:59

Иначе горят крушките.

Жоре, по добрият вариант е да си сложиш светидиодни дейлайтс или крушки на нормални фасунги, май имало...

Иначе ти дига разхода, то предни къси, задни габарити, осветяване на номера - ето ти ги 150 вата :)

Автор: asahi   
Дата:   08-08-12 10:20

Човек по-лесно сменя колата, отколкото навиците си. Затова още преди време си изградих този навик - с дясната ръка на контактния ключ, с лявата на копчето за фаровете.

По-лесно е да се направи сигнализация, че фаровете не са включени. Включва се зумерче м/у плюса след контактния ключ и плюса след предпазителя към фара. Когато фарът не е включен на неговия плюсов проводник има потенциал към маса и зумерчето мрънка.

Жоро, ако искаш мога да ти сложа едно такова устройство.

Автор: CyberGene   
Дата:   08-08-12 10:26

Жоро, за каква кола става дума? На доста коли след 2000-та година това може да се направи и софтуерно - в сервиза с компютър ти активират опцията за постоянно включени фарове.

Автор: riddick   
Дата:   08-08-12 10:26

В местния магазин за електроника гледам продават на нормалните фасунги за габаритите светодиодни лампи. Накачулени по няколко диода предполагам, че ще харчат по-малко и ще светят повече. Даже днес ще ходя да ги разгледам.

Автор: mitku   
Дата:   08-08-12 10:36

J0R0 написа:

> Някой знае ли къде в София могат да
> ми монтират модул, който
> автоматично да пали фаровете 15-20
> сек. след запалването на
> двигателя?

-> Автосервиз Alex_devil AUTO

Аз съм също с подобен DRL (daytime running light) модул, който е поставен пак там. Самият модул струва към 40-ина лв. (не знам кой модел е наличен в момента и колко е точно) и още към 50-ина лв. е за поставянето (ако си майстор, може и дам да си го сложиш).

Модулът по принцип се поставя на дългите светлини и е програмируем от потребителя (програмира се чрез ръчката за дългите светлини в кой режим да работи) и има възможност да се настрои след колко време да светнат светлините след запалване (моят съм го настроил да светне 10 сек. след запалване); колко секунди след изгасване на колата да угаснат светлините (моите са настроени да светят 30 сек. след като изгася колата); настройва се дали да светят само предните светлини или да светят и габаритите отзад заедно с тях (моите светят и отзад, макар и не всичките, защото имам 4 габарита отзад, а съм пуснал 2 с DRL-а за през деня). Най-съществената настройка е, че се настройва с колко процента да светят предните светлините между 10% и 100%, което е важно като се слага на дългите светлини, защото някак си не върви да изцепиш дългите на 100%, дори и в най-якото слънце. Затова обикновено се ползва се на 30% да речем. При мен обаче, понеже съм с ксенон и на дългите, и на късите, който не може да свети на нищо друго освен на 100%, DRL-ът е сложен на късите и си ги светка тях (на 100%), но туй е частен случай... въпросът е, че всичко може и е въпрос на изисквания.
Това е общо взето. Много е удобно... не мисля изобщо за светлини - сами си светкат и сами си угасват. [smilie7]

Публикацията е редактирана (08-08-12 10:57)

Автор: victory13   
Дата:   08-08-12 10:45

диодките, ако не са в оригинал, може да ви донесат актче без проблем...
митку, много мерси за сервиза... ако някой знае продажба и монтаж на дрл в западните щати, да пише [smilie24]

Автор: tochnia   
Дата:   08-08-12 10:51

Проблема с диодите на габаритите е че не консумират ток колкото електрическата крушка, и някои коли /които мерят това/ почват да пищят че има изгоряла крушка при всяко палене на двигателя [smilie8] [smilie8] [smilie8]

А иначе защо акт, след като за габарити не заслепяват никого и си вършат перфектно работата?

Автор: imitev   
Дата:   08-08-12 10:55

Елате в Русе - имам познат дето си прави сам релетата и ги монтира за 30-40 лв. [cool]

Дата:   08-08-12 10:56

Актът може да е заради неоторизирани промени по колата. На практика не се случва, освен при груби нарушения.

Автор: victory13   
Дата:   08-08-12 10:59

цитат:

Така, законо намерих, че едни светлини да се признят за дневни (DRL) трябва:

1) интензитетът на светлината трябва да бъде в границите между 400 кандела и 800 кандела
2) на стъклото на светлините трябва да има буквата „Е”, оградена с кръг
3) Външният край на светлините не трябва да бъде на повече от 400 мм. от най-крайния външен ръб на превозното средство.

ако го постигнеш с диодки това в габарит... добре [smilie8]
но си мисля, че един дрл модул ще реши проблема далеч по-евтино и бързо...

Дата:   08-08-12 11:01

Във Варна найш ли кви яки диоди слагат [cool]

Автор: Krassy   
Дата:   08-08-12 11:32

Кви?

Автор: vinse   
Дата:   08-08-12 11:47

бели [smilie21]

Автор: yan   
Дата:   08-08-12 12:22

0888 202 968
Това е номера на човека , който произвежда ДРЛ модули.
Изпраща с наложен платеж. На повечето коли монтажа е елементарен.
Цените са около 40-50 лв.

Купувал съм доста бройки от него. Никога не са правили проблеми.

Дата:   08-08-12 12:25

Намерих и сайта:
http://smartdrl.com/index.html

Автор: mitku   
Дата:   08-08-12 12:31

Мда... това е сайтчето на човека, който произвежда самите модули (и моят модул е такъв). Но поставянето не може да се нарече "елементарно" и е добре да го направи човек, който си знае работата. [smilie3]

Дата:   08-08-12 12:39

На който му е трудно да си плати и... готово [smile]

Автор: da.fo   
Дата:   08-08-12 21:18

Срещу 5 лева моя майстор ми свърза някакви жици и сега докато дам на контакт и фаровете светват - вярно , че тормозят акумулатора но пък той си има 5 години гаранция и като сметна 100 лева за устройство - май по добре да сменя акумулатора на 5 години ... до тогава може и колата да е заминала [smilie3]

Автор: stilnox   
Дата:   09-08-12 08:36

В тези 100 лева калкулирай и два пъти по-честа смяна на крушки и завишения разход на гориво, които две пера за пет години взависимост от пробега може и да осмислят закупуването на модула.

Автор: cicomanco   
Дата:   09-08-12 08:51

0896504050 - Веско.
Обади му се от мое име. Работи много добре! Всякакви ксенони , преправяния и т.нт.[smilie24]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.