Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Въпрос за норвежко гражданство
Автор: Щурче   
Дата:   16-08-12 23:50

[smilie8]
 Re: Въпрос за норвежко гражданство
Дата:   16-08-12 23:50

Чакай да опростя малко, че много сложно съм го написала...

Ситуация - има дете, доказана е съвместимостта с родителя - не е българин.

Изследванията да доказват бащинство къмто въпросният норвежец, той не предявява интерес и права, а напротив.

Междувременно бащата има още 2 деца в Щатите, които имат само щатско гражданство (родителят държи да не бъдат записани като хора с норвежко гражданство заради лични възгледи), там те самите имат децата, дори внуци към момента.

Как може да се докаже и вземе гражданство - норвежко, за 1вото дете - доказани документи, че бащата е норвежец?
Липсват обаче тамошни роднини, защото бащата не е съобщавал за такива - прекъснати връзки още в ранна младежка възраст.

От посолството искат тест с гражданин живеещ там? Доказателство за семейна връзка с човек. Не се намира такъв обаче, защото въпросният е живял в щатите последните 30 години.
Контактите ги няма... Таткото се спомина.

Какво може да се направи?
[beer]

ПП - не, не става дума за мен.

Публикацията е редактирана (17-08-12 17:36)
Дата:   16-08-12 23:53

Ужасно съм го обяснила, ама толкова успявам, вълнувам се.

Благодаря!
Автор: Славов   
Дата:   16-08-12 23:55

Хмммм, кво става тука бре, да не е свързано с теб, че толкова се вълнуваш....

[smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10]
Автор: asahi   
Дата:   16-08-12 23:58

Нали ти ги учиш тези работи - що питаш нас? Запознай се със законовата база, практиката, прецедентите и решавай.
Автор: CyberGene   
Дата:   17-08-12 00:00

Легни си, наспи се. Утре стани, и на отпочинала и спокойна глава го напиши бавно, методично и последователно наново [smilie5]
Автор: emo99   
Дата:   17-08-12 00:08

Нещо си се объркала . Нали имаш изследвания , който доказват , че бащата е норвежец . Защо ти искат ДНК ?
Автор: ценослав   
Дата:   17-08-12 00:09

Ми тука нещо са се прескачали като зайци??!![smilie18] [smilie21] [smilie8] [smilie8]
Дата:   17-08-12 00:10

Асахи, аз уча право. В моя случй британско такова. Това не включва автоматично всичко, както "любознанието" в бг, къмто което маса народ чела-недочела, е с претенции.

Питането ми е към хора, които евентуално могат да имат познания и наблюдения. За български гражданин става дума изначално, така че дори спама, който може да повдига темата е добре дошъл! [beer]
Автор: CanoniO   
Дата:   17-08-12 00:12

Защо се говори само за бащи? Майката и бабите къде са?
Дата:   17-08-12 00:13

Аааа! Те сигурно са Българи. [smilie8] [smilie8] [smilie21] [smilie21]
Дата:   17-08-12 00:13

Интересно къде е родено първото дете ? Нищо не се споменава за това , а то е важно .
Дата:   17-08-12 00:15

Където трябва са :) Български майка и баба. Те не са липсвали ни в отглеждане, ни във възпитаване.

Питането е за доказване на бащинство пред власти, които изискват доказване на родствена връзка с допълнителни хора, за които няма как да има инфо :/
Дата:   17-08-12 00:16

Детето е родено в София, БГ.
Извинявам се за пропуска [beer]

Мерси на всички писали [beer][shtrak]

Публикацията е редактирана (17-08-12 00:26)
Дата:   17-08-12 00:18

Доказването на бащинство според мен де, няма нищо общо с евентуално "наследственно" придобиването на чуждо гражданство. Виж отрочето е наследник но не е по право гражданин на дадена страна в която се намира имота. [smilie11] [smilie11] [smilie11]
Дата:   17-08-12 00:31

Ами, звънях на косулството (Румъния), обясняваха и те за имоти :) Става дума за гражданство, без имуществен интерес (те това ми обясниха как става...).

Гражданство, към всички прилежащи норвежци. Пребиваване, работа, жителство, пътуване като норвежки гражданин и съпътстващи права. Това е. [beer]

Едит: Румъния

Публикацията е редактирана (17-08-12 00:35)
Автор: tochnia   
Дата:   17-08-12 00:36

Ако детето е станало на 18 години според мен, е късно вече за избор на гражданство и ще си остане български гражданин освен ако не живее известно време в Норвегия /и евентуално с някоя по-олекотена процедура да мине по-бързо/.

А при всички случай ще е наследник, каквата ми се вижда единствената далавера в случая [smilie3]

Дата:   17-08-12 00:40

А в акта за раждане на детето кой е записан като баща ? Трябва да е норвежецът , защото казваш , че е доказано ?! Нещо не са ти обяснили май както трябва или ти не си разбрала .
Дата:   17-08-12 00:44

Мерси за мнението. [beer]

Пак да напиша, няма далавера, а интерес къмто права - пътувания, пребиваване, работа и т.н. Не става дума за имоти, наследства и т.н. Има доказано бащинство, но макар него, изискват доказана връзка с пребиваващ в Норвегия (бащата е покойник с 2 деца още, които са с американско и допълнително канадско (едното) гражданства.
Дата:   17-08-12 00:46

Баща в акта за раждане е записан човека, който е отгледал детето от рождена възраст. Въпросното дете, има ли начин да претендира за права?

[beer]
Дата:   17-08-12 00:48

Ясно, ексхумация трябва да се прави ....ДНК да се търси. Я напиши всичко което знаеш или кажи за кво става на въпрос по детайлно?[smilie8] [smilie8] [smilie8]
Дата:   17-08-12 00:50

emo99 написа:

> А в акта за раждане на детето кой е
> записан като баща ? Трябва да е
> норвежецът , защото казваш , че е
> доказано ?! Нещо не са ти обяснили
> май както трябва или ти не си
> разбрала .

Доказано бащинство кръвно, не означава признато дете. За баща се пише човекът, който претендира за такъва (справка, поинтересувай се колко хора са поели бащинство и отговорност).

Тестът за бащинство е направен след раждането на детето. Затова се питам за човек, който не е имал интерес :)
Дата:   17-08-12 00:55

Да си Българин и да нямаш интерес да придобиеш /по някакав начин/ Норвежко гражданство, Е нема такова животно. И се обзалагам, че става въпрос за Софиянче???[beer] [beer] [smilie21]
Дата:   17-08-12 00:56

Тогава заинтересованото лице , защо не издири близките на починалия в Норвегия . Нали знае трите имена на биологичният си баща ?
Дата:   17-08-12 00:57

Лека нощ. Утре пак. [cool] [cool] [cool] [beer] [beer] [beer]
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.