Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За промяната… и човешките й останки..
Автор: shtukov   
Дата:   11-08-12 14:43

Вероятно за повечето от нас все ще се намери по някой близък познат, роднина или приятел, за когото смятаме, че сме познавали и все още познаваме добре. В един момент на този близък човек му се е „усмихнало щастието”. Станал е я голям шеф, я кмет или „дай Боже”, известен политик.
Какво е останало от стария ни познайник? Не е нужно да споменаваме имена. Достатъчно е да си дадем сметка за съпътстващата промяна на отношението му към хората и заобикалящия го свят. Моето мнение, относно обичайната промяна, която се случва на такива хора, като цяло не е никак позитивно. За радост, макар и съвсем, ама съвсем рядко, има известни изключения в които определени хора успяват някак си да запазят предишния си характер и отношения. Според мен, това може да им прави само чест.

Отговори на това съобщение
 Re: За промяната… и човешките й останки..
Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   11-08-12 15:06

Това, че познаваш някой е много голяма заблуда само по себе си. Дори не ти трябва чист материализъм, за да се случи белята. Като ги тресне кризата на средната възраст и късния пубертет на 50 години, нещата излизат извън контрол.

Автор: falcon   
Дата:   11-08-12 15:09

From dust we came and to dust we return[cool]

Кой какъв е бил в някаква част от живота си няма значение[smilie5]

Автор: TODD   
Дата:   11-08-12 15:13

Какво става с тракториста продал нивите си за хотел и направил една къща да дава стаи под наем и метнал се на некой туарег ???

Не може да се приказва с него ..... той е голем , той е бизнесмен , хотелиер ... и обикновените човешки грижи и радости не са му интересни ...

А познавам такива де беха и депутати ... майкооо .Добре че ги прокудиха та сега викат пак понякога Зрасти .

Има и такива де не забравят кои са и от де са тръгнали въпреки парите , власта и имотите ама са рядкооо ... много рядко .

[smilie7]

Дата:   11-08-12 15:16

Истината е, че хората се променят.
И се променят към по-лошо. Лема.[smilie21] [smilie7]

Автор: TODD   
Дата:   11-08-12 15:21

Това тяхното не е промяна .... защото ако се променят обстоятелствата около тях набързо се връщат в старото русло и гледат като насрани деца майка си ...

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: falcon   
Дата:   11-08-12 15:23

Хората не се променят само заради властта и парите..недоимъкът и проблемите в живота също водят до негативни промени, пък и дори да има нормален живот човек без някакви пикове и спадове пак може да се промени...много е сложно и комплексно за да се ограничи само до парите и властта[smilie3]

Публикацията е редактирана (11-08-12 15:24)

Автор: asahi   
Дата:   11-08-12 15:28

Властта променя по-бързо от парите, защото води със себе си определен стил на поведение. Казвам по-бързо, не повече.

Автор: GuitarString   
Дата:   11-08-12 15:36

Има нещо явно в народопсохологията... Когато бях дете и ходех до София ми правеше впечатление високомерието на много софиянци... По късно си датох сметка, че е силно изразено у нас едно... как да го нарека, високомерие, горделивост на гилдията или социалното положение. Хората постигнали някакви успехи свързани с образование, професионална кариера ги намирам за най-застрашени от тази "болест". Този бич е много разпространен и сред българите в чужбина, за щастие има и много успели скромни хора.
Та тези хора търсят контакти с други с подобно на тяхното положение и естествено избягват контакти с хора с по-ниско положение или... по-малко пари. Подбудите може да са користни, а може и да са от чиста суета.
И не на последно място високомерието на българския интелектуалец или артист... Може би и затова чалгата толкова лесно прогресира у нас, понеже тя не се големее чак толкоз и дава шанс на всеки да се влее в нейния поток... Та българската интелигенция докато си стои по висините българския народ изпростява... То си е нормално всеки да иска да се събере със себеподобен, но примерно един министър на културата би трябвало да търси начин да я популяризира и даде шанс. В България като че ли елит означава дистанциране от... а не извор на идеи, които да бъдат водещи за обществото.

Автор: мара   
Дата:   11-08-12 18:46

много съм съгласна с горното.
аз имам някъф голям късмет в тва отношение. имам приятели, дето са били и много високо, и такива, дето сега са там, имам и съвсем обикновени хора - всичките са ми стари приятели, повечето - от детинство, от даскало, от куба. никви особени промени не съм забелязала в наште си отношения. е, понякога когато някой от нас се земе малко повече на сериозно, другият го лупва по кратуната да земе да се освести. кой, ако не старият приятел може да те приземи?

Автор: mr_kras   
Дата:   11-08-12 21:29

Моите наблюдения са, че това често са хора без необходимите качества за мястото, което са заели. Високомерието им е един вид защитна маска. Разбира се, че има и от тези, дето си мислят, че са голямата работа. Ама те са по-зле и от първите, щото дори не се усещат.

Автор: shtukov   
Дата:   11-08-12 21:56

Все ми се струва, че колкото по-малко са се променили, толкова по-дълго изкарват на поста си. И обратното..

Автор: serjy   
Дата:   11-08-12 21:58

имам и обратното наблюдение. като почне да ти върви и да тръгваш нагоре, доста от "приятелите" ми почнаха да странят и да се държат странно. колкото и да се опитвах да скъсявам дистанцията, за мен всичко си е като преди, подмятанията и нескритата злоба и завист в крайна сметка ни направи чужди хора. е, за радост не всички са такива има и истински приятели.

Дата:   11-08-12 22:07

shtukov

Те ако имат малко акъл, могат да станат абонати. Не се искат кой знае какви мисловни усилия, за да прецениш, че ако хапваш по малко, с мярка и вземеш, че поработиш също малко, за ползу роду, можеш да спечелиш в пъти повече, отколкото да се оядеш и окъкаш от кражби. Това ни е на нас проблемът. Навсякъде политиците са задници, но това нещо са го обиграли и пипат фино с бели ръкавици. Знаят къде е кацата с меда, но не се хвърлят с главата надолу вътре в нея.[smilie7]

Автор: Mori13   
Дата:   11-08-12 23:42

Нямат време те нашите политици за бавно крадене - я изкарат един мандат, я не и затова бързат...
Хората обаче не се променят с властта и парите - тия качества те си ги носят, но предвид по-ниския си социален статус, не смеят много да ги изявяват, щото имат комплекс за малоценност. Като изкарат някви пари и се издигнат в някоя йерархия и вече добиват увереност да си проявят същността.
Имаше една поговорка казармена - Дай му пагон и му гледай сеира.
По правило се издигат по-често хората с по-нисък морал, защото е известно, че пари не се правят с честен труд, а минимум с експолоатация на чужд.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.