Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля за малко помощ
Автор: gorskio   
Дата:   22-08-12 17:38

Намира ли ви се случайно инструкция за безопасна работа с копирна машина и принтер щото днес ме посетиха две моделки от министерство на труда и социалната политика. Нямаше за какво друго да се захванат и не одобриха наличната инструкция за безопастност - нещо такова беше:
- внимавайте като си снимате голия г"з на ксерокса да не се счупи стъклото и да ви нареже подробностите[smilie18] и като поставяте оригинала си извадете ръката преди да затворите капака [smile] .

Сега сериозно, девойките ми дадоха срок до петък да представя един чувал с документи включващ и въпросните инструкции написани според не знам какъв закон, ако на някой му виси нещо такова на работното място и ми го прати (става и като снимка) ще бъда много благодарен и ще черпя [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Моля за малко помощ
Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   22-08-12 17:52

Разместиха ми графика и няма да съм ти полезен, че баш петък съм на вахта, но нашите не могат да нямат подобна простотия. Пръднат ли в министерството, нашите са втори. Честно, не съм виждал такива неща при копирите. За принтери да не говорим. Ако не е късно петък сутринта ще видя какви смехории има при нас.

Автор: burningice   
Дата:   22-08-12 18:07

В инструкцията трябва да пише: да не се изхвърля машината през прозореца, защото стъклото (на прозореца) може да се счупи и да пореже някой, или падайки, захранващия кабел да се оплете за крака на хвърлящия и да го повлече надолу. [smilie5]

Автор: HP   
Дата:   22-08-12 18:15

както и да не се яде тонер, да не се пекат чушки в изпичащия модул, да не се налива бензин или подобна течност върху девелоперната кутия ....
абсолютни малоумия вече....

Дата:   22-08-12 18:16

[beer] става, давайте идеи накрая ще се събере матриал за прилична инструкция [beer]

Публикацията е редактирана (22-08-12 18:16)

Автор: abyser   
Дата:   22-08-12 18:38

Google search на "инструкция за безопасна работа с копирна машина и принтер", дърпаш първите 3-4 pdf-a от типа "Ръководство за потребителя". При мен излязоха на някакви модели на Xerox, Lexmark и Samsung. Правиш умела компилация от секциите "Информация за безопасност" и си готов.
В някои manual-и инструкциите дори са номерирани, като последната е "18. ЗАПИШЕТЕ ТЕЗИ ИНСТРУКЦИИ." Просто се е отрепАло да ги принтнеш директно и да ги сложиш в рамка [smilie3]

Автор: lillia   
Дата:   22-08-12 19:57

Имам секви инструкции, щот съм по безопасност на труда.
Дай некъв мейл на ЛС.

Събирала съм доста. Питай ако нещо друго те вълнува. идвали са ми секви инспекции.

Между другото копирната машина или принтер, трябва да се намира далече от работното място на астматик. Имам такъв в офиса. Сложила съм го до прозореца да си диша свеж софийски въздух.

Моделките от инспекцията по труда ли са, щот онези искат таквиз ралти[smilie8] [smilie8]

Автор: Стоев   
Дата:   22-08-12 20:21

За копирна машина с консуматив тонер - пишеш в гуглето марката на тонера и вълшебните букви MSDS (material safety data sheet), намираш вълшебният pdf файл, сваляш и разпечатваш - обикновено са 3-4 страници. Копие предаваш на отговорника по трудова безопасност, лекар или фелдшер ако, си на строителен обект, примерно, ако е в офис на фирмата - предполагам че трябва да го имаш налично - не са ми искали още. Принципно за всякакви химикали трябва да имаш подобно нещо, за да може да се окаже съответна първа помощ на идиота, изял половин опаковка, сипал си в очите или заврял отзад...

Дата:   22-08-12 20:23

Предполагам за принтера консуматива е мастилото - по същият начин се действа....
Инструкция за безопасна работа трябва да има, ама е чисто заяждане, ако ти искат и за джобният калкулатор....

Автор: asahi   
Дата:   22-08-12 20:37

Марка и модел на машината?

Дата:   22-08-12 20:46

Ако ти поискат оценка на риска на работно място е малко по-гадно, че трябва да си изсмучеш от пръстите една страничка, където при всеки уред/апарат да опишеш възможните последствия за околната среда/персонала, както и нивото на риска, примерно за работа с принтер при правилно спазване на инструкцията за експлоатация нивото на риска за замърсяване на околната среда е ниско и т.н., не забравяй за рециклирането на празни касети и бракувано оборудване, къде се предават и в каква опаковка, за да замърсяваш околната среда, да предпазиш от ...
Такива простотии съм писал за AES при работата ни в Марица Изток, че бедна ти фантазия - важното е да ги имаш....
За климатиците - фреона, за фотоапарата - батериите, .....https://photo-forum.net/joro/emoticons/1087.gif

Автор: burningice   
Дата:   22-08-12 21:29

To пак добре, че разредиха "инструктажа".

Дата:   22-08-12 22:29

Като добавка в препоръките - ако имаш фотолаборатория и се занимаваш с проявяване на филми - има фирми, изкупуващи отработените химикали и издаващи бележки за това. Няма да спечелиш големи пари, ако не бъркам литър фиксаж се купува към левче, но се издава документ за рециклиране...
Иначе има Органи, дето правят проверка на каналните води и може да се окаже скъпа глобата на фотолабораторията...

Автор: imitev   
Дата:   22-08-12 22:37

Охо - 20 кила фиксаж са пеесе кинта от моята проявителна на експонатора...

Дата:   22-08-12 22:47

Ако изкупуваш рентгенови филми (промишлени, не медицински), фиксаж и сребро от горени филми или имаш връзки с фирми, дето го правят - пиши на лични...

Дата:   23-08-12 10:09

Пробвах с гугъла излизат само неща от рода на - не пипай щепсела с мокри ръце и не инсталирай уреда до нафтова печка.
Копирите са два, цветен и чб, цветния е 4 тонера и куп барабани фюзери контейнер за отпадъчен тонер и тн. Има инфо на енглиш и дойч за съхранение и изхвърляне на тонерите а не за безопасна работа с машините. Същата работа и за принтерите [smile]

Автор: asahi   
Дата:   23-08-12 10:12

Горски, бегаш от късмета си.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.