Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за избор на лаптоп
Автор: biser_todorov   
Дата:   04-08-12 09:01

Здравейте,
Имам дилема при избора на преносима машина. Ситуацията е следната: вчера ми изгърмя дъното на компа. Досега бях с настолен комп. И мисля да минавам на нещо преносимо. Компа ми трябва най-вече за смятане на статика и земетръс на метални и стоманобетонни конструкции, както и за чертане (т.е. програми като SAP2000, Tower6, AutoCAD 2013;2009, MS Office, Adobe Pro Extended, Viewcompanion Premium). Това е за работа, допълнително слушам музика и за някоя програма за редактиране на снимки като AcdSee Pro 4, Photomatix 3, Nik :)
Спрял съм се на два модела на Dell:
1. http://www.stealtech.org/laptopi/Лаптоп_DELL_Vostro_3750_id29528/
2. http://www.laptopzona.com/Dell-Inspiron-7720-5397063252145-i7-3610QM

Като цяло изискванията са ми:
- 17.3" монитор с матово покритие (да става за чертане без да има отблясъци)
- отделна видеокарта 1GB или 2GB
- 4-ядрен процесор Intel I7 (2-ро или 3-то поколение) - да става при натоварване при смятане на 3Д-модели на земетръс, примерно с около 20-40000 крайни елемента
- Харда да е минимум 750GB - мястото никога не е излишно
- RAM - да са 2 слота, като за начало примерно 2х4GB на 1333MHz или 1600MHz - отново при чертане или смятане на статика или земетръс да става по-бързо (да не бавят програмите)
- да има записващо DVD
Това са като общи изисквания. Ако се сетите за някой подобен модел на тези двата, на които съм се спрял или имате други идеи и лични наблюдения от някой друг модел, моля препоръчайте го.

За сравнение, досегашния ми настолен комп беше нещо отчайващо:
AMD Duron 1.6GHz; RAM 2x1GB на 400MHz; Дъното някакво измислено Asrock; Видеокарта ATI Radeon 9250 (128MB); Хардовете единия 80GB, другия 160GB IDE.

Та да попитам и друго: С каква външна кутия мога да си изтегля информацията от старите хардове (главно ми трябват проектирани досега обекти и снимките ми)? Хардовете са IDE, може би нещо което да поддържа IDE, а от другата страна да е на usb...

Благодаря Ви [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за избор на лаптоп
Дата:   04-08-12 09:10

П.П. Сега пиша от компа на приятелката.

Автор: harvester_vn   
Дата:   04-08-12 09:23

Принципно, за такава работа ти трябва Precision M (ако ще е Dell).
Де факто, след като не визуализираш, почти всичко ще ти върши работа.

Точенето на информация става най-лесно през мрежата.

Публикацията е редактирана (04-08-12 09:24)

Дата:   04-08-12 09:24

Не е задължително да е Dell, може и от други марки ако имат модели със сходни параметри.

Автор: harvester_vn   
Дата:   04-08-12 09:36

Ами то с подобни параметри могат да се намерят много модели. Аз лично съм фен на Dell, така че бих останал на тази марка. Занимавам се с подобни неща, но разчитам на стационарни работни станции с по два ксеона. За мен вършенето на подобна работа с лаптоп е малко куцо, а и 17 инча според мен не се брои за мобилен компютър :)

Дата:   04-08-12 10:13

Сега видях и този модел на Asus. Не знам какво Ви е мнението за Asus като марка...
http://www.laptopzona.com/ASUS-N76VZ-V2G-T1033D-16GB-i7-3610QM

Автор: baraba   
Дата:   04-08-12 10:25

за точенето на инфо от хдд в магазините на конрад има едни кабелчета всичко в едно цената е 15лв

Автор: chipsy   
Дата:   04-08-12 10:25

Бих предпочел Делл пред Асус винаги, главно заради факта, че 5 годишното ми Делл Студио още работи безотказно след 17 изпускания [smilie5]
Също не ми харесва и дизайна но тоя Асус - един е лаптопа с този дизайн, всички други имитации [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Иначе с тези конфигурации няма къде да сбъркаш, само бих ги видял на живо как са екраните им.

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   04-08-12 10:45

По принцип мразя подобни включвания, но за тия задачи, които си описал бих избрал отново настолна система. Лаптопа по идея беше замислен за хора, на които им трябва - информация, система, софтуер на някакво трето място, т.е. просто работата им изисква движение и нещо под ръка. От няколко огдини се натресе маркетинговата тенденция да превръщат лаптопа от допълнителна в основна система, само заради куп други технологични шитни, повече подходящи за тийн сегмента, отколкото по принцип за всеки потребител. Та ако искаш помисли си и вариант настолна система, ако не друго поне екрана е фактор като размер.

Автор: ovcharcheto_kalitko   
Дата:   04-08-12 10:53

Ами гледай модела и го търси, но не в лаптоп зона.Леко некоректни са. Шреди време бях избрал модел, звъннах по телефона, да попитам има ли наличност. Отговориха ми, че има. Отидох, оказа се, че няма. Попитах, защо са казали, че има, когаъо няма? Ми какво толкова, е имали толкова много модели, че все съм щял да си харесам нещо. Казах им, че да сиготмо ще си харесам, ако не намеря този модел, но със сигурност няма да е от тях. Стийлтех са коректни, доста съм пазарувал от тях, ако съм си дал поръчката онлайн, и нямат ми се обаждат, а ако съм питал по телефон, приемат запитването, обаждат се да кажат има или няма, ако има, зашазват ти нещата, до когато кажеш, че е отидеш да си ги вземеш.

Автор: analgina   
Дата:   04-08-12 11:20

С физичската подготовка как си? 17" изисква добро ниво, за да го разнасяш.[smilie5]

Автор: imitev   
Дата:   04-08-12 11:43

Тези лаптопи не се разнасят. Обикновено стоят на бюро като настолни компютри, но може да ги вземеш като отиваш на "почивка" за да поработиш...

Автор: jingov   
Дата:   04-08-12 12:02

http://laptop.bg/laptops-dell-XPS_L702x-dell_xps_l702x_DELL01112
Аз лично се насочих към този ДЕЛЛ

Дата:   04-08-12 12:14

ovcharcheto_kalitko, Благодаря ти за инфото относно лаптоп зона. Аз също съм пазарувал от Стилтех, препоръчвал съм го на много приятели, и Стилтех винаги са били коректни. И отново от тях ще пазарувам, просто конкретния модел не го намерих в техния сайт. Ще отида там на място и ще питам за този модел.
analgina, горе-долу уж съм добре с физическата подготовка [smile]. Макар че преди около 2 седмици в пирин доста се озорих от хижа Безбог до заслона на Тевно езеро с раница 12-13кг. Иначе за около 4-5кг. лаптоп плюс кабели, мишка, нещо друго като аксесоари няма да е проблем да го нося [smile]
Мисля, че Asus ще отпадне като вариант, и поради по-малката гаранция - 2год. срещу 3год. за Dell. Чуденето пада кой от двата модела на Dell да избера, втория и по-добър модел го няма в Стилтех.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.