Автор: elrisha
Дата: 20-07-12 22:20
Днес за пореден път се убедих, че българинът наистина е "кофти материал"!- в най-голямата горещина към 14 ч. дочух писукане от съседният двор.Първоначално помислих,че е котката на комшийката,но писъците ставаха все по-напористи. Отидох да погледна и какво да видя - бял сезалов чувал и нещо вътре мърда. Много не се замислих и прескочих оградата,понеже дворът е изоставен и грабнах чувала. Отварям,а ...вътре полусварено малко котенце,с облещени очички и изплезен език!!! Направо ми прималя! Извадих котето и го облях с хладка водичка,сипах му на езичето няколко капки,сложих стара тениска в една клетка и го оставих на сянка. Котето се свести,поспа доста,а преди малко му дадох в паничка хляб с вода и сухо мляко. Направих му играчка с една шишарка и то,милото, намери сили и да поиграе. Много е слабичко,но няма наранявания. Харесва му да се гушка и много мърка. Запознах го с патиците и кучето, но моя голям хубостник не трае котки и като пусна мъничето на тревата - много го лае. Това е причината и да не мога да задържа котенцето..просто Кхан ще му види сметката...та...търсиме си дом :(
Мисля,че е женско. На цвят е бяло с риjаво,предполагам е около месец..нямам опит с котки и не мога да съм на 100% сигурна..може и да е по-малко.
|
|