Автор: ценослав
Дата: 24-07-12 13:16
Преди известно време една форумка в някаква тема се помайтапи с името ми. Тъй като тук сме приятели и е хубаво да се опознаем, Ви предлагам част от ЛС. Тя е свестен човек, макар че отдавна не пише във форума и ми липсва. Наистина ще бъда щастлив, ако тя се появи отново, защото съм сигурен, че и на Вас ви лепсва. Мани другото, ми се оказахме и земляци по бащини линии.
"Само да ти изясня. Ценослав е истинското ми име и не се представям с други прозвища, защото не се срамувам от името си. В близката 1958 г. през месец юли в гр. Разград една жена на 18 години от Видинско ражда момче. Мъжът й също от видинско, офицер от БНА е изпратен с бойния полк на южната граница /конфликта Турция-Ирак/. САЩ питата Турция защо не атакува и те им отговарят, че на Бългърската граница са "подрени" от БГ армия - "Варшавския доковор". Жените на офицерите не са имали никаква връзка с мажете си. Майка ми искала да ме кръсти на свекъра си ЦАНО - Цанослав, но туркинята - акушерка в Разград записала Ценослав. Баща ми знаел, че през Юли трябва да му се роди дета, но какво? В края на септември, от полка помолили жените на военните да им изпратят зимните бойни униформи, като ги занесат в ДНА-то. Нямали право и на лична кореспонденция. Тогава в джоба на шинела майка ми пуснала бележка "Имаш син". Това е душо".
Публикацията е редактирана (24-07-12 13:23)
|
|