Автор: ejko
Дата: 21-07-12 08:53
pif, аз не ги сравнявам, има изпълнители, които пеят, за да не бъдат сравнявани. Соко я давам като пример за кич в инди музиката.
А това със стъпването по малките пръсти аз не го разбирам... То и Peter Seeger не може да и стъпи на Адел на малкия пръст , но за фолк музиката той е един от най-големите..., без него Боб Дълън я беше решил да запише нещо, я не..., а можеше хич и да не се занимава с музика.
Въобще има цяло движение в музиката, наследници на Bob Dylan, Malvina Reynolds и т.н., които настояват, че не им трябват звукозаписни компании и не е нужно да къртиш с глас. Достатъчно е китара, умение да измислиш песен и любов към музиката. Както и не са нужни 50 хиляди, достатъчни са и 5 души в кафене, за да стане магията... Защото тя магията не е в хората които стоят зад бранда Адел и професионалистите в рекламните отдели, а в музиката.
А музиката не е просто изпълнение на песен, като изпълнители от типа на Селин Дион или предавания като Music Idol...
Ето на този в Мюзик айдъл кавър няма да му направят
Adam Green - Breaking Locks , това значи ли че не може да стъпи на малкия пръст на някого...
То и на Velvet Underground няма да направят кавър, но не е като да не могат да стъпят на малкия пръст на Adel... Което ме подсеща:
The Velvet Underground - After Hours ...
Разбира се ти имаш 100% право да не харесваш Velvet Underground, не бих ти го отнел за нищо на света..., да не си помислиш, че те насилвам да мислиш по определен начин. Само си чешем езиците...
Публикацията е редактирана (21-07-12 08:57)
|
|