Автор: yanee
Дата: 14-07-12 02:01
всичко е (без)крайно индивидуално: зависи кой си; как се отнасяш към нещата, които те касаят и хората с които общуваш; колко високо е чувството ти за себеуважение и какви цели стоят пред теб; мирогледът и желанието да се развиваш са също определящи как ще бъдеш приет и възприет от местните
показвам респект към хората, но не позволявам никой да се ебава с мен; отстоявам правата си, но не се бъркам в чуждите работи; дискретен съм, но не ближа ничий задник; чувството ми за хумор позволява хората да си правят шеги с мен, но в допустими граници и с приличен тон - няма лошо да се посмеем заедно за моя сметка ... какъвто съм бил в България, същия съм и тук
моето впечатление за белгийците е, че са дружелбни, но същевременно адски предпазливи, такава им е народопсихологията, а тя има закономерна връзка с тяхната история ... по принцип те са "затворени" хора - малко хора влизат в къщите им, често можеш да видиш как съседката стои на вратата и си приказва с домакинята, която "не се сеща" да я покани у дома да изпият заедно по кафе ... иначе обичат да се веселят и повсеместно се организират фестивали - музикални, арт, кулинарни, правят се купони по квартали, парковете са пълни с деца и родители ...
макар да има и келеши (рядко попадам на такива), не бих се оплакал от белгийците и отношението което съм получавал ... много от тях са ми помагали и все още го правят с удоволствие и разбиране, че съм чужденец и не ми е лесно, щото и на тях не им е лесно ... животът навсякъде е труден и предизвикателен, имаш слън4еви, но и дъждовни дни
ако видят, че си работлив, честен, добронамерен, отзивчив, може да се рязчита на теб и се развиваш, ще го оценят и ще получиш заслужено уважение, за усилията които полагаш ... ще те приемат, защото хората ценят тези добродетели и за тях не е важно от коя дупка си изпълзял ... на всеки му е приятно да бъде приятел с човек който се е доказал ... боклуците, тези дето все се скатават, "сучат" от социалните придобивки и за всичко другите са им виновни, никой не ги обича
това че съм вежлив, усмихнат, щедър и винаги готов да помогна адски много ми помага в комуникацията и социализацията тук ... да, трудно се създават истински дълбоки приятелства, но пък аз самият съм доста "свободен елемент" по отношение на общуване и не бих искал да се затварям в един тесен кръг от познанства ... та, така в общи линии стоят за мен нещата по тази тема
|
|