Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 На Калотина всичко е ОК
Автор: boni   
Дата:   16-07-12 01:04

Връщам се сега от едно турне - Австрия, Швейцария, Италия и след като минах сръбската проверка, на нашата граница пред колата ми се клати един леко пиян митничар, който ми чука по капака и вика "Аре бе, давай"
И аз дадох в тъмното напред.
В първия момент много се ядосах и се заприказвахме с компанията в колата как това е безобразие и тоя е за скрита камера и т.н.
Във втория момент обаче си викам - защо се ядосваш бе? Това "Аре бе давай" да не е по-лошо от :
- любезното дране по австрийската А1, въпреки че имаш и винетка?
- любезното цакане в Швейцария за годишна винетка, защото други няма + любезното обяснение, че се плаща само кеш и курса за рестото е леко странен
- любезната циганията в Швейцария, където ти вземат 84 франка за два дни паркинг без да те предупредят въобще, че не е включен в цената на и без друго скъпия, но не особено читав хотел?
- любезното, но свирепо цакане по италианските магистрали
- любезните шмекерлъци на венецианците, които въртят табелата "Към Венеция" на паркинга в Трокенто, която по принцип сочи към бързото влакче за 1 евро, а след завъртането започва да сочи към корабчетата за 7 евро на човек?
...и цял куп други "европейски" любезни тарикатлъци....

Сетихме се за всичко това и ни стана мило и драго за нашето безплатно "Аре бе, давай"

Отговори на това съобщение
 Re: На Калотина всичко е ОК
Автор: rorus   
Дата:   16-07-12 01:09

Бони,

Добре дошъл!
От родината по-хубаво няма:)

А на морето (нашето) колко е хубаво...

Автор: tonal   
Дата:   16-07-12 01:10

ехх едно време нашите на Калотина ме усукваха като агнешки черва на кокореч шиш и ме плашеха с кво ли не. Проблемът беше на сръбско , обаче сръбският митничар ме посрещна със: " - Що си се стреснал брато , нема да те бесим И ми решиха проблема за 30 минути. А после нашите ме въртяха на шиш 5 дни без прекъсване. [smilie5] Та зависи. А с руснаците се дебнехме 20 дни [smilie5] [beer] [beer] Ама пък колко водка изпихме, и какви хора открих [beer] [beer] [smilie5].

Автор: Стоев   
Дата:   16-07-12 01:18

Автор: boni
Дата: 16-07-12 01:04

Връщам се сега от едно турне ...

Ако не е тайна - какво турне? [smilie7]

Дата:   16-07-12 01:23

Снимачно бе Стоев:)
Комерсиални поръчки в Австрия и Швейцария и за кеф по страничните улички на Венеция:)
Лягам сега, че съм минал 1300км днес.

Публикацията е редактирана (16-07-12 01:27)

Автор: tonal   
Дата:   16-07-12 01:27

Дебелоочието и алчността не са български патент,
по-скоро тук подражават некадърно на онези дето
режат главата с финес и даже се извиняват за неудобството.
[smilie5]

Автор: Jim__Beam   
Дата:   16-07-12 01:32

.. Родната корупция е като бебе пеленаче в сравнение с американската и европейската ..... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

... чудя се .... да се радвам ли на това .... [smilie8] [smilie8] [smilie8]

Дата:   16-07-12 01:50

Не бях чувал досега за хотел с платен паркинг... Явно е някаква новост. Миналото лято в центъра на Варна хотелчето нямаше собствени паркоместа, но с повечко обиколки се намираше де да вкарам "баничарката", в радиус до 50метра... Безплатно.

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   16-07-12 01:54

Стоев написа:

> Не бях чувал досега за хотел с
> платен паркинг... Явно е някаква
> новост. Миналото лято в центъра на
> Варна хотелчето нямаше собствени
> паркоместа, но с повечко обиколки
> се намираше де да вкарам
> "баничарката", в радиус до 50метра...
> Безплатно.
>

Дишай спокойно, това е в Швейцария[smilie5]
Макар че, ние така или иначе сме се засилили да сме "Швейцария на Балканите", що да не почерпим от тоя светъл европейски опит.[smilie5]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   16-07-12 02:00

и пари взимат, и пътищата им кофти...[smilie23]
Бат Бойко кви яки магистрали напрай [smilie24]
и са без пари [smilie24]

Дата:   16-07-12 02:09

Бат Бойко кви яки магистрали напрай [smilie24]
и са без пари [smilie24]

Да бе, без пари....само с мерака на фирмите строители направени....

Дата:   16-07-12 02:16

...май скоро не си минавал по "Хемус", да видиш в какво състояние е....на повечето преХебани участъци от магистрала има табели за ограничение на скоростта, ама не навсякъде... същото и на "Тракия" от разклона за Септември до този за Пазарджик - ако пиеш кафе в движение - трябва да караш само в най-лявото платно....[smilie8]

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   16-07-12 02:16

kaiser.soze

Споко бе. Запази си силите за утре.[smilie5]
Насекъде е "братчетата на Гаврош" и life версии на Дикенс.
И много скъпо баце.
Ама то затва са на тоя хал, щот са пустиняци.

А тук, аутобани като на Кейп Канавъръл пистите, че и по-добри.
Влаковете не стрела, ами супер-турбо-мега стрела с нитро окачване[smilie21]
Меда и маслото се редуват да ги изсипват по улиците. Е, утре например мед, това от сайта на столична община. Ма може да ги скастрим да сипят малко зехтин, да не се стискат. Ся, че 2 месеца нема да има вода в жека Лозенец, това са дреболии.[smilie18]

Та споко утре ще стане забавно. Темата има бъдеше[smilie5] [smilie21]

[beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   16-07-12 02:29

цопи/пасте от мейла с дата 13.7.2012 г. 15:56 ч.:
2012-09-01

Обновяване на жилища

Информация за обновяване на жилища

Кандидатстването стартира от 02 юли 2012 г.

Проектът обхваща 36 градски центрове и е с продължителност три години (2012-2015 г.). Общият размер на безвъзмездната финансова помощ възлиза на 50 млн. лв. Конкретен бенефициент е дирекция „Жилищна политика” в Министерство на регионалното развитие и благоустройството.
Финансова помощ за изпълнение на мерки за енергийна ефективност ще получават Сдружения на собственици, регистрирани по реда на Закона за управление на етажната собственост в съответната общинска администрация и в регистър БУЛСТАТ.
За всяка одобрена сграда собствениците ще получат финансова помощ до 50% от стойността на бюджета за обновяване на съответната сграда. От оперативната програма ще се покрият изцяло разходите за обследване за установяване на техническите характеристики на сградата, включително изготвяне на технически паспорт и обследване за енергийна ефективност, както и разходите за проектните мениджъри.
Във връзка с реализирането на проекта Фонд за жилищно обновяване ще подпомага процеса по обновяване чрез предоставяне на заеми/банкови гаранции. Неговата цел е да подпомогне сдруженията на собствениците или отделните собственици на самостоятелни обекти в многофамилни жилищни сгради да осигурят техния дял от 50% от бюджета за обновяване на съответната сграда/блок секция.
Положително ще бъдат оценени всички сгради, отговарящи на критериите за допустимост, и ще получат одобрение за получаване на финансова помощ и изпълнение на обновяване за енергийна ефективност по реда на заявяване и до изчерпване на наличния публичен финансов ресурс.

За информация:
Министерство на регионалното развитие и благоустройството
ул. Св. Св. Кирил и Методий 17-19, 1202 София
Тел: 02 9405 415 02 9405 417
Електронна поща: eeproject@mrrb.government.bg
www.mrrb.government.bg

Всеки вторник и четвъртък от 10:00 до 14:00 ч. в сградата на Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще се провеждат информационни срещи с бенефициенти относно проект „Енергийно обновяване на българските домове”. Срещите ще протичат под формата на дискусия с представители на дирекция „Жилищна политика”, като целта е да се разяснят актуалните въпроси и стъпки във връзка с предстоящото кандидатстване от страна на собствениците за обновяване за енергийна ефективност на сгради. За да участвате в информационна среща е необходимо да заявка за участие и да я изпратите на електронна поща: eeproject@mrrb.government.bg.

Допълнителна информация и указания за кандидатстване, може да видите тук.

Автор: diandimov   
Дата:   16-07-12 04:04

Значи европейските циганийки още ги правят...

Трудно се става човек.

Дата:   16-07-12 08:50

Автор: kaiser.soze
Дата: 16-07-12 02:00

и пари взимат, и пътищата им кофти...

Да, кофти са, особено за тея пари.
Австрийските са тесни и кърпени. Общо взето неравни. На доста места въобще не е препоръчително да се кара над 100.
В някои швейцарски тунели може да ти изпадат пломбите.
Един 17км тунел беше с повредена вентилация. Добре, че имаме климатик, защото в средата на тунела температурата скочи над 40 градуса. Ако някой минава без климатик може да си пукне вътре.
При условие, че всеки преминаващ плаща пълна годишна винетка - да ме извиняват... Изобщо в Швейцария си е цигания и тарикатлъци на дребно в доста отношения.
Италианската магистрала през Милано до Венеция е супер. Широка и равна. От Венеция до Триесте е зле.

Към Германия нямам забележки - минах от Австрия към Швейцария през Мюнхен. Всичко си е ОК и то без да има каквито и да е такси:)

Автор: ivodam   
Дата:   16-07-12 09:19

Бони, за какво точно са те драли на магистрала в Австрия, щом си имал винетка? [smilie8]

[smilie7]

Дата:   16-07-12 09:32

Плаща се за някои тунели и за някои магистрали допълнително, освен винетката.

- магистрала Бренер 8,50 евро
- магистрала Тауерн 10,00 евро
- Албергтунел 8,50 евро
- тунел Фелбргтауерн 10,00 евро
- тунел Гросглокнер 26,00евро
- тунел Караванкен 6,00евро

Автор: Todd   
Дата:   16-07-12 09:46

Без пари беше само през комунизма .... и жените бяха без пари !!!

Сега плащайте ....

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   16-07-12 09:58

boni: Доколкото разбрах, и тука е такава тенденцията - този път например, скоростния, дето ше го правят от Русе към вашия край, ще се плаща отделно, независимо от винетката.

[smilie7]

Дата:   16-07-12 10:04

Стоев:

Не бях чувал досега за хотел с платен паркинг...

С каката ще ходим до Италия, близо до Венеция към края на август, на страницата на хотела, където резервирахме, си пише - паркингът е платен. Има и информация, че наблизо имало безплатен паркинг, обаче нямало гаранция, че ще има свободни места. [smilie18]

[smilie7]

Дата:   16-07-12 10:08

Абе не е толкова въпроса в парите.
Не може да отивам в хотел в Базел за 105 евро на нощ и като питам за паркинга, любезно да ми приберат колата без предупреждение, че се плаща отгоре, а след два дни още по-любезно да ми тръснат сметка от 84 франка (около 70 евра)
Това, дето продават китайски кецове от 5 лв за 100 франка в магазините си е техен бизнес, както и да е:)
За шмекериите на италианците хич няма да отварям дума, там е цирк[smilie18]

Дата:   16-07-12 10:11

Иво, в Местрино до Венеция, хотел La Logia - http://www.hotellaloggia.it/, паркингът е безплатен и хотелът е екстра.
С влакчето от Местрино си за 4 евро и 30мин във Венеция. Ако ходиш с колата до Венеция, паркингът е 3евро/30мин , ако си за целия ден е 21 евро.

Публикацията е редактирана (16-07-12 10:15)

Дата:   16-07-12 10:14

Бони: О не, хващаме си Уизеъра до Тревизо, изобщо не ми се разправя с коли и паркинги. До Венеция ще ходим с корабче, доколкото разбрах.

[smilie7]

Дата:   16-07-12 10:17

Да, перфектно, така разбрах, защото ти написа за паркинг.
Иначе с wizz е най-добре, аз нямаше как, защото имах работа другаде и навръщане само минах за 2 дни от там.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.