Автор: boni
Дата: 16-07-12 01:04
Връщам се сега от едно турне - Австрия, Швейцария, Италия и след като минах сръбската проверка, на нашата граница пред колата ми се клати един леко пиян митничар, който ми чука по капака и вика "Аре бе, давай"
И аз дадох в тъмното напред.
В първия момент много се ядосах и се заприказвахме с компанията в колата как това е безобразие и тоя е за скрита камера и т.н.
Във втория момент обаче си викам - защо се ядосваш бе? Това "Аре бе давай" да не е по-лошо от :
- любезното дране по австрийската А1, въпреки че имаш и винетка?
- любезното цакане в Швейцария за годишна винетка, защото други няма + любезното обяснение, че се плаща само кеш и курса за рестото е леко странен
- любезната циганията в Швейцария, където ти вземат 84 франка за два дни паркинг без да те предупредят въобще, че не е включен в цената на и без друго скъпия, но не особено читав хотел?
- любезното, но свирепо цакане по италианските магистрали
- любезните шмекерлъци на венецианците, които въртят табелата "Към Венеция" на паркинга в Трокенто, която по принцип сочи към бързото влакче за 1 евро, а след завъртането започва да сочи към корабчетата за 7 евро на човек?
...и цял куп други "европейски" любезни тарикатлъци....
Сетихме се за всичко това и ни стана мило и драго за нашето безплатно "Аре бе, давай"
|
|