Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 съвпаденията
Автор: onakava   
Дата:   07-07-12 10:40

Вярвате ли в съвпаденията? Случвало ли ви се е някаква брутална случайност да ви обърне живота ей така, тотално наопаки, или пък просто да ви накара да се замислите по-дълбоко от обикновеното?

Темата ми е подтикната от моята снимка на първа - след нам си колко години, за първи път е на първа моя снимка - манекена, който ми краси гардеробната, облечен в черна рокля и шапка с воалетка.
В четвъртък ме оперираха от тумор в носа (да, имало било и тумори в носа, за моя изненада) - не казах нищо на нашите, пък и баба ми нещо не беше добре и реших да кажа само брат ми (той умee да си държи езика зад зъбите), за да не се притеснява баба ми най-вече...докато съм била под упойка, тя е влязла в кома - аз излязох от упойка, а тя почина. Странна работа - не можах да се нарева като хората - толкова ме болеше раната. Отиде си човека, дето ме отгледа, пък не можах да си поплача даже - отиде си какво живя - тихо, да не притеснява никой, когато другите са заети с други неща и най-вече, когато не могат да плачат :)

Днес на първа, след четиригодишна регистрация, за първи път се кипри моя снимка - шапката с воалетка ми е скъп подарък от баба ми, който тя от своя страна е наследила от майка си. Направих снимката, за да увековеча шапката, ама понеже съм срамежлива, ползвах манекена за модел :)

Благодаря на админите от сърце - случайно ли са я избрали, не знам :)

Темата не е за съболезнования, нито за съвети, нито за онлaйн подкрепа, а за случайностите, съдбата и тия неща, дето нямат логично обяснение и отиват в графата "съвпадения"...

Разкажете ваши преживявания, да се поразсeeм малко :)

Отговори на това съобщение
 Re: съвпаденията
Автор: ценослав   
Дата:   07-07-12 10:51

Такъв е живота. Човек ако постояно се замисля, винаги ще открива съвпадения. Ето днес дъщеря ми има рожден ден. Подарих и тази сутрин бомбониера, ЧРД и тъй на татък. После "запалих" колелото и отидох до пазара да купя два карамфила, щото пък в 12 часа ше "изпратя" бай Тонко - с него заедно построихме /ма в истинския смисъл на думата/ кооперацията в която живеем. Той предпочете да си иде на село да не притеснява децата си и сега с колелото трябва да въртя в тоя пек до там. Ма човека го заслужава.

Автор: bborissov   
Дата:   07-07-12 10:52

Накара ме да се замисля....
А снимката си заслужава първата определено!![smilie24] [smilie24]

Автор: CyberGene   
Дата:   07-07-12 10:52

Заради някои особено "умни" промени по дизайна на форума от доста време влизам директно по форумите и не съм гледал първите страници, но честито все пак, сега ще я видя.

Иначе за съвпаденията - понякога си мисля, че целият ми живот е едно голямо (съв)падение и стечение на обстоятелства [smilie5]

Автор: Todd   
Дата:   07-07-12 10:54

Живота е странно нещо .... ако започнеш да се вторачваш много разбираш че това което и ти си мислил и планувал или искаш няма никакво значение .

[smilie5]

Автор: carl_cox   
Дата:   07-07-12 12:07

Аз не вярвам в съвпаденията и случайностите.

onakava - подобно нещо се случи в моето семейство - баба ми почина, а много малко след това сестра ми роди чудесно бебе :)

към онзи момент и в моята глава прелитаха мисли като твоите-има ли съвпадения в живота, защо така странно съдбата взе и даде едновременно и тн и тн

споделям мението на Todd, че природата и съдбата си имат своя висша логика и закономерности, и ние хората може би сме твърде малки за да ги възприемем с лекота, и разбиране, с оглед на вроденото желание да имаме повече от това, което ни прави щастливи...

или иначе казано, кръговрата/баланса в събитията около всеки един от нас е факт и той напомня за себе си често неочаквано, непланирано - и не става въпрос само за живота и смърта, но и за всички хубави и лошите мигове в живота.

за хората остава само да имат търпението да изчакат позитивните моменти и им се наслаждават, без да е задължително да разбират сложната цикличност между редуващите се щастливи и не толкова, събития...

[beer]

Автор: exo99   
Дата:   07-07-12 12:29

Животът е низ от съвпадения и случайности.

[beer]

Автор: stzz   
Дата:   07-07-12 12:52

Амиии, аз съм се отказал да търся обяснения, да анализирам.....просто съм приел, да не считам благополучието за награда, а трудностите за наказание.
[smitten] [thankyou] [smitten]

Дата:   07-07-12 13:23

Добре де, низ, низ, ама няма много примери :)

Да добавя още две полу-случайности - синът ми трябваше да се роди на 8.12 - датата, в която почина баща ми. Направо тръпки ме побиха, като ми казаха. Но пък бях убедена, че не е това денят...така и стана - роди се на 5.12. Брат ми пък трябваше да се роди на 31.10 като мен, но мама го преноси с 12 дни - иначе щяхме да сме с точно 10 години разлика :)

stzz написа:

.....просто
> съм приел, да не считам
> благополучието за награда, а
> трудностите за наказание.
> [smitten] [thankyou] [smitten]

Хм, интересно...защо трудностите да, пък хубавите неща - не? Ако съм те разбрала правилно, де...

Тодд, Карл - аз си мисля, че сами си правим съдбата, тъчем я с мислите си. Да, от време на време ни изненадва, и ни напомня за себе си, но като цяло ни оставя сами да си я определяме. Ако тялото ни е това, което ядем, защо съдбата да не ни е това, което си мислим, за което мечтаем, и от което се страхуваме?

ПД. затова за вски случай, много внимавам какво си пожелавам.

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   07-07-12 14:49

Примери да искаш за мистиката на живота[smilie7]
Пет години, откакто дядо ми почина. Това е човекът, който ме научи на важни неща, за който нямаше "не", "не мога", "няма". Преминал през какви ли не простотии - война, две мъртви деца, царизъм, социализъм, демократизъм. На погребението му се събрахме всички, може би за последен път, просто след това се случиха още дивотии. Тогава като "най-голям", "най-обичан" и още няколко "най-" поех кръста и водих шествието до парцела. След толкова години, ми се струва, че това е някаква божествена шега или перверзна метафора. В смисъла, че някак си поех неговия кръст, неговата роля. Постепенно се превърнах в човека който трябва да знае, да има или да търси отговорите, да движи чуждите проблеми. Не мисля, че се справям, или поне не се справям така, както той би се справил.

Автор: doofy   
Дата:   07-07-12 15:01

Не знам какво е...Бог ли,Съдба ли,Вселенски ред ли..Но нещо има някъде там.Поне така си мисля...просто лично мнение.[smile]

Автор: ivodam   
Дата:   07-07-12 15:20

onakava:

Моите най-искрени съболезнования, иначе относно съвпаденията - виж теорията на д-р Юнг относно така наречените синхронизации.

[smilie7]

Автор: rumiana   
Дата:   07-07-12 15:25

Публикацията е редактирана (07-07-12 19:40)

Автор: asahi   
Дата:   07-07-12 15:46

Без поздрави, съчувствия и съболезнования.

Какво означава да вярваш във съвпадения? Те са математически обусловани и се случват. Ако вземеш 366 човека поне двама ще са родени в един и същи ден на годината. Съвпадения си се случват - някои щастливи, други нещастни, в повечето случаи и незабелязани. Виж, ако има причинно-следствени връзки значи не е съвпадения.

Да вярваш означава да можеш да разчиташ на съвпадения. Ако искам да килна съседа и метна случайно саксията през терасата без да гледам дали ще го уцеля? Мога ли да разчитам на това? Да вярвам в това е неблагоразумно. По-добре лично да го тресна със саксията.

Защо не говорим за случайност?

Автор: Myth   
Дата:   07-07-12 15:54

Имам много странни "съвпадения" в живота си, но тъй като спомена за отиващи си и раждащи се хора, чичо, татко и дядо ми си отидоха на ЕДНА И СЪЩА ДАТА през две години, баба си отиде отново на същата дата, но не след две години а след малко повече. Е на това му викам съвпадение.

За да съм напълно откровен не съм на 100% сигурен за баба само.

Публикацията е редактирана (07-07-12 15:54)

Автор: tonitka   
Дата:   07-07-12 16:35

onakava, и на мен ми се случват разни странни неща, но май не бих ги нарекла съвпадения. Разбирам те! Преди почти 2 години беше последната ми най-ярка случка. Баща ми беше болен от рак, но видът му беше добре, не на легло. Един неделен ден сестра ми се беше върнала от София и решихме да излезем тримата с татко на разходка и да пием кафе. За изненада майка ми, с която са разведени повече от 30 години каза, че го е сънувала и иска да дойде с нас да се видят. Така и направихме, пихме кафе, смяхме се, направихме си и снимки четиримата. Татко беше видимо много щастлив. Понеже рождения ми ден беше след десетина дни му казах, че искам да го взема у дома за празника ми, а той ми отговори: -Разбира се, че ще съм с теб и рождения ти ден ще е незабравим! На 2 ноември си легнах и започнах да бърборя на съпруга ми какво мисля да правя за рождения си ден /4 ноември/, а той ми рече да заспивам, като дойде 4-ти каквото трябва да правя, ще го направя. Сутринта на 3-ти татко почина. На четвърти, рождения ми ден, вярно баща ми беше с мен, само че аз го погребвах и рождения ми ден беше незабравим!
Вярвам, че такива неща ни се случват не случайно!

Автор: tricky8600   
Дата:   07-07-12 16:57

Ей, какво направихте с темата. Тръпки ме побиха.

Автор: chill   
Дата:   07-07-12 17:21

На днешната дата през 2006 година почива Сид Барет.

Съвпадение?

Автор: CyberGene   
Дата:   07-07-12 17:28

А на днешната дата през 1860 е роден Густав Малер [smilie10]

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   07-07-12 17:34

tonitka

Човешкия мозък е мистерия, напук на феновете на съвременната наука, които ще ти твърдят, че тя е Бог, знае всичко и може всичко, плюс сухата и никаква статистика на асахи. За същия човек, който споменах по-горе. Оперираха го от рак на простата, три пъти, почина след третата операция. Крихме от него, колко сме успяли, съмнявам се, въобще не беше тъпо парче и много добре знаеше къде лежи. Преди последната операция стареца обиколи Витоша (планината), мина по всички пътеки където ме е водил, направи го сам. Наречи го предчувствие. Мен ме хвана яд, че само за тази операция, не минах да го видя предварително. Преди да си отиде, майка ми, вуйчо ми и баба ми сънуват идентични сънища. Сънуват починалия брат. Едното от децата преди тях се ражда мъртво, другото си отива на годинка и нещо. Сънуват го него. Майка ми и баба ми бяха на 5 километра една от друга, това иди дойди, но да ти се обади човек от Франция и да пита какво става...
Пет пари не давам дали някой ще ми повярва, и не ми дреме дали ще ми повярва някой. Напук на войнствените атеисти, които имат строго математическо мислене и украсяват нещата в черно и бяло, за по-лесно, дефинирайки Бог, като БПЦ, "Отче наш..." и пр., аз не съм убеден, че дори през 2012 знаем един микрон от това какви сме, какво можем, какви са законите на физиката и какво знаем за Вселената.
Вероятно на много хора ще съм смешен, но на мен не ми пука мнооого отдавна от хорската реакция по принцип[smilie5]
[smilie7] [smilie21]

Дата:   07-07-12 18:05

chill написа:

> На днешната дата през 2006 година
> почива Сид Барет.
>
> Съвпадение?

С кое?

Автор: chill   
Дата:   07-07-12 18:07

С това, че точно днес публикуват твоя снимка на първа страница и пускаш тема, в която всички почват да приказват за починали хора.

Автор: tonitka   
Дата:   07-07-12 19:04

Uve_Smotanson

Напук на войнствените атеисти, които имат строго математическо мислене и украсяват нещата в черно и бяло, за по-лесно, дефинирайки Бог, като БПЦ, "Отче наш..." и пр., аз не съм убеден, че дори през 2012 знаем един микрон от това какви сме, какво можем, какви са законите на физиката и какво знаем за Вселената.

[smilie24] [smilie24] Мисля като теб!

А какво ще кажете за това: не съм се чувала с приятел почти половин година. Изведнъж, без причина се сещам за него и си викам, ще взема да му се обадя. След около час телефона ми звъни - въпросния човек. Вдигам и започвам да се хиля![smile]

Подобни неща съм сигурна са се случвали на всеки!

Съвпадение? ......не мисля!

Публикацията е редактирана (07-07-12 19:36)

Автор: feliz   
Дата:   07-07-12 19:50

И ся кво? Трябва да почине някой, за да видя моя снимка на първа ли?[smilie8] [smilie3]

Простете черния хумор!

Онакавке, аз съм от твоя клуб, да знаеш. Обичам да забелязвам и отбелязвам съвпаденията. Нищо не е случайно според мен. Това са знаци и тях ги виждат ( и разчитат) малко хора, което според мен си е дарба. Иначе кво? Скука. Некви математически точно изчислени и нищо не значещи събития? Не, мерси.[smilie5]
Днес ми стана много готино като ти видях снимката на първа, честно. Пък то имало и случка около това...интересно наистина.

Последното странно/смешно съвпадение, което си спомням веднага беше преди земетресението на 22-ри май. Свекърва ми попита дъщеря си ( която беше в Драгалевци), дали ще идват при нас в Стрелбище. А тя нещо се беше ядосала и каза: Ще дойдем само ако стане земетресение. [smilie18] И верно дойдоха, В 3.30 през нощта, умрели от страх.[smilie3]

Дата:   07-07-12 19:51

Съжелявам, Чил, сбърках, повече няма да правя така.

I am very sorry. I made a mistake. It won't happen again.

Lo siento mucho, me he equivocado y no volverá a ocurrir

[smilie2]

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.