Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за цифрова кабелна ТВ, може пък някой да знае
Автор: jivkojj   
Дата:   12-07-12 17:18

Имам телевизор, който има CA-слот (CAM, Conditional Access Module), а от фирмата, към която ще ми доставят сигнала ми казаха че ползвали CI plus четец и карта. Става дума за HD сигнал.
Въпроса ми е - дали тоя четец ще пасне на слота на телевизора и ще могат да се гледат всички канали. Принципно уговорих да ми изпратят първо такава комбинация, а в случай, че не сработи, да взема отделен приемник, което аз бих желал да избегна.

Та, някой има ли представа дали CI plus четец и CA слот на телевизора е съвместима комбинация и ще могат ли да се гледат всички канали, които съм си поръчал?

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за цифрова кабелна ТВ, може пък някой да знае
Автор: svi25   
Дата:   12-07-12 17:47

Слотът мисля е универсален и се казва CI (Common Interface). В него се слага CAM, а в него - картата.
С монитор/телевизор Samsung, Conax CAM и карта гледам цифровите канали на Blizoo. Отвреме на време с моя минимален абонамент са работили и HD канали, но обикновено нямам достъп до тях.

Oператорът само картата ли ти дава или и CAM-a? Преди от Estnet/Blizoo даваха само карти. CAM-а съм си го купувал аз.
Декодерът в телевизора поддържа ли HD каналите, които вероятно са MPEG4?
Със обикновените SD канали не би трябвало да има проблем.

Автор: ovcharcheto_kalitko   
Дата:   12-07-12 17:49

Conditional Access Module - това означава, че телевизорът има такув модул, но какви карти може да приема - сигурно го пише в документацията. Това е един вид общо название. А дали работъи с Iirdeto, Cryptoworks или други - провери в документацията на телевизора.

Автор: svi25   
Дата:   12-07-12 17:54

Ако сигналът идва по кабел - телевизорът трябва да поддържа DVB-C. Както е писано по-горе - ако има CAM модул той трябва да поддържа кодировката на оператора. Blizoo са със Conax.

Автор: jivkojj   
Дата:   12-07-12 19:49

Мерси за отговорите. Сега отново гледах упътването и никъде не се споменават нито кодировките нито CI plus. Пише сам, че има CI интерфейс, с който могат да се гледат кодирани канали. Иначе тея от фирмата казаха, че дават картата със четеца, който от своя страна се пъха в телевизора. Явно ще трябва да се пробва.

Става дума за доставчик в Германия. Телевизора е Филипс 42pfl9603

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.