Автор: aquarius
Дата: 20-06-12 09:22
За инвертора, не че е модерно а е по-икономично. Колко по-иконмично е въпрос на гледна точка .
И може би доста лаишки предадено (но на тая тема съм бос много) обикновните сплит системи, бичат на макс до като стигнат зададената температура и изключват когато я стигнат. като падне пак се включват. До като инверторите регулират мощността,и имат-по-голямо кпд. Е има и други разлики ама....нали съм лаик
Абе това което ме интересува е:
- да е що годе бюджетно решение,
- да не е ултра шумен
- да е инвертор, за да имам все пак някакъв душевен комфорт след покупката, че не съм купил нещо което ще си го блъскам у главата
- и все пак опитвам се да вкарам някаква логика в цялата работа- от една страна стои марката - която в случая York. Колкото и да е допускам, че имат опит в климатичните техники и ноухау, пък дори и да ги сглобяват в малайзия. От другата страна примерно, реномираните марки (тип Panasonic и сие) среден клас. Но за съизмерима цена на Yorkа и аналогични параметри, се предлагат модели от 2010г и то в големите магазини тип Техно-нам-си-кво, където монатажа си го избираш и шансовете да попаднеш на "баш-майстори" е голям. От трета страна строят марки, като NEO SANG MIDEA (впрочем нищо лошо за тях) BEKO и т.н. където на еднат поточна линия правят прахосмукачки, а на съседната климатици - къде ми е гаранцията, че не са ми сложили компресор от прахосмукачка в климатика дет се вика .....
|
|