Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Поредната тема за климатици..YORK?
Автор: aquarius   
Дата:   19-06-12 22:58

....всяка година отлагам купуването на климатик, поради различни причини ама тази година май ще се бъгна и ще взема един. Ще се ползва основно за охлаждане в помещения около 24 кв.

Гледах доста, дори успях да прегледам половината теми в Setcoma [cool]

Питането ми обаче не е какъв климатик, а дали някой има пряк опит с марката YORK??? Изглежда от скоро се предлага на БГ пазара и все още не са оплюти много. От друга страна от това което прочетох за УСА са едни от най-успешните марки наред с Carrier, Trane и т.н. ама като че ли става дума за индустриални климатици. Иначе моделите за домашно ползване се правят в Малайзия.................заедно с DAIKIN [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

За, Мицубиши, Фуджицу и т.н. четох, но ми се ще да тези които имат пряко контакт с марката да споделят. Изглежда ми добро бюджетно решение. Не съм цъфнал и вързал, та бюджета мие около 900 лв (без монтаж) за инверторна 12ка. [beer] [smilie21]

Ай вий сте. Дайте да видим сега до къде ще стигнем [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Поредната тема за климатици..YORK?
Автор: Jim__Beam   
Дата:   19-06-12 23:06

.. тия за пръв път ги чувам ....... ама бягай далече от Осака ..... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Автор: imitev   
Дата:   19-06-12 23:08

Това, че нещо е разпространено в щатите, не значи че е качествено, а че е евтино.

Тези йоркове дето са там нямат нищо общо с тукашните...

Само за охлаждане ли ще го използваш?

Дата:   19-06-12 23:12

Jime Мерси за съвета [smilie5]

imitev , ами основно (поне такъв е плана). По принцип зимата се топлим на газ, но ако имам алтернатива няма да ми е излишна.[smilie8]

Автор: bOzo   
Дата:   19-06-12 23:16

Мицубиши, Тошиба, Панасоник. По възможност made in Japan.

Дата:   19-06-12 23:19

Абе за мицубиши чета доста добри неща....ама де да знам.... ако кажете да кътам оше пари и да скачам ли кво ли? [smilie8]

Дата:   19-06-12 23:24

За какъв чеп ти е скъп климатик, като ще го използваш само за охлаждане по един месец лятото?

Слагай една осака 12ка за 500 кинта и другите ги дай 2 г. за ток...

Голямо робуване на марки... Като не е жапан и мицубиши, хонда, тойота да не би да се строши за 2 дни...

Всичките са боклуци...

У дома от миналата година имам 12ка осака - ами работи си. Охлажда 50 квадрата помещение с много изолации и южно изложение. Нямам забележки - след 15 минути вътре се живее, но и аз не обичам много студено. Ползвам го сравнително рядко.

В офиса имаше една 18ка осака - 6-7 години си работи хайванчето.

Дървени са си, но и цената им е такава...

Като поработи 5 години го хвърли и за останалите 500 лв. пак си вземи осака.

Марковите да не би ще да работят по 10 години без да се строшат нито веднъж...

Дата:   19-06-12 23:32

Абе и това е вариант [smilie8]

Автор: diandimov   
Дата:   20-06-12 07:53

York са отдавна в БГ, преди 12 години ходих в представителството им в София, шефката беше американка и говореше български.

Йорк произвеждат климатици за къщи с централна вентилация, не знам дали имат такива дето се закачат под прозорците като в третия свят...

Като цяло са доста сериозна марка и имат стабилни, ефикасни и издръжливи изделия. Мисля че и нашия климатик е York. Навсякъде са. И не са евтини - около 4 бона са. Единия, за цяла къща.

Автор: diandimov   
Дата:   20-06-12 08:00

Йорк е нашия, сега проверих. Прилича на куб и стои на земята до къщата. Вентилатора му е отгоре, а цялото отстрани е пита.

Като се замисля, май други няма в града. Само тази марка.

Автор: plamendoc   
Дата:   20-06-12 08:32

Прецени дали ще е близо до спалнята ,ако е така търси най-безшумен ,че тия Осаки ,Мидеи ,Самсунги пъдят и кучетата в махалата[smilie25]

Дата:   20-06-12 08:35

Ето това мнение чаках [smilie5] Мерси Димов - това е сериозно.

И аз долових че за Щатско York правят предимно централизирани инсталации но за нашия пазар (и 3тийот свят [cool] ) има и стенни които разбира се сглобяват в 4тия свят [smilie8]
http://www.bulclima.com/product/klimatici/klimatik/evkc-12ds

Също така мислих върху варианта "с какъвто и да е", който да охлажда, но си представям деня през зимата в който не дай боже газената инсталация ще се сбози и аз ще проклинам тоз ден бурен в който съм взел подобно решение до като включвам масления радиатор, защото климатичето ми не работи на под -5град [smilie5] . Както спомеах се топлим на газ, която съотвенто топли и водата, но съм сложил и 80л бойлер който да играе back up варинат. Да чукам на дърво, не ми се е налагало да го ползвам (само профилактично), но си е друго да знаеш, че го има. [smilie7]

Автор: Marillion   
Дата:   20-06-12 08:47

Аз ползвам Midea и мога смело да кажа, че по нищо не отстъпва на митсубишито на комшията и фиджицуту в офиса ми.

Не робувай на марки!

п.п. не разбрах защо трябва да е инвертор? Да не би, защото е модерно?

Автор: vizov   
Дата:   20-06-12 09:00

То за инвертора .... май е и модерно, ама кат' съм в офиса и като пусна след малко тоя неинвертор ще хвана синузит. Духа като реактивен двигател, после вземе че спре. У нас Бушито ни се чува, ни се усеща така гадно. Някак си много по меко духа. Пък зимата като беше -22 си работеше добре. Което пак не е маловажно.

Абе, Димов, тия вашите централните, в първия свят, дето носят внезапна детска смъртност и алергии при възрастните, за тях ли говориш? [smilie5]

Автор: ejko   
Дата:   20-06-12 09:00

Моята Мидея е супер, но шуми..., не мога да го отрека...

Автор: Славов   
Дата:   20-06-12 09:09

С 2 Осаки съм у дома 12 и 9. На 12-ката, който е по-стария, един кондензатор смениха на 4-тата година и тва е....

[beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: Marillion   
Дата:   20-06-12 09:14

Лошото на осаките е че са сглобки. Може да вземеш 2 еднакви климатика и двата да са с различни компресори.

Иначе... климатик, като климатик.

Дата:   20-06-12 09:22

За инвертора, не че е модерно а е по-икономично. Колко по-иконмично е въпрос на гледна точка [smilie5] .
И може би доста лаишки предадено (но на тая тема съм бос много) обикновните сплит системи, бичат на макс до като стигнат зададената температура и изключват когато я стигнат. като падне пак се включват. До като инверторите регулират мощността,и имат-по-голямо кпд. Е има и други разлики ама....нали съм лаик [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Абе това което ме интересува е:
- да е що годе бюджетно решение,
- да не е ултра шумен
- да е инвертор, за да имам все пак някакъв душевен комфорт след покупката, че не съм купил нещо което ще си го блъскам у главата [smilie18] [smilie18] [smilie18]
- и все пак опитвам се да вкарам някаква логика в цялата работа- от една страна стои марката - която в случая York. Колкото и да е допускам, че имат опит в климатичните техники и ноухау, пък дори и да ги сглобяват в малайзия. От другата страна примерно, реномираните марки (тип Panasonic и сие) среден клас. Но за съизмерима цена на Yorkа и аналогични параметри, се предлагат модели от 2010г и то в големите магазини тип Техно-нам-си-кво, където монатажа си го избираш и шансовете да попаднеш на "баш-майстори" е голям. От трета страна строят марки, като NEO SANG MIDEA (впрочем нищо лошо за тях) BEKO и т.н. където на еднат поточна линия правят прахосмукачки, а на съседната климатици - къде ми е гаранцията, че не са ми сложили компресор от прахосмукачка в климатика дет се вика ..... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   20-06-12 09:56

Събирай пари за дайкин тогава... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: tonitka   
Дата:   20-06-12 09:57

Не знам какво да кажа! Ако започнеш да питаш различните представители, всеки ще си хвали марката. Тука също всеки си хвали това което има в къщи. За това, не му мисли много, плюй на двата пръста и квото се падне. Преди 9 години сама си взех решението за климатика, дори на мъжа ми не дадох думата. Тия в магазина ме гледаха изумено като казах че искам колона, не стенен /Осака/Мицубиши/. Топля и охлаждам 86 кв.м площ без да се замисли. До сега един кондензатор му е изгорял за тези 9 години /чукам на дърво/.

Автор: Jim__Beam   
Дата:   20-06-12 10:50

.. Басимус , само аз ли не попаднах на читава Осака ..... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Първата година - ноу проблем ...... и после се почнаха мъките ...... [smilie9] [smilie9] [smilie9]

.. в последствие разбрах , че ги внасяли на компоненти , заради митническите налози .......... и ги сглобявали в Бургас ... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Е , мерси ....... предпочитам в Занзибар ... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Автор: plamendoc   
Дата:   20-06-12 10:59

Те Мидея определено не са гаражна фирмичка ,че завода им сигурно е колко Кремиковци ,ама пусто шумни са[smilie5]

Дата:   20-06-12 11:09

Осака, ямаха тошиба - японската сила [cool]

На моя пише Жапан Компресор [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Жапан жапан - колко да е жапан...

Автор: egoucm   
Дата:   20-06-12 11:23

Daikin [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: atin   
Дата:   20-06-12 11:39

На фасадата дето бачкам има 20 Мидеа накичени. Зимата само една-две тръгнаха на -10, и постоянно изключват да размразяват. Лятото мислят по 10 мин. след старта. [smilie23] На златната среда качество/цена бих заложил.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.