Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 Манипулират ли медиите?
Автор: explorer   
Дата:   19-06-12 14:23

Възможно ли е да има напълно измислени новини? С риск отново да разпаля спора за бездомните кучета, ето на какво попаднах случайно (в дира нали има линкове към някакви случайни блогове):

Поредната лъжа ...

Дали наистина е възможно? Подхвърлят ни някаква "новина" и ние се дърляме досущ като уличните псета, за които уж става дума? Може и да е истина новината, но изобщо замисляме ли се доколко това, което медиите ни представят отговаря на истината?

Отговори на това съобщение
 Re: Манипулират ли медиите?
Автор: Todd   
Дата:   19-06-12 14:27

Абсолютно няма да се учудя ако си съчиняват некви водевили ...

Остана само една телевизия по която се опитвам да гледа новини и то все по-рядко.

А с печатните издания съм приключил преди повече от 10 години.

[cool] [cool] [cool] [cool]

Автор: ejko   
Дата:   19-06-12 14:29

Ми онзи като го наръфаха до смърт и на хората не им стигна, та сега се налага да измислят нови жертви...

Автор: elrisha   
Дата:   19-06-12 14:30

Както имаше един лаф " Аз когато говоря, не приказвам, ама кой да слуша!" [smile]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   19-06-12 14:36

Е ти битиви никога ли не си гледал, че питаш отговори?

Автор: serjy   
Дата:   19-06-12 14:38

да, добре че са медиите да ни обяснят какво е улично куче, щото такова няма къде да се види наживо.

Автор: 2nYo   
Дата:   19-06-12 14:39

Риторичен ли е риторичният въпрос ?

Автор: Krassy   
Дата:   19-06-12 14:47

Някой спомнят ли си шегата на Ку-Ку по телевизията преди много години... с АЕЦ Козлодуй [smilie7]

Автор: El_Fuego   
Дата:   19-06-12 14:57

Тогава нищо конкретно не казаха. Мнителните зрители си доизмислиха "новината".

Автор: dedopop   
Дата:   19-06-12 14:59

Тъкмо застъпвах наряд в казармата и дежурните полудяха. Бях шофьор на командира и ме изстреляха да събирам началниците с противогази, маски, пакети за първа помощ, хапчета против радиация и още много параноя. После забравиха какво са ми дали и бойците бая намазахме с някакви пакети за офицери. Манджи, консерви, шоколадчета...

Автор: boink   
Дата:   19-06-12 14:59

дали ни манипулират медиите????

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

нееее, никога. те просто ни информират селективно.

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: guesswho   
Дата:   19-06-12 15:00

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: hebros   
Дата:   19-06-12 15:01

Глупости, човекът се казва Христо Панков и си е напълно реален случай, който иска да отиде и да провери в Пирогов, имам позната мед сестра там.

Автор: asahi   
Дата:   19-06-12 15:01

Да, медиите манипулират. Това е другата им функция освен информативната. Дали за добро или за лошо, дали теб или мен - това е второстепенен въпрос.

Възпитанието и образователният процес също са вид манипулация. Манипулацията не винаги е лошо нещо.

Колкото до "новината" - няма да я чета. Рецензиите ми стигат.

Дата:   19-06-12 15:04

Автор: guesswho
Дата: 19-06-12 15:00

В случая по-скоро някое екозащитно комплексарче се опитва да привлече внимание

-----------------------------------------------------------------

бе ти щот си много убав... ама айде.

[smilie21]

Автор: totomoto77   
Дата:   19-06-12 15:11

Какво ви става бе хора [smilie10] !! Нали не искате да ми кажете, че в София няма улични кучета. Защото ако е така, сте точно толкова неинформирани, колкото и джорналята. Пълно е с пумияри, които с годините даже стават все по-едри.

Дата:   19-06-12 15:16

Темата мисля е за това дали медиите манипулират.

Не поставям под съмнение това, че агресивни улични псета са нахапали човека до смърт. Напълно е правдоподобно в БГ да се случи. И Фандъчката на другата сутрин да казва, че до 1 година (забележете до 1 година) 4000 кучета щели да се въдворят в приюти.

Аз съм кучкар. Винаги съм имал и обичам кучета. Обаче имам достатъчно пипе за да знам, че мястото на псетата не е на улицата в града. Те трябва да бъдат събрани и евтаназирани по хуманен начин - инжекция.
Като собственик на куче не мога да си представя, че е по-хуманно да затвориш едно куче в клетка 2х2 за остатъка от живота му!! По-добре го евтаназирай за да не се мъчи!

Така, че не мога да си обясня защо кмета се оправдава, обяснява, че трябват нови приюти и колко ще струват и какво ще направят до 1 година. Има нужда от спешни мерки! И те са събиране на всички улични кучета и евтаназирането им.

Автор: chill   
Дата:   19-06-12 15:17

Няма бе! Няма кучета! Само разни комплексари лъжат и се правят на мАже! Ма нея кой да им отвЪрти некой шамар с kрак в гръбначния кош и да изчезнат безкрайно. [smilie21]

Автор: Krassy   
Дата:   19-06-12 15:22

Не съм срещал училно куче или глутница, на която като им тропнеш и да не избяга чак в другият квартал...

Но много често съм виждал "гледани" кучета, които се откъсват от ръцете на собственика си и почват да давят друго, по малко куче или да налитат на човек...

Не генерализирам нищо, само споделям статистика от моят живот [smilie8]

Автор: explorer   
Дата:   19-06-12 15:24

Мисля, че никой не отрича, че има бездомни кучета. Представете си обаче, че не са глутници от хиляди огромни зверове, а само няколкостотин бройки? Ако се окаже, че проблемът може да бъде решен за няколко дни? Какво ще се случи с милионите, които в Столична община и "Екоравновесие" успешно "усвояват" вече толкова години?

Автор: totomoto77   
Дата:   19-06-12 15:25

Не бих искал да съм на мястото на никой градоначалник при вземането на решение за кучетата. ВСИЧКИ знаят, че въпроса може да се реши само с умъртвяване, но никой не смее да го каже на глас, пък камоли да го направи. Само си представете реакциите на разни истерични, хипарливи любители на животни. Ще има епитети, ще има сочене с пръст, ще има неуместни сравнения. Истината е обаче, че живота на един човек, винаги е по-ценен от живота на безброй кучета (разбира се това не важи за всички хора, но това 3 друга тема ).

Дата:   19-06-12 15:33

Аз съм еколог по образование и призвание и обичам кучета! Израснал съм с кучета и сега имам куче! Най-отговорно заявявам, че няма друг начин да се рещи проблема! Масово събиране и евтаназия и едва след това може да съществува кучкарник за чат-пат появило се бездомно или загубено домашно, за да има къде собственика му да го намери и то да не намаже гумите на някой камион пред очите на деца да кажем.

От там нататък личи лицемерщина и нагаждачество и чуденка как да се смъкнат повече кинти. Нещо като със закона за горите. Ей затова протестирам!

Автор: Vinsent   
Дата:   19-06-12 15:37

Като IvoZafirov [smilie24]

Автор: promis   
Дата:   19-06-12 15:42

Zafirov [smilie24]
Паралелно с това трябва да се завиши стократно контролът върху собствениците на домашни кучета, ежедневни проверки на документи и глоби за неизрядните!

Автор: ejko   
Дата:   19-06-12 15:45

"шамар с kрак в гръбначния кош"
ХАхахах това го бях забравил... Ех тези циганите колко колорит внасят..., а ние се оплакваме...
Същото е с кучетата и новините... Без тях за къде сме...?!?!
Питам и отговор не искам...[smile]

първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.