Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля за съвет - маршрут в Родопите
Автор: Marillion   
Дата:   14-06-12 19:36

Реших тази година да посетим Родопите в разгара на летните жеги. С малки деца сме, така че няма да се правят туристически преходи. Идеята е да се направи обиколка с автомобил.
Имам нужда от помощ, защото се чудя как да я сколасам, та хем да не пътувам много и да не местя нощувки, хем да пообиколя повечето забележителности.
Гледам по разни сайтове, но не мога да си направя маршрута. Иска ми се да отидем до по-значителните забележителности и това да стане за 5 дни.

Приемам всякакви съвети - за маршрута, нощувките, включително и от колеги от региона, който искат да почерпя 1 бира, ако са ми по път.

Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Моля за съвет - маршрут в Родопите
Автор: n1x0n   
Дата:   14-06-12 19:54

Бих ти препоръчал хотел Панорама в Доспат - страхотна гледка, стахотна кухня, прилични стаи, в средата на регион, в който много може да се види, с много интересни неща за снимане. Поне 2 вечери там може да изкарате без да ви доскучее :-), после кеф ви към Гела и Стойките, кеф ви към Батак, кеф ви към Огняново, Лещен, Ковачевица...

Автор: prozium   
Дата:   14-06-12 19:56

Ако е в района - Пампорово, мога да ти предложа да разгледате Бачково, Бачковски Манастир и околието ( има няколко водопада ), ако един час лесен преход не ти се вижда много може да отскочите и до Сливодолското Падало - най-големият водопад в Родопите ( първият тунел след бачково в посока Пампорово, от там започна пътеката има си маркировка, голямото изкачване е първите 500 метра, след това е спокойно ходене покрай реката ).
Чудните мостове си заслужават да се посетят, там поне много ходене няма, само внимателно с пътя до там, защото е много лош - асфалт е, но със сташно много дупки. В района на Чудните мостове ако ви се разхожда можете до параклиса Цирикова църква да идете, преходът е около 40 минути спокоен ход, има маркировка. В района около параклиса има и интересен скален каньон.
До кръстова гора също си заслужава да се разходи човек.
Каньонът на водопадите от Смолян в посока Перелик също е интересен и доста фотогеничен, само че пак е ходене - около час, макар че аз колкото пъти го правя все отива към 3 часа, заради снимането :)
Самият връх Перелик - първенец на Родопите също е добра дестинация, може да се стигне почти до най-горе с кола, което плюс. Триград и Ягодина също си заслужава да се разгледат, съотвтно с ждрелото и пещерата. Те са в посока Девин откъм село Стоиките. За 5 дни доста нещо може да се види в Родопите.

Публикацията е редактирана (14-06-12 19:59)

Автор: mladenov   
Дата:   14-06-12 20:08

Където и да отидете в Родопите... няма да сбъркате![beer] [beer] [beer] [smile]

Автор: Krassy   
Дата:   14-06-12 20:08

А колко е хубаво в централни родопи около широка поляна ех... спомени... дано и това лято ме огрее... [smitten]

Автор: mladenov   
Дата:   14-06-12 20:29

Морски, имаш една снимка от този район дето съм си я сложил на десктопа...с Айфона май беше правена![beer] [smilie18] [smilie18]

Автор: TODD   
Дата:   14-06-12 20:30

Ако можеш да избегнеш пътят Доспат - Батак ще си спестиш ядове ...

Много интересни места има по него но пътуването е кошмар . Но ако не си даваш зор - минава се .

[cool] [cool] [cool]

Автор: donzezi   
Дата:   18-06-12 23:26

Може да отидете на почивно селище Сабазий близо до село Мостово .Стига се с автомобил .Близо е до Белинташ , Караджов камък ,Хайдушки камък .Стаите са добри и готвят добре .Гледката е уникална .Повечето ми снимки са от там .

Автор: nsirakov   
Дата:   19-06-12 00:11

Една идея за маршрут с кола

Автор: kaiser.soze   
Дата:   19-06-12 00:35

Разгледай този албум и ако ти е интересно ще ти кажа къде е къщата в която бяхме. Навъртяхме много километри, под някои снимки пише от къде са.

Bulgaria 2010

Автор: Marillion   
Дата:   19-06-12 09:13

Благодаря ви, приятели. Съветите ви ми помогнаха много. Маршрутът ми е почти готов. Сега остава да уредим нощувките и всичко ще е супер.

Автор: burnmaster   
Дата:   19-06-12 11:29

Винаги имай едно наум по тия места.....мечките са пощурели там..

Автор: мара   
Дата:   19-06-12 11:36

за мен най-притегателни са източните родопи, но там е най-много жега. перперикон, каменна сватба, вкаменената гора, татул, орловите скали...и прословутият дяволски мост, село дядовци(или каквото е останало от него). има места, които още не съм видяла даже ;)
ако те тегли по безлюдни и диви места - млечино, махалите на боровица, село русалско и саръ кая - от поне 300 метра се вижда малка арда, която се влива в язовира. има по пътя към русалско(където пътят реално свършва) едни места за къпане и цър-пър с бял пясък и синя вода...красота!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.