Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Работа в Англия
Автор: smilen_k   
Дата:   14-06-12 23:09

[smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: Работа в Англия
Дата:   14-06-12 23:21

Здравейте приятели,
както винаги много сте ми помагали със съвети и се надявам и този път да е така.Та за какво става въпрос:
Решили сме със съпругата ми твърдо да се махнем от България и първо се бяхме спряли на Канада,но за там процедурата е много дълга и изисква доста финанси и за това се спряхме на Англия.Започнахме да търсим по разни обяви работа,но се оказа че повечето са абсолютни измамници и само гледат да ти вземат парите.И днес се срешнахме с едно момче което изпраща хора за Англия като пощенски куриери.Общо взето работата ти е да разнасяш пощенски пратки.Значи отиваш,правиш си фирма един вид си само-осигуряващо се лице уреждат ти бус под наем и почваш.Плаща се по 0.90 паунда на пратка.Той ми казва че опитен работник разнася по около 200 пратки на ден,въпреки че на мен ми се струва невероятно...И сега много се чудя какво да правя,да приема ли,да не е някаква измама нещо, и едвам да си плащам квартирата,храната,буса и нафтата...незнам.Моля някой който е в Англия или се е занимавал с нещо такова да даде съвет.
Ще съм много благодарен.
Мерси предварително.

Автор: taraymito   
Дата:   14-06-12 23:24

200 пратки на ден??? ако са на 10 места по 20 пратки, може... иначе само се замисли... [beer] [beer]

Автор: marto   
Дата:   14-06-12 23:24

Отивай... И да не ти допадне тази работа, друга ще си намериш...

Успех!

Автор: vinse   
Дата:   14-06-12 23:28

Метнал те е. В Англия, българин работещ нелегално или легално (няма значение говорил съм и с двата типа хора) изкарва по около 200 паунда на седмица. Говоря ти за работа от рода на сервитьори в кафета, хора работещи по разни ферми и други подобни.

Автор: Djogata   
Дата:   14-06-12 23:29

Само с тази работа трудно ще храниш семейство според мен, поне докато свикнеш. Най-малкото, стандартът ти едва ли ще е много по-висок от този в България, ако и жена ти не работи.. Така че жена ти трябва и тя да си намери работа. Ще ти трябват следователно доста пари, докато си стъпите на краката. Като смяташ евентуалните приходи, не забравяй, че в Англия се плащат по-високи данъци в сравнение с БГ.

Автор: guesswho   
Дата:   14-06-12 23:31

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: diandimov   
Дата:   14-06-12 23:37

Ако трябва да перефразирам един Тод, когато и да се махнеш от бегето, все е късно.

Дата:   14-06-12 23:39

Автор: guesswho
Дата: 14-06-12 23:31
За тукашните фирми - не намирам смисъл - границата е отворена - слагаш парите в торбата и почваш да търсиш работа - не знам защо ти е да ползваш фирма.
[smilie24]

Ей т'ва е верния път [smilie24]

Автор: Щурче   
Дата:   14-06-12 23:41

Не се хвърляй през глава. Ще изпотрошиш много пари, нерви и ще ти се види крив светът. Не е никак лесно да заминеш неподготвен. Повечето обяви и агенции са фейк.

Започни да четеш тук - bghelp.co.uk - има тонове инфо.

Имай едно предвид! Ук много затяга мерките против емиграция! Чудят се какво да измислят, за да спрат наплива. В момента са блокирали издаването на сини и жълти карти - разрешителните за работа на българи и румънци!

Това с пратките е лудост според мен... Двеста пратки...

Не знам какъв съвет да дам. Аз живея и уча в УК и в момента не бих посъветвала никой да тръгва натам ако не е наистина добре подготвен. Ако имате дете, по никакъв начин не го взимайте с вас, поне в началото.

Ако все пак държиш да заминеш, бих препоръчала да го направиш сам. Да се остановиш, да видиш какво що, да подготвиш нещата. НО първо разучи добре.

Не, че е невъзможно, но се готви, че няма да е никак лесно. Също така си приготви пари за няколко месеца поне. Като самонает можеш да работиш малко неща. Абе, чети във форума, който ти дадох по-горе. Успех!!![beer]

Автор: asahi   
Дата:   14-06-12 23:42

Ако твоят човек е нелегален посредник го забрави.
Не каза какво можеш да правиш наистина добре. Знаеш ли езика?

Автор: kefalcho   
Дата:   14-06-12 23:44

днес посрещнах гостенка от англия (българка).
Пътните са скъпи за човек тепърва започващ да работи там , също и наемите са доста високи , цените на храните са нормални , естествено има и безбожно скъпи . Та тази позната ми разказа , че си делят наема ,няколко човека и всеки месец плащат такса смет 96 паунда , 30 паунда вода (без значение , колко са изразходили) , 1000 паунда наем за апартамента и отделно ток.
За да работиш е много важно да знаеш езика , освен ако не си уреден предварително на работа , където не е нужно да комуникираш с клиенти[smile] Като цяло всяко начало е трудно , дано има и кой да ви помага.
Аз преди около три години , "цъфнах" в Барса с 400 евро в джоба и не познавах никого но късмета ми проработи , тръгнах сам , установих се и след това дойде половинката с детето , което на мен ми отне 7 месеца но ми помогнаха други българи.
Ако те интересува нещо по-конкретно ,кажи , ще я попитам и ще ти напиша [beer]

Дата:   14-06-12 23:44

Нямаше просто начин asahi да не се обади и тази тема... Послушай го... Може и на курс да те прати [smilie3]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   14-06-12 23:45

доста ми се струва. даже за 24 часа не можеш да направиш 200 доставки, освен както ти казаха по-горе ако са на 10 места по 20.
може и да не съм прав :)

ето извадки от нета:

On a given day, a UPS drivers can make anywhere from 130 to 150 stops between the hours of 9:00 and 5:00.
A driver's basic duties are to remove package from the truck, walk them to the door and get a signature, if required. If a signature is not required, drivers leav

не знам и 130 ми се струва много, самото доставяне отнема 3 - минути но нали все пак има пътуване между доставките. Вярно е, че се работи в един район, но все пак...

http://www.ehow.com/how-does_4759961_ups-driver-spend-workday.html

още цитати от нета:

My UPS guy says that he averages 250 a day, with about 150 stops.

ето, чети тук, има интересни неща:

http://www.driverhire.co.uk/Resources/Multi-drop-Deliveries/

Автор: diandimov   
Дата:   14-06-12 23:54

За Англия и езика трябва.

Знаеш ли немски?

Автор: exo99   
Дата:   14-06-12 23:58

Не каза какъв си - ядрен физик или зидаро-мазач.

Знаеш ли езика, на колко години си?

Дата:   14-06-12 23:59

е както винаги сте полезни.
Значи първоначално мислехме да заминем двамата за няколко месеца,а след това да вземем и децата,но се оказа голяма инвестиция,за това мисля да замина само аз а след това да дойдат и те.Момчето не ми спести истините:работи се много от сутрин до вечер с един почивен ден,а ноември,декември,януари и февруери се работи без почивен ден.Но лесно няма никаде,целта е в началото да мога да си покривам разходите.Ако си мислите че в БГ е много добре:взимам 450 лева заплата,съпругата ми взима 200 лева майчинство и като си разплатим сметките и остават 200 лева до другия месец за 4 човека,и тук нищо не мога да си позволя,за последно на кино съм ходил 2005 година.....едва ли там ще е по зле?!!

Автор: asahi   
Дата:   15-06-12 00:02

На няколко пъти те попитахме за професията ти. Май веднъж беше споменавал, но сме забравили.

Автор: kefalcho   
Дата:   15-06-12 00:08

... принципно варианта да тръгнеш сам е най-добър , няма да има , кой да те разсейва а и следваш ли си целта ще успееш . Възможно е да ти излезе работа много по различна от професията ти и като чистач ще живееш по-добре спрямо това , което си посочил , че печелиш в бг .
Стискам палци бъди смел и разумен[smilie24]

Автор: amplified   
Дата:   15-06-12 00:09

За Англия минимума за наем+сметки е около 200-250 паунда за сам човек, в къща с още поне 3-ма. После идва храната, но да кажем, че може и под 120 паунда да минеш с храната, но ще е трудно. После идва транспорта.
Това с 200-те пратки и на мен ми се вижда нереално. По принцип в Лондон работят много българи в бояджийски фирми. Предлагали са ми 3-4 души, близки приятели. И за такси в Лондон ме бутаха, ама имах книжка от 1 година и реших, че няма да рискувам.
В Лондон обаче наемите са убийствени.

Дата:   15-06-12 00:10

Езикът е важен. Справяш ли се?

Дата:   15-06-12 00:12

Ами това е лошото,че винаги съм работил в сверата на търговията,но за да работя същата работа там ми трябва Английски ниво С2,пък и незнам там дори и да знам перфектно английски дали като self-employed дали мога да работя такъв тип работа,иначе 4 години бях във Виваком сътрудник продажби и сега вече една година съм в Баумакс служител в администрацията и работа с клиенти

Дата:   15-06-12 00:12

За храната- ако подбираш, пазаруваш от големите вериги като Морисънс, които си имат своя марка, може и с 20 паунда да се оправяш на седмица. Не, че ще живееш царски, но е постижимо.

Автор: amplified   
Дата:   15-06-12 00:13

Щурче, говорим за ядене на работещ мъж, увеличи малко цифрите [smilie3]

Автор: guesswho   
Дата:   15-06-12 00:14

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.